Navigatie

Advies over kruimeldieven

Kruimeldief kopen? Wij adviseren je graag!

Een kruimelzuiger is reuze handig. Hij is lichtgewicht en compact en je hebt hem altijd binnen handbereik. Na het eten zuig je kruimels makkelijk op en als je iets geknoeid hebt, is je huis dankzij de kruimeldief snel weer schoon. Er zijn ook kruimelzuigers die vloeistof kunnen opzuigen, dus zelfs een omgevallen glas water is geen probleem. Ook kan een kruimeldief handig zijn bij het stofzuigen van de auto. Hieronder vertellen we je allemaal op moet letten bij het kopen van een kruimeldief.

Bekijk alle kruimeldieven
Welke kruimeldief kopen?

Hoe werkt een kruimeldief?

Een kruimeldief wordt ook wel handstofzuiger of kruimelzuiger genoemd. Het is een compacte, snoerloze stofzuiger zonder snoer. Een kruimeldief is vooral handig voor het schoonmaken van kleine oppervlakken. Zoals de eettafel, eetstoelen, de vensterbank of het aanrecht. Een kruimelzuiger heeft een accu en een klein stofreservoir. Als je de kruimeldief steeds in de oplader terugzet, en na elk gebruik het stofreservoir leegt, is hij altijd klaar voor gebruik.

Kruimeldief

Wat zijn de voordelen van een kruimeldief?

Een kruimeldief heeft een paar handige voordelen. Zo is een kruimeldief lichtgewicht en compact waardoor je hem makkelijk vast kunt houden. Verder heeft een kruimeldief geen snoer en heb je een kruimeldief altijd bij de hand waardoor je veel tijd bespaart. Want in de tijd die het kost om een traditionele stofzuiger erbij te pakken en aan te sluiten, is de klus met een kruimeldief al lang geklaard.

Wat zijn de nadelen van een kruimeldief?

Een kruimeldief heeft ook een aantal nadelen. Zo is het stofreservoir minder groot dan bij een gewone stofzuiger, waardoor je het reservoir eerder moet legen. Daarnaast hebben de meeste kruimeldieven een korte accuduur. Ze zijn dus echt vooral voor de kleinere klusjes bedoelt; als je even snel iets op wil zuigen. Verder heeft een kruimeldief meestal een hard plastic mondstuk. Je moet dus voorzichtig zijn met krassen.

Kruimeldief meubels

Wat voor accu heeft de kruimeldief?

Net zoals er veel verschillende modellen kruimelzuigers bestaan, zijn er ook verschillende soorten accu’s. De meest krachtige accu, waarmee je het langst kunt stofzuigen is een Lithium ion accu. Dit type accu is dan ook wat duurder. Een middenweg is de NiMH accu. Hiermee kun je wat minder lang zuigen, maar hij is ook goedkoper. Het nadeel van een NiMH accu is dat de capaciteit op den duur vermindert. De zwakste soort accu is een NiCd accu.

Welke opzetstukken zitten er bij de kruimeldief?

Sommige kruimelzuigers hebben extra opzetstukken. Zo zijn er kruimelzuigers met een opzetbare meubelzuigmond waarmee je de bank kunt zuigen of een kierenzuigmond waarmee je makkelijker in hoeken komt. Ook zijn er kruimelzuigers met turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Dit is vooral handig voor het haarvrij maken van kleine oppervlakken, zoals een kussentje of een deel van de bank. Voor het grotere werk, raden we een gewone stofzuiger of steelstofzuiger aan.

Kruimeldieven bij Expert

Welke extra functies heeft de kruimeldief?

Sommige kruimelzuigers kunnen naast stof en kruimels ook vocht opzuigen. Dit kan heel handig zijn als er een glas water is omgevallen of als je geknoeid hebt tijdens het watergeven van de planten. Ook zijn er kruimelzuigers met een 12 volt stekker die je aan kunt sluiten in de auto. Op deze manier kun je eenvoudig de autostoelen schoonzuigen.

Wat is het gebruiksgemak van de kruimeldief?

Kruimelzuigers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo hebben sommige modellen een aan/uit knop terwijl je bij andere kruimelzuigers de knop ingedrukt moet houden tijdens het stofzuigen. Ook hebben sommige modellen een verlengsteel zodat je makkelijker hoog of laag kunt zuigen.

Kruimeldief huisdieren

Kun je een kruimeldief gebruiken voor het opzuigen van dierenharen?

Er bestaan kruimelzuigers met een speciale borstel voor dierenharen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een kussentje of een deel van de bank haarvrij maken. Toch is een kruimelzuiger meestal minder geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Daarvoor kun je beter een krachtige stofzuiger met gemotoriseerde turboborstel gebruiken. Deze turboborstel is een extra borstel bij de stofzuiger. Er bestaan zowel traditionele sledestofzuigers als steelstofzuigers met een turboborstel.

Kun je een kruimeldief gebruiken om de auto mee te stofzuigen?

Er bestaan kruimelzuigers met een 12 volt aansluiting voor in de auto. Een kruimeldief kun je wel gebruiken om wat kruimels of stof weg te zuigen in de auto, maar voor het serieuzere werk, raden we een draadloze steelstofzuiger aan met diverse opzetstukken en borstels. Een andere optie is een traditionele stofzuiger met opzetborstels en een verlengsnoer.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt