Navigatie

Welke ladyshave kopen?

Ladyshave kopen? Wij adviseren je graag!

Met een ladyshave scheer je comfortabel de haartjes op je armen, benen, oksels, gezichtshaartjes of bikinilijn. Voor je benen raden we een brede trimkop aan en voor je gezicht of bikinilijn een kleine trimkop. Je kunt kiezen voor een ladyshave die waterdicht is zodat je ook comfortabel in bad of onder de douche kunt scheren en verder heb je de keuze uit een ladyshave met of zonder snoer. Hieronder vertellen we je alles over ladyshaves en waar je op moet letten.

Bekijk alle ladyshaves

Waarvoor gebruik je een ladyshave?

Een ladyshave is een elektrisch scheerapparaat voor vrouwen, waarmee je jouw lichaam kunt ontharen. Met een ladyshave scheer je de haartjes op je benen comfortabel, pijnloos en snel kort. De haartjes worden niet helemaal verwijderd maar kortgeschoren zodat je ze niet meer ziet en je benen weer helemaal glad aanvoelen. Met een ladyshave kun je naast je benen natuurlijk ook je gezicht, armen, oksels, of bikinilijn scheren.

Welke lichaamsdelen wil je scheren?

Hele lichaam
Voor grotere oppervlakken zoals je armen of benen is een ladyshave met een brede scheerkop fijn. Doordat de kop breder is, ben je sneller klaar met scheren. Ook je oksels kun je scheren met een brede scheerkop. Voor lichaamshaar kun je kiezen voor een trimkam die je op de scheerkop plaatst.

Bikinilijn en gezicht
Voor het scheren van je gezicht of je bikinilijn werkt een kleinere trimkop beter. Sommige ladyshaves hebben een kleine trimkop die je op de ladyshave kunt klikken, ideaal om de haartjes van je wenkbrauwen of bovenlip bij te werken. Er zijn ook losse precisietrimmers met een kleine trimkop verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor je bikinilijn.

Wil je comfortabel onder de douche of in bad kunnen scheren?

Met een volledig waterdichte ladyshave kun je ook onder de douche of in bad ontharen. Niet alle ladyshaves zijn waterdicht, dus check eerst even of de ladyshave geschikt is. Door het warme water openen je poriën zich en worden de haartjes zachter. Zo wordt het nog makkelijker en comfortabeler om te scheren.

Wil je een ladyshave met snoer of liever draadloos?

Een draadloze ladyshave is handig omdat je hem makkelijk mee kunt nemen en omdat het snoer nooit te kort is of in de weg zit. Een snoerloze ladyshave heeft batterijen of een accu die je af en toe op moet laden. Verder zijn veel snoerloze ladyshaves waterdicht.

Het voordeel van een ladyshave met snoer is dat je hem nooit hoeft op te laden en dat hij altijd klaar is voor gebruik. Maar een ladyshave met snoer is niet geschikt voor onder de douche of in bad.

Wat is het verschil tussen een ladyshave, epilator en lichtontharing?

Ladyshave
Met een ladyshave scheer je haartjes kort zoals bij een scheerapparaat maar dan voor je hele lichaam. Het voordeel van een ladyshave is dat het scheren pijnloos, snel en makkelijk is. Wel komen de haartjes bij scheren eerder terug dan bij epileren.

Epilator
Een epilator trekt haartjes uit vanaf de haarwortel. Epileren kan soms wat pijnlijk zijn maar doordat je het hele haartje weghaalt, behoud je een langer glad resultaat. Op den duur worden de haartjes bij epileren lichter en dunner en groeien ze minder snel terug.

IPL-apparaat of lichtontharing
Ook bij IPL wordt het hele haartje verwijderd voor een langduriger resultaat maar dan door middel van licht. IPL staat voor Intensive Pulsed Light. IPL is geheel veilig en pijnloos maar is niet voor elk huid- en haartype geschikt. Wit of rood haar en zwart haar op een donkere huid kun je niet goed met IPL behandelen.

Langere haartjes eerst kortknippen of trimmen met een trimapparaat
Een ladyshave, epilator of IPL-apparaat is het meest geschikt voor kortere haartjes tot maximaal 0,5 cm. Langere haartjes kun je daarom het beste eerst kortknippen of trimmen met een trimapparaat voordat je ze scheert of epileert.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt