Navigatie

Welke weegschaal kopen?

Personen weegschaal kopen? Wij adviseren je graag!

Personen weegschalen zijn er in vele soorten en maten. Van de meest basic weegschaal met alleen een wijzer die aangeeft wat je gewicht is, tot de meest uitgebreide modellen die naast je gewicht ook je vetmassa en spiermassa kunnen meten. Daarnaast kun je bij sommige weegschalen verschillende gebruikersprofielen aanmaken zodat je altijd je eigen metingen terug kunt zien. Bekende merken voor weegschalen zijn onder andere Medisana, Omron, Beurer, Tefal en Inventum. Maar welke weegschaal moet je nu kopen? Hieronder hebben we de verschillende soorten weegschalen voor je op een rijtje gezet en leggen we je precies uit wat je naast wegen nog meer met een weegschaal kan, zoals je dieet of je sportdoelen bijhouden.

Alle personenweegschalen

Welke weegschaal kopen?
Eenvoudige weegschaal

Simpele weegschaal zonder extra's

Als je op zoek bent naar een eenvoudige no-nonsense weegschaal dan is dit de weegschaal voor jou. De meest simpele modellen werken geheel mechanisch en hebben een wijzer die het gewicht aangeeft. Het voordeel van een mechanische weegschaal is dat er geen batterijtje in hoeft. Als je nauwkeuriger wil meten dan is een digitale weegschaal een betere keuze. Digitale weegschalen geven nauwkeurig je gewicht aan. Wel moet er een batterijtje in dat je af en toe moet vervangen.

Met een eenvoudige weegschaal kun je:

 • Alleen je gewicht meten
Weegschaal Medisana

Weegschaal die vetmassa kan meten bij een dieet

Als je een dieet volgt en nauwkeurig je voortgang wil meten, is het belangrijk om naar meer te kijken dan alleen je gewicht. Bij een dieet is namelijk ook het meten van je vetpercentage en je BMI interessant. Nog geavanceerder zijn weegschalen die daarnaast ook je viscerale vet kunnen meten; dit is het vet rondom je organen. Met dit type weegschaal houd je alles nauwkeurig bij. Ook zijn er weegschalen die je kunt koppelen aan een app waarin je al je gegevens op kunt slaan en precies kunt terugzien hoe je vorderingen maakt. Raadpleeg bij twijfel je huisarts wat een gezond streefgewicht is voor jouw lichaam.

Met weegschaal voor het bijhouden van een dieet kun je:

 • Gewicht meten
 • BMI meten
 • Vetpercentage meten
 • Visceraal vet meten (optioneel)
 • Verbinding maken met een app (optioneel)

Weegschaal die spiermassa kan meten bij sportieve doelen

Als je aan het sporten bent en de voortgang van je lichaam wil meten dan is een weegschaal die naast je gewicht ook je vetpercentage en spiermassa kan meten essentieel. Maar nog beter is een weegschaal die ook een segmentale lichaamsanalyse kan maken. Een segmentale meting meet niet alleen via je voeten maar ook via je handen. Op deze manier kun je spiermassa in specifieke lichaamsdelen meten, zoals je benen, armen of buik. Als extra optie kunnen sommige weegschalen verbinding maken met een app. Hierin sla je al je metingen overzichtelijk op, zodat je je voortgang gemakkelijk terug kunt kijken.

Met een weegschaal voor het bijhouden van sportdoelen kun je:

 • Gewicht meten
 • Spiermassa meten
 • Vetpercentage meten
 • Een segmentale analyse maken van je lichaam (optioneel)
 • Verbinding maken met een app (optioneel)

Hoe zorg je voor een betrouwbare meting?

Zorg ervoor dat de weegschaal op een effen, stabiele ondergrond staat. Dus niet op zacht tapijt of op een vloer met scheefliggende tegeltjes. Als de weegschaal op een goede ondergrond staat, wiebelt hij niet en veert de ondergrond niet mee wanneer je op de weegschaal staat. Heb je eenmaal de juiste plek gevonden, gebruik de weegschaal dan altijd op deze plek om betrouwbare en gelijkmatige metingen te krijgen. Verder kun je het beste steeds op hetzelfde tijdstip in de ochtend meten, nadat je naar het toilet bent geweest en bij voorkeur zonder kleding. Houd er rekening mee dat als je veel gedronken of gegeten hebt, of als je dikke kleding aanhebt, je zwaarder zult wegen. Verder zijn kleine schommelingen van je gewicht normaal, je gewicht zal praktisch nooit elke dag precies hetzelfde zijn.

Keukenweegschalen

Was je eigenlijk op zoek naar een keukenweegschaal? Ook daarvoor kun je terecht bij Expert. Met een keukenweegschaal kun je heel nauwkeurig kleine hoeveelheden afmeten. Zo meet je precies de juiste hoeveelheid meel af voor het bakken van die heerlijke appeltaart!

Alle keukenweegschalen

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt