Navigatie

Whirlpool droger resetten

Meest voorkomende storingen van Whirlpool drogers

Wat kun je doen als je Whirlpool wasdroger een storing geeft? Eenvoudige storingen zijn vaak zelf op te lossen. Kijk op het display van de droger welke foutcode er staat en zoek de foutcode hieronder op. Bij elke foutcode hebben we een aantal mogelijke oplossingen genoemd om het probleem te verhelpen. Staat de foutcode er niet bij, of werkt de droger daarna nog steeds niet? Dan is er mogelijk meer aan de hand en raden we aan om de hulp van een monteur in te schakelen.

Whirlpool droger

Whirlpool droger resetten

Soms is een storing te verhelpen door simpelweg de droger te resetten. Dit doe je door de aan-uit knop 3 seconden ingedrukt te houden. Voordat je de droger reset is het een goed idee om altijd eerst even de foutmelding op het display op te zoeken. In sommige gevallen zal het nodig zijn om een monteur in te schakelen; wanneer resetten en de onderstaande stappen niet helpen.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Whirlpool droger?

Whirlpool droger foutmelding F01, F02 of F03

Houd bij deze foutmelding de knop om de droger mee aan of uit te zetten 3 seconden ingedrukt en wacht even. Start vervolgens het droogprogramma opnieuw.

Whirlpool droger foutmelding F04

Bij deze foutmelding moet de condensor van de wasdroger stofvrij worden gemaakt. Zet het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Open de klep onderaan de voorkant van de droger. Bij een condensdroger kun je nu de condensor uit de droger halen onder de kraan afspoelen. Maak de condensor daarna droog en plaats hem terug in het apparaat. Bij een warmtepompdroger kun je de condensor niet losmaken. In plaats daarvan zuig je hem schoon met de borstel van een stofzuiger. Sluit na het schoonmaken de klep en wacht 30 minuten totdat je het apparaat weer aansluit. Reset de droger door de aan-knop 3 seconden ingedrukt te houden en start het programma daarna opnieuw.

Whirlpool droger foutmelding F05, F06, F07, F08 of F09

Schakel de droger uit en haal de stekker uit het stopcontact. Haal ook al het wasgoed uit de droger. Laat de droger vervolgens een uur lang afkoelen voordat je het apparaat weer aansluit. Hierna kun je de droger weer aansluiten en het wasgoed opnieuw in de trommel stoppen. Start vervolgens opnieuw het droogprogramma.

Whirlpool droger foutmelding F10 t/m F24

Bij een van deze storingen zet je de droger uit en haal je de stekker uit het stopcontact. Laat de droger vervolgens een uur met rust en sluit het apparaat daarna weer aan. Start de droger nu opnieuw. Lost dit het probleem niet op? Schakel dan een monteur in omdat er waarschijnlijk een probleem is met een van de onderdelen van de droger.

Whirlpool droger waarschuwing met uitroepteken

Brand er een lampje met een uitroepteken op het display? Leeg dan het condenswaterreservoir of check of er geen knik in de afvoerslang zit. Leeg ook na elke droogbeurt het pluizenfilter en maak de condensor om de zoveel droogbeurten stofvrij.

Whirlpool droger foutmelding “verschoon bodemfilter”

Het bodemfilter vind je aan de onderkant van de voorkant van de droger. Open de klep en maak het bodemfilter en de ruimte achter het filter schoon en stofvrij. Daarna kun je de klep weer sluiten. De melding verdwijnt wanneer je het programma opnieuw start.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt