Navigatie

Zo gaat de accu van je telefoon langer mee

Handige tips voor een goede accu

Heb je net een nieuwe telefoon, dan gaat deze (over het algemeen) makkelijk de hele dag mee. Wordt de telefoon wat ouder, dan merk je misschien dat je de telefoon sneller leegloopt en dat je hem misschien in de loop van de dag nog een keer moet opladen. Gelukkig zijn er een paar manieren om ervoor te zorgen dat de accu langer goed blijft. In dit artikel leggen we uit wat je kan doen.

Een goede accu geeft vrijheid. Lekker de hele dag naar buiten zonder je zorgen te maken dat je je telefoon niet meer kan gebruiken. Maar als je telefoon wat ouder wordt kan het voorkomen dat de accu niet meer een hele dag volhoudt. Gelukkig kan je het ergste voorkomen met een paar makkelijke tips. En die tips, die leggen we uit op deze pagina.

Sluit je apps af

Het kinkt misschien een beetje als een open deur, maar als je een app niet meer wil gebruiken, sluit hem dan ook helemaal af. Doe je dit niet, dan blijft de app in de achtergrond doorlopen. Zo verbruikt de app de hele tijd nog een beetje stroom. Met een app is dit misschien niet zo erg, maar vergeet je meerdere apps af te sluiten, dan tikt dit al snel aan.


Wees lief voor je accu

Deze tip klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is verstandig om je telefoon niet helemaal op te laden. De accu heeft een langere levensduur als je deze tot meestal tot 80% oplaadt. Het is natuurlijk helemaal niet erg als je je telefoon wel een keer tot 100% oplaadt, maar door je telefoon vaker tot 80% op te laden vraag je minder van je accu waardoor deze minder snel slijt. Daarnaast helpt het om je accu niet te veel onder de 20% te houden en de temperatuur van je telefoon niet te hoog laten op te laten lopen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt