Navigatie

Zo kies je de beste tv voor het EK 2021

Beleef het EK 2021 alsof je bij elke wedstrijd langs de zijlijn staat

Het EK voetbal staat voor de deur! En als trouwe Oranjesupporter wil je natuurlijk geen enkel moment missen. Daarom is dit het perfecte moment om een nieuwe televisie te kopen. De nieuwste modellen zijn uitgerust met allerlei indrukwekkende technieken om elke seconde van EURO 2021 zo mooi mogelijk weer te geven. Dus sla nu je slag en ervaar het EK alsof je bij elke wedstrijd op de zijlijn staat.

Wil je het EK op een mooie nieuwe tv kijken, dan heb je erg veel keuze. Wij hebben ongeveer 400 televisies in ons assortiment, dus de tv die het beste bij jouw situatie past zit er sowieso bij. Maar welke tv is het beste om naar voetbal te kijken? Wij leggen uit waar je op moet letten.

Beste EK tv

Haal het stadion in huis

Om de sfeer van het stadion helemaal in huis te halen is een grote tv misschien wel de beste manier. Met een grote televisie zie je het speelveld helemaal voor je, alsof je in het stadion zit. En is er een close-up van een mooie actie, dan komt die nog beter bij je binnen.

Kies je voor een grote tv, dan is het ook verstandig om over de resolutie na te denken. Kies je voor een 75 inch-tv of groter, dan kan je met een 8K-tv nog meer genieten van elk detail. De wedstrijden worden nog niet in 8K uitgezonden, maar vrijwel elke 8K-tv is uitgerust met een zeer slimme chip die elk beeld zeer precies opschaalt, zodat je altijd het mooiste en scherpste beeld hebt.

Beste EK tv

De hele dag helder

Op het moment dat de meeste wedstrijden beginnen is het nog volledig licht. En ook van deze wedstrijden wil je natuurlijk elk moment goed zien. Kies daarom voor een televisie met veel helderheid. Hierdoor komt elke kleur en elk detail goed tot leven, ook als de kamer volledig verlicht is.

QLED-tv’s staan bekend om hun helderheid en zijn dus altijd een goed keuze, maar er zijn ook felle LED-tv’s waarmee je overdag goed kan kijken. OLED-tv’s hebben traditioneel gezien een iets minder goede naam wat betreft de helderheid, maar zeker met het nieuwe OLED EVO is dit helemaal verleden tijd. Zo kijk je elke wedstrijd en kan je lekker de gordijnen openhouden.

Beste EK tv

Elk moment in beeld

Elke seconde kan de wedstrijd veranderen. En daar wil jij natuurlijk niks van missen. Kies daarom voor een televisie met een hoge beeldverversingssnelheid. De beeldverversingssnelheid geeft aan hoe vaak het beeld op je tv vernieuwd wordt. Veel eenvoudigere modellen hebben een beeldverversingssnelheid van 50 beelden per seconde, ook wel 50 Hertz (of Hz) genoemd. Geavanceerdere modellen hebben vaak een scherm dat wel 100 keer per seconde ververst. Ook hebben veel televisiefabrikanten slimme technieken bedacht om dit virtueel op te krikken. Hierdoor is het ook mogelijk om televisies met wel 400 of zelfs 1000Hz te vinden.

Hiermee ben je niet alleen zeker dat je elke fractie van een seconde ziet, maar het zorgt ook voor een mooi vloeiend beeld waarbij de bal en de spelers altijd scherp in beeld zijn. Ben je een sportliefhebber, dan is dit echt een aanrader.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt