Navigatie

AEG Technologieën drogers

Overzicht van alle AEG droger technologieën

Wanneer je een nieuwe AEG droger koopt, wil je natuurlijk weten welke machine het beste bij je past. Vind je een laag energieverbruik belangrijk, wil je wollen kleding veilig kunnen drogen en wil je dat je kleding optimaal wordt verzorgd? Hieronder leggen wij je uit welke technieken AEG in haar wasdrogers gebruikt.

Bekijk alle AEG drogers

AEG Technologieën drogers

AbsoluteCare® – Kleding optimaal beschermd

De droger past zich aan het soort kleding aan zodat je je kleding veilig kunt drogen en zodat deze langer mooi blijft. De AbsoluteCare programma’s passen droogtemperatuur en trommelbeweging aan op het soort kleding. Kleding van wol kan plat drogen doordat het tegen de wand van de trommel wordt aangedrukt. En het waterdichte membraan van outdoorkleding wordt hersteld doordat de droger bij het drogen precies de juiste temperatuur gebruikt. Elke textielsoort wordt op precies de juiste temperatuur en op de juiste manier gedroogd. Luchtig, of juist plat tegen de trommel. Je favoriete kledingstukken behouden hun vorm en kwaliteit en blijven aanvoelen als nieuw.

AEG AbsoluteCare

SensiDry® – Drogen op veilige temperaturen

Bij SensiDry drogers van AEG wordt je kleding op een veilige, lage temperatuur gedroogd. De droogtijd wordt ondanks een lagere droogtemperatuur niet langer, dankzij een optimale luchtstroom. Je kleding wordt nooit aan hoge temperaturen blootgesteld en blijft langer mooi. Bovendien is de droger dankzij de lagere temperaturen veel energiezuiniger.

AEG SensiDry

ProSense® – Droogt nooit langer dan nodig

Sensoren meten continu de temperatuur en vochtigheidsgraad van je wasgoed. De droger droogt nooit langer dan nodig doordat droogtijd en energieverbruik automatisch worden aangepast. Het maakt niet uit of de trommel helemaal vol zit, of dat je maar een paar kledingstukken wilt drogen. Je kleding wordt goed beschermd doordat er niet onnodig lang wordt gedroogd, en je bespaart op energie.

AEG ProSense

ProTex-trommel - Minder kreuk en gelijkmatig gedroogde was

Doordat de trommel twee kanten op draait, komen lakens niet in elkaar gedraaid uit de droger en raakt kleding niet in de knoop. Bovendien worden ze behoedzaam en gelijkmatig gedroogd en komen ze minder gekreukt uit de trommel. 

AEG ProTex

ÖKOFlow-filtersysteem - Efficiënt dankzij filter met minimaal onderhoud

Het probleem van traditionele drogers is dat ze meerdere filters hebben die allemaal regelmatig moeten worden schoongemaakt. Het AEG ÖKOFlow filtersysteem bestaat uit slechts één filter. Het is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken. Hierdoor blijft de wasdroger zeer efficiënt en energiezuinig drogen.

AEG ÓKOFlow-filtersysteem

AEG design

AEG heeft drie verschillende designs voor haar wasmachines en drogers. Zo kun je kiezen voor een traditioneel wit bedieningspaneel. Of kies voor wit met zwart of zilver met zwart voor apparaat met een luxe uitstraling. Ook heb je de keuze uit drie verschillende kleuren deuren: wit, zilver en zilver met zwart. Bij AEG is het design losgekoppeld van de techniek. Je kunt dus het ontwerp en de techniek kiezen die bij je passen. En voor elke wasmachine heeft AEG een droger met een bijpassend design. Tip: kies een droger met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine, dan weet je zeker dat het wasgoed uit je wasmachine ook in je droger past.

AEG Wasmachine & droger