Navigatie

5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Aan al het leuks komt een eind, zo ook aan de zomervakantie. Het is daarom tijd om je voor te bereiden op het komende schooljaar. Voor sommigen zullen lessen nog steeds veel online plaatsvinden en anderen zullen weer veel op school te vinden zijn. Waar jouw lessen ook zijn, een aantal musthaves gaat iedere scholier of student helpen in het nieuwe schooljaar. In deze blog licht ik er een aantal uit.

1. Een laptop

Welke studie of richting op de middelbare school je ook volgt, een laptop komt altijd goed van pas. Op de middelbare school heb je bijvoorbeeld veel toetsen en door op jouw laptop samenvattingen te maken gaat het leren van die toetsen erg efficiënt. Ook voor het maken van schoolopdrachten is een laptop erg handig. Voor studenten is het apparaat al helemaal niet meer weg te denken. Aantekeningen tijdens colleges en ook veel opdrachten en samenvattingen worden ermee gemaakt.

Als student of scholier neem je jouw spullen overal mee naar toe: je reist ermee naar school, loopt ermee van de ene naar de andere les en neemt aan de het eind van de dag alles weer mee naar huis of naar een vriendin om samen te studeren. Een grote, zware laptop is dan totaal niet handig. Een lichte laptop met een lange accuduur is wat je nodig hebt.

Wanneer je de laptop enkel voor het Office-pakket en internet gaat gebruiken, is een Chromebook een erg interessante optie. Het besturingssysteem van deze laptop, Chrome OS, is een uitgebreide versie van de bekende browser Google Chrome. Het systeem draait voornamelijk online en bestanden worden ook vooral in de cloud opgeslagen. Dat zorgt voor een lichte en supersnelle laptop met een accu die erg lang meegaat. Kortom, een ideale laptop voor een scholier of student!

Het kan ook zijn dat je een studie volgt waarbij je gebruikmaakt van zwaardere programma’s, zoals grafische vormgeving-studenten die opdrachten uitvoeren met Adobe Photoshop en InDesign. Je hebt dan een krachtigere laptop nodig. Ook kan je jouw laptop natuurlijk voor andere doeleinden dan enkel school gebruiken, zoals het bingewatchen van jouw favoriete serie en gamen. Afhankelijk daarvan zijn bepaalde laptops erg geschikt voor jou. Bekijk onze adviespagina Welke laptop moet je kopen? of lees in deze blog waar je op moet letten bij de aankoop van jouw laptop. Dan maak je gegarandeerd de juiste keuze.

2. Een USB-stick

Zoals ik net al besprak, maak je als scholier of student enorm veel tekstdocumenten: aantekeningen van lessen, opdrachten en samenvattingen van allerlei vakken. Deze wil je natuurlijk goed bewaren. Je hoopt het nooit, maar iedereen kent wel de verhalen van een gecrashte laptop, waardoor alle bestanden van die laptop verdwenen zijn. Je zou maar net de samenvatting af hebben voor dat ene lastige vak of net aan het einde van je scriptie zijn.

Om te voorkomen dat je jouw bestanden kwijtraakt, moet je ze ergens anders dan op jouw laptop zelf opslaan. Het makkelijkste is om daar een USB-stick voor te gebruiken. Op een USB-stick van 16 GB kan je al zo’n 14.500 documenten of 5.722 foto’s opslaan. Jouw schoolwerk staat daar dus zeker veilig op.

Naast dat je jouw documenten er veilig op kan opslaan, is een UBS-stick erg handig wanneer je regelmatig een presentatie moet houden of documenten met anderen deelt. De stick plug je eenvoudig in de laptop of pc die je daarvoor gebruikt en je hebt direct toegang tot het document. Dat scheelt een hoop gedoe met bestanden die je moet mailen of die te groot zijn waardoor je ze via WeTransfer moet delen. Ideaal!

3. Een laptophoes/-tas

Een laptop is een kostbare aankoop en je wilt natuurlijk niet dat die kapot gaat. Vooral wanneer je er veel mee op pad bent, is het verstandig om hem daarom extra goed te beschermen. Je kunt daarvoor een laptophoes gebruiken. Deze zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd één geschikt is voor jouw laptop. Bovendien zijn ze er ook vaak met leuke kleurtjes of patronen. Je doet hem om jouw laptop en kunt hem daarna onbezorgd in jouw tas overal mee naartoe nemen, doordat hij is beschermd tegen krassen, stoten en zelfs vallen.

Met een laptoptas kan je jouw laptop al helemaal zorgvuldig en beschermd meenemen. Deze tassen zijn speciaal ontwikkeld om er een laptop mee te vervoeren. Vaak kun je er nog verschillende andere spullen bij in doen, zoals laptopaccessoires, aantekeningenboekjes en jouw agenda. Waar laptoptassen er vroeger nog vrij suf uitzagen, kan je daarbij tegenwoordig ook kiezen voor tassen die meer casual zijn, een gezellig kleurtje hebben of voorzien zijn van een mooie print. Daarmee loop je er gelijk leuk bij!

4. Een koptelefoon

Zelf vind ik het heerlijk om hem tijdens het werken te gebruiken, maar ook voor scholieren en studenten kan een koptelefoon erg prettig zijn. Kan jij je bijvoorbeeld moeilijk concentreren, woon je met meerdere studenten in een studentenhuis waardoor er altijd wel ergens een geluidje vandaan komt of wil je midden in de aula nog even snel jouw samenvatting doorlezen tijdens het wachten tot je tentamen begint? Zet een noise-canceling headphone op en je hebt geen last meer van het omgevingsgeluid.

Natuurlijk is een koptelefoon niet alleen handig voor school. Je kunt hem ook gewoon gebruiken om jouw favoriete muziek mee te luisteren in de trein of tijdens het sporten. Hij is multi-inzetbaar en daardoor zeker een musthave voor het nieuwe schooljaar!

5. Een laptopstandaard

Toen ik op de middelbare school zat en tijdens mijn studententijd had ik vaak last van mijn rug. Ik nam vaak een verkeerde houding aan tijdens het zitten en lopen. Het werken achter een laptop hielp daaraan mee. Een andere veelvoorkomende oorzaak van rug- en nekklachten is namelijk gebogen achter een laptop zitten. Doordat het toetsenbord en scherm bij een laptop aan elkaar zitten, word je geforceerd om voorover met een gebogen nek te zitten. Dat is vragen om rugklachten.

Voor een goede houding moet onder andere de bovenkant van het scherm van een laptop of pc op ooghoogte zijn, wat bij een laptop vaak niet het geval is. Vooral kleinere laptops die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt, hebben een te laag scherm.

Een laptopstandaard is daarvoor een erg goede oplossing. Daar plaats je jouw laptop op, waardoor hij op de goede hoogte staat. Natuurlijk lukt dat niet in de trein of tijdens een college, maar voor thuislessen en het maken van schoolopdrachten en samenvattingen zit je natuurlijk ook veel thuis achter de laptop. Bovendien verander je ergens anders vaker van houding, doordat je in de trein op een gegeven moment moet uitstappen en op school steeds van les wisselt. Thuis zit je vaker een langere tijd achter elkaar in dezelfde houding. Daardoor is het gebruik van een laptopstandaard thuis zeker geen overbodige luxe! Het is een extra aankoop, maar je zult er gegarandeerd meer comfort door ervaren.

Er zijn natuurlijk nog meer producten die jou zullen ondersteunen in het nieuwe schooljaar, maar met een goede laptop, USB-stick, laptophoes of -tas, koptelefoon en laptopstandaard ga jij gegarandeerd Fris van Start!

Deel deze blog via:

Blog van:

Jill

Productredacteur bij Expert