Navigatie

5 tips voor een heerlijk WK

Het wereldkampioenschap voetbal staat uiteraard vooral in het teken van voetbal, maar in Nederland maken we er ook graag een feestje van en lijkt voetbal meer een bijzaak. Om het WK thuis zo gezellig mogelijk te maken geven we je de 5 beste tips met producten uit ons assortiment!

1. Lekkere snacks uit de airfryer

Kijk je het WK-voetbal lekker thuis op de bank met vrienden of familie? Dan mag een warme snack niet missen, toch? Tijdens de rust is het perfecte moment om de airfryer even aan te zetten en lekkere snacks te bereiden voor de tweede helft.

Alle snacks worden bereid zonder extra vet. Dat is dus anders dan bij een frituurpan. Deze maakt namelijk gebruik van frituurvet voor extra vettige snacks. Een airfryer maakt juist gebruik van hete lucht die door de mand circuleert. Daardoor krijgen de snacks een lekkere krokante laag en zijn ze minder vettig. Binnen enkele minuten zijn ze opgewarmd en kan je er de tweede helft van onze Oranjeleeuwen weer tegenaan!

Bekijk alle airfryers

2. Maak het een feestje met speaker

Rondom het WK gebeurt er meer dan alleen voetballen. Artiesten pakken hun kans om een WK-hit te schrijven om daarmee de support voor Nederland zo groot mogelijk te maken. Het moet tenslotte ook een feestje worden! Daarom mag een goede bluetooth-speaker, om de beste WK-hits op te zetten, niet ontbreken tijdens het WK-voetbal.

Een goeie bluetooth speaker is bijvoorbeeld de Sonos Roam. Hoe klein en compact de speaker ook is, het geluid dat eruit komt is van hoge kwaliteit. Wat heel handig is van Sonos, is dat je de Roam kan verbinden met andere speakers van Sonos voor een nog beter geluid. Door de automatische TruePlay zorgt de speaker overal voor het beste geluid.

Wil je liever een feestje waarbij het dak eraf gaat? Dan is een party-speaker the way to go! Dit zijn grote bluetooth-speakers die genoeg volume in huis hebben om van jouw huis een club te maken. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van gave ingebouwde lichtshows. Aan jouw support voor het Nederlands elftal zal het zeker niet meer liggen!

3. Gourmetten om de sfeer erin te brengen

Vlak voor de wedstrijd alvast in de gezellige sferen komen? Met een gourmetset bak je gezellig met z’n allen de lekkerste gerechten aan tafel. De meeste sets hebben meerdere pannetjes, waarmee iedereen zijn eigen gerecht kan klaarmaken.

Naast gourmetten kan je ook racletten of steengrillen. Dit lijkt hetzelfde, maar is toch echt anders. Racletten is een traditie uit Zwitserland. Eigenlijk is het gourmetten, maar dan met gesmolten kaas. Het verschil tussen een steengrill en een gourmetstel zit hem in de bakplaat. Een steengrill heeft namelijk een bakplaat van natuursteen.

4. Wat gaat er boven een kopje koffie?

Aangezien het WK-voetbal op een ander deel in de wereld wordt gespeeld, hebben we in Nederland te maken met een hele andere tijdzone. Wedstrijden van Nederland worden aan het eind van de middag gespeeld. Andere wedstrijden worden zelfs ’s ochtends al gespeeld. Dat zijn voetbaltijden die we in Nederland doordeweeks niet gewend zijn. We kunnen ons voorstellen dat je ’s ochtends nog niet aan het bier gaat en liever voor iets anders gaat. Wat te denken van een goede kop koffie? Want die vroege tijden lenen zich wel uitermate goed voor een heerlijke bak. Dat zijn we dan wel weer gewend.

5. Maak je eigen dipsaus

Nu heb je warme snacks uit de airfryer, de muziek is aanwezig, koffietje erbij. Alles is klaar zou je zeggen. Toch mist er nog één detail waarmee je al het eten op tafel toch net wat beter maakt. Dipsaus, zoals guacemole of salsa!

Je kunt dit natuurlijk los kopen in de supermarkt, maar hoe leuk ,en vooral ook lekker, is het om het helemaal zelf te maken? Dit kan met een staafmixer of een blender. Het enige wat je doet is de benodigde ingrediënten, zie hieronder, in een kom doen en mixen maar! Overigens kan je veel meer dan alleen dipsauzen bereiden. Wat te denken van een gezonde smoothie. Ook lekker voor bij de wedstrijd!

Benodigdheden voor guacemoledip:

  • - 1 ui
  • - 1 jalapeñopeper
  • - 1 tomaat
  • - 2 avocado's
  • - 1 limoen

Benodigdheden voor salsadip:

  • - Tomatenblokjes
  • - Rode ui
  • - 2 gegrilde paprika's
  • - Verse koriander

Klaar voor het WK

Met deze tips ben je helemaal klaar voor het WK! Nu kan je het overlaten aan de mannen van het Nederlands Elftal, want jouw support hebben ze! Ben je nog op zoek naar een geschikte tv of soundbar voor het WK? Daar hebben we ook een blog over geschreven. Als je liever persoonlijk advies wilt ben je van harte welkom in 1 van onze 140 winkels! Daar denken onze Experts graag met je mee.

Deel deze blog via: