Navigatie

Van airfryen tot stomen: Maak kennis met de Bosch Serie 8 Ovens

Wie houdt er nou niet van een gezond, lekker en snel bereid gerecht? De ovens van de Bosch Serie 8 zijn culinaire alleskunners. Van snacks airfryen tot gezonde gerechten stomen. In deze blog duiken we dieper in op de mogelijkheden die deze oven je biedt.

Pluspunten

  • + Maak heerlijke airfryer gerechten met de Air Fry-functie

  • + Geniet van gezonde gerechten met Steam Plus

  • + Makkelijk te bedienen met TFT-touchdisplay

  • + Zeer snel je gerechten op tafel

Bosch Serie 8 Ovens

De Bosch Serie 8-ovens staan bekend om hun gebruikersvriendelijke interface, waardoor koken nog makkelijker wordt. Aan knoppen draaien of door ingewikkelde handleidingen te struinen, het is allemaal verleden tijd. Met je vinger veeg je simpelweg over de digitale bedieningsring om elke instelling aan te passen. Het high-definition TFT-touchdisplay toont afbeeldingen en teksten heel duidelijk zodat je precies weet waar je moet zijn voor de juiste instellingen.

De tekst gaat verder onder de producten:

Airfryen met de Bosch Serie 8 Oven

Bij airfryen denk je misschien al snel aan de klassieke airfryer die je op je aanrecht zet als een vervanger voor je friteuse. Een oven is eigenlijk ook een soort airfryer, maar dan een stuk groter. Doormiddel van een uitstekende hete luchtstroom in de oven en een speciale airfryerplaat met gaatjes kun je met de ovens van de Bosch 8 Serie heerlijke snacks bereiden voor jezelf en je familie of vrienden. Daarbij hoef je hem niet voor te verwarmen, maar schuif je de plaat met de snacks in één keer in de oven. Dat scheelt tijd en ook nog eens energie!

Met het touchdisplay stel je heel eenvoudig de temperatuur en de tijd in. En na een paar minuten wachten geniet je van heerlijke krokante snacks alsof ze rechtstreeks uit de airfryer komen. De plaat kan na afloop heel makkelijk schoongemaakt worden door hem gewoon in de vaatwasser te stoppen!

Of je nu trek hebt in bitterballen, patat of kroketten, de Bosch Serie 8 Oven geeft je keer op keer uitstekende airfry resultaten. Of wat dacht je van verse groenten? Een beetje olie, de juiste instelling en je hebt een gezond en knapperig tussendoortje!

Stomen met de Bosch Serie 8 Oven

Koken met stoom wordt steeds populairder. Waarom? Het is lekkerder, het behoudt de vitaminen en mineralen en het is een stuk makkelijker!

Normaal zou je worteltjes, bloemkool of broccoli klaarmaken in een pannetje met kokend heet water. Als je over een Bosch Serie 8 oven beschikt, hoeft dat niet meer. Dankzij het nieuwe Steam Plus-systeem van Bosch geniet je van sneller en smaakvoller eten, met behoud van meer voedingsstoffen. Steam Plus stoomt maximaal bij een temperatuur van 120°C. Daarmee zijn gerechten supersnel klaar en voor je het weet heb je een gerecht op tafel gezet. Dat het smaakvoller is heeft te maken met het minimale gebruik van water. Als je bijvoorbeeld broccoli of bloemkool kookt uit water gaat eten, heb je veel meer vocht in je mond. Bij gestoomde gerechten proef je veel meer de pure groente!

Bij de stoomoven hoort ook een speciale plaat waarop je de groenten of andere gerechten kunt leggen. Op de plaat van de Bosch Serie 8 oven kun je alle etenswaren door elkaar heen leggen zonder dat dat effect heeft op de smaak. Veel handiger dan werken met verschillende pannetjes op een kookplaat, toch?

Geniet van het gemak en gezondheidsvoordelen

Met de Bosch Serie 8 Oven geniet je van het gemak en de gezondheidsvoordelen van zowel airfryen als stomen, zonder dat het effect heeft op de smaak of voedingswaarde. Daarnaast helpt hij je om snel heerlijke gerechten op tafel te zetten. Ben je nieuwsgierig naar meer mogelijkheden van de Bosch Serie 8 en wil je het zelf ervaren? Kom dan langs een Expert winkel bij jou in de buurt, waar onze medewerkers klaarstaan om je te adviseren over deze veelzijdige keukenhulp.