Navigatie

De beste gadgets om fit te blijven

Fit blijven kan je een stuk makkelijker maken met het gebruik van handige gadgets. Maar wat werkt goed voor jou? Expert heeft de beste gadgets om fit te blijven voor je op een rijtje gezet. Of je nou een beginnende of gevorderde sporter bent, ze komen altijd goed van pas deze komende zomer!

Verhoog je focus tijdens een inspanning met muziek

Het ritme van muziek helpt je als sporter om je energie efficiënter in te zetten. Goede oordopjes zijn dus essentieel! Oordopjes zijn er in veel verschillende soorten en maten. Met draad, zonder draad, in-ear of juist oordopjes die meer in de oorschelp zitten. Bij sporters zijn vooral de true wireless oordopjes populair. Je hebt namelijk geen last van een draad dat in de weg zit en het geluid is vaak zeer goed! Om je echt goed af te sluiten van de omgeving en je te focussen op je training, kan je gaan voor noise-cancelling oordopjes. Geluid van buitenaf komt niet tot je door en het enige wat je hoort is de beat van jouw muziek.

Voor sommige mensen werkt een koptelefoon juist beter bij sporten. Zo zijn er ook speciale koptelefoons voor bewegen. Deze zijn stevig gebouwd en zijn vaak ook nog eens spatwaterbestendig. Ze zijn daardoor ook beschermd tegen zweet waardoor ze niet zomaar van je hoofd afglijden. Met oorschelpen die je complete oor bedekken, ben je ook nog eens extra afgesloten van de wereld om je heen.

Activity tracker motiveert je te bewegen

Activity trackers zijn in het leven geroepen om resultaten en statistieken van jouw training in kaart te brengen. De mogelijkheden met zo'n horloge zijn eindeloos en helpen je voornamelijk bij een fittere leefstijl.

Een activity tracker is helemaal ingericht voor sporters. Het proces van fit blijven wordt makkelijker en leuker! Als mensen in jouw omgeving ook over zo’n handige activity tracker beschikken, dan kan je met uitdagingen het tegen ze opnemen. Wie zet er meer stappen op een dag? Of wie kan de meeste calorieën verbranden? Door het samen met vrienden of familie te doen, krijg je nog meer motivatie.

Door de activity tracker te koppelen aan je smartphone heb je een snel overzicht van al jouw resultaten. Geef in de app aan wat jouw doel is voor de komende periode. Vervolgens zal de activity tracker je helpen om dat doel te behalen. Zo geeft de tracker net dat extra duwtje in de rug en is geen enkel record veilig meer.

Ontdek de mooiste fietstochten in jouw buurt

Nederland is een echt fietsland! Met ongeveer 37.000 kilometer aan fietspaden in dit land heb je oneindig veel mogelijkheden om een mooie tocht te maken. In vergelijking met andere landen is het verkeer in Nederland helemaal aangepast op fietsers. We hebben zelfs fietspaden die van het hoge noorden helemaal doortrekken naar het verre zuiden! Of je nou voor een rustig tochtje over de Veluwe gaat of juist met je racefiets de heuvels van Limburg gaat ontdekken, een fietsnavigatie komt altijd goed van pas!

Een fietsnavigator is tegenwoordig meer dan alleen een apparaat die je de juiste weg wijst. Je kan bijvoorbeeld direct jouw fietsactiviteit delen op social media of je laten verassen met een door de navigatie gekozen route! Je kan verder het apparaat bijvoorbeeld koppelen aan een smartphone. Daarmee kan je alle relevante resultaten bijhouden. Van het aantal gereden kilometers tot de totale bewegingstijd! Met een fietsnavigatie ben je er ook zeker van dat je langs alle mooie plekjes van de route komt.

Sta fit op en ga fit naar bed

Het woord ‘fit’ wordt vaak in één adem uitgesproken met woorden als ‘sport’ of ‘beweging’, maar soms vergeten we dat slaap misschien nog wel belangrijker is dan dat. Slaap is heel belangrijk om de spieren te laten herstellen. Daarnaast ben je minder snel vermoeid en zit je lekkerder in je vel!

Voor het perfecte slaapritme kan je gebruikmaken van een handige wake-up light. Deze lichten laten je op een natuurlijke manier wakker worden. Op het juiste tijd neemt het licht steeds meer toe en wordt je rustig wakker. Er zijn ook wake-up lights die je wekken met kalme natuurgeluiden. Je zal merken dat je energieker wakker wordt en direct fit aan de dag begint.

Fit blijven in de zomer

Om fit te blijven in de zomer, zijn er handige gadgets beschikbaar die je kunnen helpen bij het behalen van je fitnessdoelen. Natuurlijk is het van belang dat je zelf uitzoekt wat goed voor je werkt. Ga je voor een intensieve workout en ben je resultaatgericht? Dan heb je al snel baat bij een goede koptelefoon of een handige activity tracker. Wil je liever fit blijven door rustige inspanningen te doen? Neem dan bijvoorbeeld een navigatie voor jouw fiets of een wake-up light voor de perfecte nachtrust. Zo zijn er genoeg handige gadgets beschikbaar om fit te blijven in de zomer. Het is belangrijk om te vinden wat voor jou werkt en wat je motiveert om actief te blijven.