Navigatie

De beste gadgets om fit te blijven

Beleef de sportzomer

Fit blijven kan je een stuk makkelijker maken met het gebruik van handige gadgets. Maar wat werkt goed voor jou? Expert heeft de beste gadgets om fit te blijven voor je op een rijtje gezet. Of je nou een beginnende of gevorderde sporter bent, ze komen sowieso goed van pas!

Verhoog je focus tijdens een inspanning met muziek

Om fit te blijven, werk je naar een bepaald doel toe. Voor iedereen is die weg er naar toe anders, maar hoe je het ook wendt of keert, met focus kom je een heel eind. Bij hardlopers valt de term ‘runners high’ vaak, waarbij je een gevoel van blijdschap en extreme focus ervaart tijdens het hardlopen. Focus ligt natuurlijk voor een groot deel bij jezelf, maar met motiverende muziek kom je ook een heel eind. Niet zo gek dus dat al die mensen in de sportschool of hardlopers op de openbare weg met een koptelefoon of oordopjes lopen.

Oordopjes zijn er in veel verschillende soorten en maten. Met draad, zonder draad, in-ear of juist oordopjes die meer in de oorschelp zitten. Bij sporters zijn vooral de true wireless oordopjes heel populair. Je hebt namelijk geen last van een draad dat in de weg kan zitten en het geluid is vaak zeer goed! Het probleem kan zijn dat earbuds niet goed blijven zitten wanneer je gaat rennen of springen. Daarom zijn er ook oordopjes met oorhaken. Zo weet je zeker dat de oordopjes goed blijven zitten. Om nog meer focus te pakken, kan je gaan voor noise-cancelling oordopjes. Geluid van buitenaf komt niet tot je door en het enige wat je hoort zijn de motiverende klanken die je helpen gefocust te blijven.

Voor sommige mensen werkt een koptelefoon juist beter bij sporten. Zo zijn er ook speciale koptelefoons voor bewegen. Deze zijn stevig gebouwd en zijn vaak ook nog eens spatwaterbestendig. Ze zijn daardoor ook beschermd tegen zweet en glijden dus ook niet zomaar van je hoofd af. Met oorschelpen die je complete oor bedekken, ben je ook nog eens extra afgesloten van de wereld om je heen. De innovatie van koptelefoons blijft ook niet stil staan. Zo heb je tegenwoordig ook koptelefoons waar je de muziek niet via je oren ontvangt, maar via botgeleiding. Handig voor tijdens het hardlopen. Omdat je oren vrij zijn, ben je je bewuster van jouw omgeving. Zo hoor je tijdens het hardlopen ook nog gewoon het verkeer om je heen en ga je veilig op pad.

Activity tracker motiveert je te bewegen

Allemaal leuk en aardig dat bewegen om fit te blijven, maar je wilt natuurlijk ook zien wat het oplevert. Daarvoor zijn de zogeheten activity trackers in het leven geroepen. Resultaten, statistieken en aanmoedigingen worden je allemaal voorgeschoteld in een handig horloge. De mogelijkheden zijn eindeloos en helpen je bij een fittere leefstijl.

Een activity tracker is helemaal ingericht voor sporters. Het proces van fit blijven wordt makkelijker en leuker! Als mensen in jouw omgeving ook over zo’n handige activity tracker beschikken, dan kan je met uitdagingen het tegen ze opnemen. Wie zet er meer stappen op een dag? Of wie kan de meeste calorieën verbranden? Door het samen met vrienden of familie te doen, krijg je nog meer motivatie. Met behaalde uitdagingen kan je later ook weer leuke opties vrijspelen. Je kunt het zien als een soort real life game.

Door de activity tracker te koppelen aan je smartphone heb je een snel overzicht van al jouw resultaten. Geef in de app aan wat jouw doel is voor de komende periode. Vervolgens zal de activity tracker je helpen om dat doel te behalen. Zo geeft de tracker net dat extra duwtje in de rug dat je nodig hebt en is geen enkel record veilig meer. Naast de motiverende werking en een overzicht van resultaten, worden er ook statistieken bijgehouden. Elke ochtend geeft het horloge bijvoorbeeld een analyse van jouw nachtrust.

En nu denk je misschien: ‘wat is dan het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch?’ Een activity tracker is echt bedoeld om jouw fitheid in kaart te brengen. Je kan echt alles bijhouden! Van stappentellen tot aan hartslagritmes. Een smartwatch is vooral een verlenging van jouw smartphone. Het heeft daardoor veel meer functies dan een activity tracker. Zo kan je ook met een smartwatch jouw sportieve prestaties bijhouden, maar die zijn vaak minder gedetailleerd dan bij een activity tracker.

Ontdek de mooiste fietstochten in jouw buurt

Nederland is een echt fietsland! Met ongeveer 37.000 kilometer aan fietspaden in dit land heb je oneindig veel mogelijkheden om een mooie tochtjes te maken. In vergelijking met andere landen is het verkeer in Nederland helemaal aangepast op fietsers. We hebben zelfs fietspaden die van het hoge noorden helemaal doortrekken naar het verre zuiden! Of je nou voor een rustig tochtje over de Veluwe gaat of juist met je racefiets de heuvels van Limburg gaat ontdekken, een fietsnavigatie komt altijd goed van pas!

Een fietsnavigator is tegenwoordig meer dan alleen een apparaat dat je de juiste weg wijst. Je kan bijvoorbeeld direct jouw fietsactiviteit delen op social media of je laten verassen met een door de navigatie gekozen route! Je kan verder het apparaat bijvoorbeeld koppelen aan een smartphone. Daarmee kan je alle relevante resultaten bijhouden. Van het aantal gereden kilometers tot de totale bewegingstijd! Met een fietsnavigatie ben je er ook zeker van dat je langs alle mooie plekjes van de route komt. Ben je meer van het wandelen dan het fietsen? Ook dan maak je heel eenvoudig gebruik van de handige navigatie. Omdat ze compleet draadloos zijn en ook nog eens super compact, neem je ze eenvoudig mee.

Sta fit op en ga fit naar bed

Het woord ‘fit’ wordt vaak in één adem uitgesproken met woorden als ‘sport’ of ‘beweging’, maar soms vergeten we dat slaap misschien nog wel belangrijker is dan dat. Slaap is bijvoorbeeld heel belangrijk om de spieren te laten herstellen. Daarnaast ben je minder snel vermoeid en zit je lekkerder in je vel! Het best is om acht à negen uur slaap te pakken. Met meer of minder slaap raak je sneller vermoeid.

Voor het perfecte slaapritme kan je gebruikmaken van een handige wake-up light. Deze lichten laten je, zoals de naam al weggeeft, op een natuurlijke manier wakker worden. Op de juiste tijd neemt het licht steeds meer toe en wordt je dus rustig wakker. Daarbij zijn er ook wake-up lights die je wekken met kalme natuurgeluiden. Je zal merken dat je energieker wakker wordt en direct fit aan de dag begint. Enkele lampen beschikken ook over een handige functie om je juist in slaap te brengen. Met een rustig muziekje en een langzaam dimmende lamp val je rustig in slaap.

Sportzomer op tv

Werk nog preciezer aan jouw doel

Slapen, sporten, gezond eten, na een tijdje merk je dat het zijn vruchten gaat afwerpen. Om het hele proces nauwkeurig in de gaten te houden, kan je gebruik maken van een slimme weegschaal. Een slimme weegschaal doet namelijk meer dan alleen je gewicht meten. Je BMI, spier- en botmassa, vetpercentage en vochtgehalte kunnen ook opgemeten worden. Zo kan je nog preciezer aan jouw doel werken om fit te blijven. De gegevens kan je eenvoudig bijhouden in de bijhorende app.

Voor een fit 2022

Fit blijven kan je een stuk makkelijker maken met het gebruik van handige gadgets. Natuurlijk is het van belang dat je zelf uitzoekt wat goed voor je werkt. Ga je voor een intensieve workout en ben je resultaatgericht? Dan heb je al snel baat bij een goede koptelefoon of een handige activity tracker. Wil je liever fit blijven door rustige inspanningen te doen? Neem dan bijvoorbeeld een navigatie voor jouw fiets of een wake-up light voor de perfecte nachtrust. Zo is er voor iedereen een mogelijkheid om de genomen voornemens te behalen!

Deel deze blog via: