Navigatie

Tips voor het eerste gebruik van je Android-tablet

Je hebt een nieuwe Android tablet gekocht! Leuk, maar waar begin je? En hoe ga je er het best mee om? In deze blog helpen we je op weg.

Instellen en configureren van een Android tablet

Klaar voor het installeren van je gloednieuwe Android tablet? Het instellen van je tablet is vrij eenvoudig! Zodra je hem hebt uitgepakt, houd je de aan/uitknop een paar seconden ingedrukt om het apparaat aan te zetten. Je wordt direct begroet door een welkomstscherm waar je de taal en je regio van voorkeur kunt kiezen.

Als je dat gedaan hebt, zul je vervolgens je tablet moeten verbinden met je wifinetwerk. Dit is essentieel voor de werking van het apparaat. Vervolgens log je in met je Google-account, of als je die nog niet hebt, maak je er eentje aan. Als je al een Android-smartphone gebruikt, synchroniseert het inloggen bij Google al je gegevens en instellingen met je nieuwe tablet. Ideaal natuurlijk!

Na deze stappen kom je bij de personalisatie van je tablet. Dit is waar je het apparaat echt eigen maakt. Kies uit verschillende achtergronden voor het startscherm en het vergrendelscherm. Pas je beltonen en notificatiegeluiden aan. Vergeet ook niet om een wachtwoord in te stellen voor beveiliging, en als je tablet een vingerafdruksensor heeft, stel deze dan ook zeker in!

Android besturingssysteem

Kenmerkend voor het Android-besturingssysteem is de veelzijdigheid die het biedt. Misschien ben je er al wel bekend mee. Als je niet zo thuis bent in dit systeem is dat geen ramp. Android is namelijk heel overzichtelijk en makkelijk te begrijpen. Het startscherm is waar je alle essentiële apps vindt en naar eigen inzicht kunt ordenen. Widgets toevoegen voor snelle updates van het weer, je agenda of to-do lijsten is ook een fluitje van een cent.

En al je apps zijn te downloaden via de Google Play Store. Of je nu op zoek bent naar games, productiviteitstools of socialemedia-apps. Het is ook de plek waar je updates voor apps zelf kunt beheren.

Hou de tablet in goede staat

Reageert je tablet steeds minder goed op jouw bewegingen? Dat moet je natuurlijk niet hebben en zeker niet als je hem net nieuw hebt. Gelukkig zijn er wat simpele trucjes waarmee je jouw tablet in optimale staat behoudt. Dit kan heel simpel zijn, zoals het regelmatig herstarten van je apparaat om het geheugen vrij te houden.

Staat je tablet vol met bestanden? Ook dan gaat hij wat trager werken. Zorg er daarom voor dat hij altijd genoeg ruimte heeft om te blijven presteren. Verwijder apps die je niet gebruikt en minimaliseer live wallpapers. Heb je bestanden die je liever niet weggooit? Dan kan je ze eenvoudig opslaan in de cloud. Daarmee maak je ruimte vrij op je tablet en bewaar je tegelijkertijd je geliefde bestanden.

Let er verder op dat je het Android besturingssysteem goed up-to-date houdt. Nieuwe updates zijn vaak stabieler dan de voorgaande en lopen ook wat soepeler.

Video’s kijken met je Android tablet

Entertainment is één van de dingen waarvoor je een tablet misschien wel het meest gebruikt. Het grote scherm van de tablet is perfect voor het streamen van je favoriete series, films of YouTube-video’s.

Tablets bieden daarvoor een breed scala aan apps. Of je nu Netflix, Amazon Prime Video, Disney + of lokale streamingdiensten gebruikt, de compatibiliteit met Android zorgt ervoor dat je nooit zonder content zit. Met een goede internetsnelheid en een comfortabele hoes kun je overal in je huis of onderweg genieten van je favoriete video’s.

Geschikte accessoires voor je Android tablet

Je gebruikt je tablet nog beter met de juiste accessoires. De meeste Android tablets, afhankelijk van het merk, zijn te combineren met een beschermhoes. Deze beschermt je tablet tegen krassen, stoten en andere dingen. Daarnaast zijn er beschermhoezen die je met de flap van stand kunt veranderen.

Een extern toetsenbord kan je tablet ervaring ook verbeteren, vooral als je lange teksten typt of productief wilt zijn. Sluit hem aan op je tablet en je tovert hem in één keer om tot een soort laptop. Verder werken sommige tablets ook met een touchpen, zoals Samsung met de S Pen. Daarmee maak je ook notities of tik je makkelijk door je webbrowser heen.

Klaar voor langdurig gebruik!

Met deze tips ben je goed voorbereid om het beste uit je nieuwe Android tablet te halen. Van personalisatie tot prestatieoptimalisatie. Ben je nog op zoek naar die perfecte accessoire of heb je nog vragen over? Kom langs in de winkel, want daar helpen onze medewerkers je graag verder!