Navigatie

Expert opent nieuwe winkel in voormalig BCC-pand in Helmond

Woensdag 21 februari 2024 opent Expert Helmond officieel een gloednieuwe Expert-winkel aan de Ameidewal 6. Het voormalige BCC-pand krijgt een flinke upgrade, met voldoende ruimte voor het uitgebreide assortiment. Met een nieuwe winkel op deze locatie wordt het nog makkelijker voor klanten om Expert te bereiken.

Nieuwe uitdagingen op een nieuwe plek

Eigenaren Geert Linders en Toine Bastiaans kijken vol enthousiasme vooruit naar de opening. De nieuwe Expert-winkel in Helmond belooft een moderne uitstraling te krijgen in het vertrouwde Expert-jasje. “Voor ons was het openen van een Expert-winkel in Helmond een hele logische keuze. We kregen namelijk al regelmatig klanten uit Rijpelberg en Brouwhuis in onze winkel in Deurne.”, legt Geert uit. Toine vult hem aan: “Voor die klanten maken we het nu alleen maar gemakkelijker. En we staan natuurlijk voor nog veel méér mensen klaar! Helmond heeft maar liefst 100.000 inwoners. Daarom kiezen we ook bewust voor een pand in het centrum van de stad.”

Tijdens de laatste weken van 2023 en de eerste van 2024 zijn de eigenaren met hun teams hard aan het werk om de winkel vóór de beoogde opening naar het allerhoogste niveau te tillen. Dat was ook nodig, geeft Toine aan: “De winkel was een afgeleefd pand waar 25 jaar nagenoeg niets meer aan was gedaan. Dus álles wordt nieuw! Van plafond tot verlichting, en van interieur tot de gevel. Vervolgens vullen we dat mooie pand met een ruim assortiment, zodat wij altijd de juiste oplossing hebben voor alle persoonlijke wensen van onze klanten.”

Alles wordt nieuw! Van plafond tot verlichting, en van interieur tot de gevel. Vervolgens vullen we dat mooie pand met een ruim assortiment, zodat wij altijd de juiste oplossing hebben voor alle persoonlijke wensen van onze klanten

Het vertrouwde karakter van Expert

De ondernemers hebben een flinke kluif aan hun nieuwe project, maar de doorgewinterde Experts staan stevig in hun schoenen. Naast de winkel in Helmond runnen Geert en Toine namelijk nog drie Expert-winkels. Zo zijn ze ook geregeld te vinden in Deurne, Horst en Venray, én een magazijn in Ysselsteyn. "Wij zijn al meer dan 30 jaar lid van de Expert organisatie, een krachtige internationaal opererende organisatie. En toch behouden we ons eigen karakter. Want ook al koopt de klant online, de lokale winkel bezorgt en installeert", vertelt Geert.

Ook als er onverhoopt iets mis gaat met de apparatuur, kan de klant rekenen op de eigen technische dienst van Expert Helmond. “We zetten ons graag in voor een snelle reparatie, zelfs na de garantietermijn en als de apparatuur elders is gekocht," benadrukt Linders. “Bij storingen aan wit- of bruingoed staan we zo snel mogelijk voor de klant klaar, en ze kunnen altijd rekenen op een gratis leenapparaat als het probleem niet ter plekke kan worden opgelost.”

Toine vult hem aan: “Dat lokale karakter en die persoonlijke service is voor ons belangrijk, in onze technische dienst én in de winkel. Iedereen is bij ons welkom. Niet alleen als je al met Expert bekend bent, maar óók als je juist graag in de BCC-winkel kwam, ben je bij ons aan het juiste adres. Je zult een aantal vertrouwde gezichten terugzien, want we hebben een fijne samenwerking met een aantal voormalig-BCC medewerkers kunnen behouden! Hun ervaring en expertise zijn voor ons van grote waarde, want zij kennen de Helmondse klant natuurlijk door en door.”

Zo ziet de vernieuwde winkel eruit

In de nieuwe winkel is ook veel aandacht voor inbouwapparatuur. Er is een uitgebreid assortiment om uit te kiezen, zodat je altijd de perfecte opties voor je huis kunt vinden. "Wij denken graag met je mee voor persoonlijk advies, en voor installatie aan huis. Oók als je online koopt!", benadrukt Geert.

Wat het resultaat extra speciaal maakt, is dat alles door het eigen team van Geert en Toine is gedaan: van het leggen van de vloer tot het vernieuwen van het plafond en het bouwen van de stellingen. Materialen die niet meer nodig waren, zijn zorgvuldig gerecycled of hergebruikt met het oog op duurzaamheid.

Kom langs voor een bakje koffie!

Woensdag 21 februari openen Geert en Toine hun nieuwe winkel voor het publiek. “Dat wordt een mooie feestweek met knallende openingsaanbiedingen. Houd ons in de gaten, want wij kunnen niet wachten tot we het met jullie kunnen delen”, zegt Toine enthousiast. Geert: “En de koffie staat klaar, graag tot dan!”

Foto's Expert Helmond

Expert Helmond - winkelpand

Expert Helmond - Koelkasten

Expert Helmond - koffie & thee

Expert Helmond - wasmachines

Expert Helmond - televisies

Expert Helmond - kassa

Expert Helmond - keukenapparatuur

Expert Helmond - inbouw

Expert Helmond