Navigatie

Kobo Libra 2 en Sage - ontdek de wereld van audioboeken

Kobo is een grote speler op de e-reader markt. Kunnen de nieuwe Kobo Libra 2 en de Kobo Sage de verwachtingen waarmaken? Je ziet het allemaal in onze video!

Luister naar jouw favoriete audioboeken

Na lang wachten is Kobo erin geslaagd om e-readers met ingebouwde bluetooth op de markt te brengen. De toevoeging van bluetooth is dan ook de grootste vernieuwing van deze e-readers. Naast het lezen van boeken is het nu ook mogelijk om te luisteren naar allerlei verschillende audioboeken die je makkelijk kan downloaden onder het kopje 'ontdekken' en vervolgens 'luisterboeken'.

Als je een audioboek hebt gedownload, komt hij onder het kopje 'mijn boeken' te staan. Hier staat jouw hele verzameling. Wil je een luisterboek openen? Dan hoef je er alleen maar op te tikken!

Je hebt overigens een bluetooth-apparaat, zoals een koptelefoon of speaker, nodig om audioboeken te kunnen beluisteren. Beide e-readers hebben namelijk geen audio-ingang of luidsprekers.

Neem je boekenkast mee op reis

De Kobo Sage is groter dan de Kobo Libra 2. De Sage heeft een 8-inch scherm en de Libra 2 een 7-inch scherm. Dat maakt de Libra 2 dus een stukje compacter waardoor je hem makkelijk in je tas stopt bijvoorbeeld. Het voordeel van het grote scherm van de Sage is dat er meer tekst op het scherm past.

Verder is er qua uiterlijk weinig verschil. Zo hebben ze op de achterkant allebei een fijne textuur die zorgt voor een comfortabele grip en een mooie uitstraling. Beide e-readers zijn ook super licht. De Libra 2 is 215 gram en de Sage 240 gram. Dat is een stuk lichter dan een echt boek!

Stylus Pen & PowerCover

De Kobo Sage kan je bedienen met deze Stylus-pen. Hiermee scroll je nog makkelijker door boeken heen of maak je aantekeningen bij interessante stukjes in het boek. Daarnaast is de Sage compatibel met de PowerCover. Deze beschermhoes biedt niet alleen optimale bescherming, maar laadt tegelijkertijd jouw e-reader op. Zowel de Stylus-pen als de PowerCover zitten niet standaard in doos en moet je dus apart aanschaffen.

Al jouw favoriete boeken in één apparaat

Op de achterkant vind je de aan- en uitknop. Zodra je hem aanzet, kom je in het home-scherm terecht. Hier zie je jouw eigen boeken, maar ook aanbevolen boeken. Met 32 GB opslagruimte sla je op beide e-readers tot wel 24.000 boeken op! Zelfs de grootste bibliotheek kan daar niet tegenop.

Altijd een heldere weergave

Het scherm van de Libra 2 heeft een 1680p resolutie, maar het scherm van de Sage is met 1920p nog beter. Dankzij de goede resolutie en weinig weerspiegelingen lijkt het alsof je uit een echt boek leest! Het enige verschil is dat je de bladzijdes niet omslaat met je vingers, maar met de twee bedieningsknoppen aan de zijkant.

Comfortabel lezen met de handige functies van Kobo

Beide Kobo’s zijn voorzien van enkele handige features. Zo kan je bijvoorbeeld woorden selecteren, waarna er vervolgens wat informatie verschijnt. Woorden kan je ook markeren of een notitie toevoegen.

Bovenin zitten ook nog een aantal andere functies. Zo bepaal je bijvoorbeeld of je het beeld in landschap- of portret-modus wilt hebben. Lees je in het donker? Dan pas je ook heel eenvoudig de helderheid en ‘ComfortLight PRO’ aan. Met ComfortLight PRO pas je de kleur van het scherm aan. Daardoor lees je zowel 's middags als 's nachts heel comfortabel. Verder speel je nog een beetje met de tekst. Zo pas je eenvoudig het lettertype of de grootte van de tekst aan.

Ook heel leuk is om je eigen statistieken in te zien. Zo zie je bijvoorbeeld hoelang je nog te gaan hebt in het boek. Verder in de instellingen pas je het beeld nog aan naar ‘Dark-modus’. Daarmee heb je witte letters op een zwarte pagina, wat misschien wel fijner lezen voor je is.

Mors je wat water over de e-reader of vind je het lekker om aan de rand van het zwembad te lezen? Dat is geen probleem, want zowel de Libra 2 als de Sage zijn IPX8-gecertificeerd, wat betekent dat ze waterbestendig zijn!

Altijd en overal genoeg leesvoer

De nieuwe e-readers van Kobo gaan nog een stapje verder. Vooral met de toevoeging van audioboeken geniet je van een totaal nieuwe beleving van e-readers.

De Kobo Libra 2 is super compact en ook nog eens zachter geprijsd dan de Sage. Desondanks doet de Libra 2 niet veel onder voor de Sage. De Sage is met zijn grotere scherm en hogere resolutie net wat beter. Is dat niet belangrijk voor je? Dan is de Kobo Libra 2 een geschikte keuze!

Ben je opzoek naar nog meer gebruiksgemak en een groot scherm met een mooie resolutie? Dan kan je beter kijken naar de Kobo Sage!

Kom langs in de winkel

Heb je nog vragen of wil je de e-readers eens in het echt zien? Kom dan langs in 1 van onze 140 Expert-winkels waar altijd medewerkers van ons klaar staan om je van persoonlijk advies te voorzien.

Deel deze blog via: