Navigatie

Miele Triflex HX2 Review: Ervaar het ultieme gemak

Dit is de Miele Triflex HX2 volgt in de lijn met de Triflex HX1. Miele staat met hun stofzuigers bekend om kwaliteit en betrouwbaarheid. Voldoet de nieuwe draadloze steelstofzuiger aan deze verwachtingen? In de video heeft Expert hem uitgebreid voor je getest!

Plus- en minpunten
+ Handige en unieke 3-in-1 functie
+ Stofdeeltjes worden goed zichtbaar door de LED verlichting
+ Accuduur van 60 minuten in de laagste stand
+ Miele staat bekend om kwaliteit en betrouwbaarheid
- Niet alle modellen van de HX2 beschikken standaard over een tweede accu

Belangrijkste specificaties

Geluidsniveau
77 dB (73 dB na onze test)
Accuduur
60 minuten in de laagste stand
Stofreservoir capaciteit
0,50 L
Wat zit er in de doos?
Dit verschilt per model. Het model die we in de video gebruiken, de Cat&Dog heeft: Kierenborstel, Kunststofborstel, Meubelzuigmond, Elektroborstel, Wandhouder en Voedingselement
Bijzondere kenmerken
3-in-1 design, LED verlichting, Digital Efficiency Motor, Flexibele zuigmond

3 stofzuigers in 1 design

Wat de Miele Triflex HX2 uniek maakt is het 3-in-1-design. Daarmee verplaats je het motorblok van boven naar onder of vorm je hem om tot kruimeldief. Met het motorblok bovenaan kom je makkelijk onder de bank, maar het nadeel is dat hij vrij zwaar is. Met een paar aanpassingen verplaats je het motorblok van boven naar onder.

Op de voorkant zie je 2 knopjes. Door eerst de onderste knop en vervolgens de bovenste knop in te drukken haal je de zuigslang ertussenuit. Wanneer je het handvat in de zuigmond klikt heb je hem omgevormd tot kruimeldief.

Als je vervolgens het handvat los haalt en daar in de plaats de losse stofzuigerslang zet, hoef je alleen nog maar het handvat aan de bovenkant vast te klikken en het motorblok zit onderaan. Het voordeel daarvan is dat hij een stuk lichter aanvoelt en ook makkelijk staand is neer te zetten.

Overigens zijn er verschillende HX2 modellen. In de video laten we je de Cat&Dog zien, maar er zijn er nog meer. Het enige verschil zijn de kleuren en dat sommige modellen over BrilliantLight-verlichting op de borstel beschikken. Hieronder staan alle modellen die we op onze website verkopen.

Tekst gaat verder onder de producten:

Het ultieme gemak van een steelstofzuiger

Het grootste voordeel van een steelstofzuiger is dat je hem er makkelijk bij pakt. Wanneer je snel even je kamer wilt zuigen voor als er visite komt, trek je hem snel uit de kast, zet je hem aan en kan je beginnen met zuigen. Stuk makkelijker dan een stofzuiger waarbij je eerst de stekker in het stopcontact moet doen en dan ook nog eens vastzit aan een actieradius.

Stofdeeltjes worden pas echt goed zichtbaar door de LED verlichting op de borstel. Als je onder de bank zuigt zie je precies waar alle stofdeeltjes liggen. Alleen de Cat&Dog, de Runner en de Pro hebben LED verlichting op de borstel.

Bij de levering zitten verschillende hulpstukken zoals borstels en een zuigmond. Deze neem je eenvoudig mee met de accessoirehouder. Daardoor heb je de hulpstukken altijd bij de hand. Zelf beweert Miele dat de Triflex HX2 hun krachtigste stofzuiger is door de Digital Efficiency Motor. Hoe beter de zuigkracht van een stofzuiger is, hoe meer stof hij opzuigt.

Het geluidsniveau van de HX2

Een stofzuiger maakt veel geluid, dat is nou eenmaal zo. Toch is het een voordeel als een stofzuiger zo min mogelijk geluid maakt, zodat je huisgenoten er minder last van hebben. Miele zegt over deze stofzuiger dat hij een geluidsniveau van 77dB heeft. In de test in de video meten we met onze geluidsmeter zelfs iets lager! Namelijk 73dB.

Verder heeft de HX2 een flexibele zuigmond waarmee je makkelijk onder meubels komt, een stofreservoir die eenvoudig te legen is en, bij sommige modellen, een extra accu voor een langere looptijd.

Minuten lang zuigen met hoge prestaties

Onderaan het motorblok zit de verwisselbare accu. De accu van de HX2 heeft in de laagste stand een duur van 60 minuten. Een tweede accu is los verkrijgbaar. Zo kan je tot wel 120 minuten lang stofzuigen op 2 accu's. De lege accu koppel je eenvoudig los en de volle accu klik je er weer heel eenvoudig in! Bij de andere HX2 modellen, zoals de Sprinter, Runner en de Pro, krijg je de tweede accu standaard bij de levering.

Die 60 minuten lang stofzuigen red je dus alleen als je hem in de laagste stand hebt, maar hoelang kan je stofzuigen als je hem in een hogere stand hebt staan? Het volgende is uit onze accutest gekomen:


Vloerbedekking Gladde vloer

Middelste stand

15.32.11 minuten 17.51.22 minuten

Hoogste stand

11.03.01 minuten 14.08.72 minuten

Vertrouw op de kwaliteit en betrouwbaarheid van Miele

De Miele Triflex HX2 is vooral heel makkelijk in gebruik. Je pakt hem er snel bij en je komt eenvoudig onder banken en tafels. Ook de kwaliteit en betrouwbaarheid waar Miele bekend om staat komt terug in deze steelstofzuiger. Het unieke 3-in-1-design maakt het mogelijk om de stofzuiger binnen een paar klikken om te vormen naar een ander design.

Vertrouw je op de degelijkheid en de kwaliteit van Miele en wil je de komende jaren vooruit kunnen met een betrouwbare stofzuiger? Dan is de Miele Triflex HX2 de geschikte stofzuiger voor jou. Wil je hem in het echt zien? Kom dan langs in de winkel, waar ook wordt voorzien van persoonlijk advies.