Navigatie

Samsung Q-Symphony – Wat is het en hoe werkt het

Samsung Q-Symphony tv's | Gratis bij jou thuisbezorgd bij Expert

Iedereen die graag films en series kijkt weet het: het geluid is minstens net zo belangrijk als het beeld. Vandaar dat Samsung-televisies niet alleen fantastisch beeld tonen, maar ook beschikken over indrukwekkend geluid. En combineer je een Samsung-tv met een Samsung Q-Symphony soundbar… dan ontstaat er iets bijzonders. Wat? Dat vertellen we je hier.

In de begindagen van de flatscreen-tv’s had de geluidskwaliteit van televisies flink te lijden onder de afslankkuur van de tv’s. Er was namelijk minder ruimte voor goede speakers en minder ruimte voor het geluid om zich goed te ontwikkelen. In 2013 verscheen de oplossing in de vorm van een soundbar en zowel gebruikers als fabrikanten hebben dit nieuwe product met open armen ontvangen.

Tegenwoordig zijn tv-fabrikanten een stuk verder en weten ze ook uit de dunste televisies indrukwekkend geluid te krijgen. Desondanks zijn soundbars niet meer weg te slaan. Hoe goed het geluid van je tv ook is, met een soundbar til je het geluid echt naar een hoger niveau.

Samsung Q-Symphony - Tv en soundbar perfect in harmonie

Sluit je een soundbar aan op je tv, dan worden over het algemeen de speakers van de tv uitgeschakeld. Het geluid komt dan alleen nog uit de speakers van de soundbar. Samsung vind dit zonde en zag de potentie voor nog beter en grootser geluid.

Daarom heeft Samsung Q-Symphony ontwikkeld; een techniek waarbij de soundbar samenwerkt met de speakers van de tv. Hierdoor ontstaat meer dimensie, meer diepte en een grootser en meeslepender geluid en geniet jij van een meeslepende ervaring. Kijk je naar je favoriete film, dan hoor je nog meer details in het geluid en komt de sfeer veel beter tot z’n recht, net als in de bioscoop.

Welke tv’s en soundbars hebben Samsung Q-Symphony

Vanaf dit jaar is elke Samsung-televisie uitgerust met Q-Symphony. Waar je Q-Symphony vorig jaar alleen nog in de QLED-tv’s vond, zie je deze techniek nu ook in de 4K led-tv’s (ook wel de Crystal UHD-tv’s genoemd).

De soundbars met Q-Symphony zijn alle Q-serie-soundbars. Deze komen ook allemaal met een externe subwoofer om de geluidservaring compleet te maken.

Deel deze blog via:

Menno Visser

Blog van:

Menno Visser

Productredacteur bij Expert