Navigatie

Beste software voor fotobewerking

Of je nou een leuke social post wilt maken of je vakantiefoto’s wilt opfleuren, er zijn talloze tools op het internet te vinden waarmee je jouw foto’s kunt bewerken. In deze blog vind je 5 gratis bewerkingstools die je zowel als beginner als professional goed kunt gebruiken!

Photoshop Express

Adobe Photoshop ken je vast wel. Maar goed, dit is een bewerkingsprogramma waar je maandelijks of jaarlijks voor moet betalen. Wist je ook dat Adobe een gratis versie van Photoshop heeft? Photoshop Express. Dit programma is niet zo uitgebreid als de betaalde versie, maar biedt zeker voor een beginner een hele hoop mogelijkheden. Daarnaast is het ook iets minder complex waardoor het sneller te begrijpen is.

Canva

Canva is ook een hele handige gratis bewerkingstool. Het is vooral heel eenvoudig te gebruiken en daarom ook helemaal geschikt voor beginners! Met sliders bewerk je bijvoorbeeld heel makkelijk de kleuren in jouw foto. Daarnaast is het heel makkelijk om achtergronden te verwijderen en formaten aan te passen. Met de Canva Design School leer je de basis van fotobewerking wat later natuurlijk mooi van pas kan komen!

GIMP

GIMP, wat staat voor GNU Image Manipulation Program, is misschien wel de meest gebruikte gratis foto editor. Het programma is beschikbaar voor zowel Windows als MacOS. GIMP is enorm uitgebreid en biedt je heel veel mogelijkheden. Je kunt JPEG-, PNG-, GIF- en nog veel meer bestanden bewerken. Met tools als penselen, tekstlagen en kleurcorrectie kun je jouw foto tot in het detail bewerken. En dat dus helemaal kosteloos!

Pixlr

Een fotobewerkingsprogramma die je zowel in je browser als op je smartphone werkt, dat is Pixlr. Er zijn twee verschillende soorten Pixlr-programma’s. Het gebruiksvriendelijke Pixlr X is er vooral voor beginners. Zo heb je bijvoorbeeld een Auto-Fix-tool die jouw bewerkingen wat terugdraait als je te enthousiast met de HDR bent gaan spelen. De meer geavanceerdere Pixlr E is er voor de professionals en heeft een hele hoop mogelijkheden waarmee je diep in detail kunt treden.

Polarr

Polarr is een niet al te uitgebreid bewerkingsprogramma en daardoor dus lekker makkelijk in gebruik. Zo heeft het programma handige schuifbalken waarmee je jouw foto’s heel makkelijk bewerkt. Ook al ben je een beginner en heb je nog nooit een foto bewerkt, met dit programma gaat het vrij eenvoudig. En wat ook mooi is aan deze tool, is dat je hem in je browser kunt gebruiken en dus geen software hoeft te downloaden. Makkelijker wordt het bijna niet!