Navigatie

Wat is bijzonder aan AEG wasmachines?

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dan is een AEG wasmachine perfect voor jou als je slim en efficiënt je was wilt doen. Deze machines zijn uitgerust met innovatieve technologieën, zoals AutoDose, UniversalDose, en PowerCare, naast de standaardfuncties. AEG heeft ook een lijn met energiebesparende modellen, de Ecoline. En het mooie is dat veel modellen te bedienen zijn met de My AEG-app. Ben je klaar om de perfecte wasmachine voor jou te ontdekken? Of je nu de voorkeur geeft aan duurzaamheid, gemak of beide, in deze blog lichten we een aantal unieke kenmerken van AEG wasmachines uit.

Wat houdt de AEG Ecoline in bij wasmachines?

Het woord 'eco' zegt het al. De AEG Ecoline bestaat uit een selectie van modellen wasmachines die bijzonder energiezuinig zijn. Wat betekent dat? Deze apparaten hebben het beste energielabel, A, en besparen tot 30% meer energie. Dankzij slimme technologie past de machine het wasprogramma aan jouw wasgoed aan, waardoor je niet alleen energie bespaart, maar ook water. Zo gebruik je minder water en energie, tot wel 30% minder dan bij een gewone energieklasse A wasmachine. Daarnaast blijft je kleding langer mooi.

De techniek Autodose

Autodose is een slimme techniek die je bij veel AEG wasmachines terugvindt. Maar wat is AEG Autodose precies? Het zorgt ervoor dat je de juiste wasmiddeldosering gebruikt. Autodose staat dus voor het automatisch wasmiddel doseren. Hierdoor is het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel vanaf nu verleden tijd. Wanneer je dus vaak te veel gebruikt bespaar je door deze techniek op de aanschaf van wasmiddel. Maar de juiste dosering is ook belangrijk om je kleding langer mooi te houden, zodat je kleding minder snel slijt of de kleur vervaagt. Hoe bepaalt de wasmachine de juiste dosering? Het weegt je wasgoed dat in de trommel ligt en berekent zo de perfecte hoeveelheid wasmiddel voor tot wel 20 wasbeurten. Zo kun je wel tot wel 60% besparen op je wasmiddel.

Verbind eenvoudig je wasmachine met de My AEG-app

Sommige AEG wasmachines kun je koppelen aan de My AEG-app, maar wat kun je daarmee? Deze app stelt je in staat om op afstand de perfecte was te draaien. Het geeft je inzicht in welk programma het beste past bij jouw was en bespaart tijd. Je voorkomt dat je het verkeerde programma draait. Daarnaast biedt de app hulp bij het verwijderen van maar liefst 40 meest voorkomende vlekken met handige tips voor vlekken zoals rode wijn of koffie. Je vindt er ook informatie over wel 48 verschillende stoffen en weet je direct wat de wassymbolen betekenen. Je kunt ook zelfs met je stem de wasmachine te bedienen via de My AEG-app, waardoor je hem eenvoudig kunt starten, stoppen, pauzeren of temperatuur instellen.

De techniek UniversalDose

AEG UniversalDose is een techniek die zich in de wasmachinelade bevindt. Dit is namelijk een unieke lade waar PODS-capsules van Dash en Ariel en andere wasmiddelen in kunnen. Hoe worden deze PODS opgelost? Door gerichte waterstralen worden de capsules verzacht, doorgeprikt en dat zorgt ervoor dat deze oplost. Deze techniek zorgt ervoor dat de PODS 60% sneller worden geactiveerd, wat voor extra kracht voor vlekverwijdering ook bij snelle en koude was. Door de duidelijk indeling van de wasmiddellade is het meteen duidelijk welk vakje geschikt is voor de wasmiddel, wasverzachter of een PODS-capsule. Meer weten over AEG UniversalDose? Lees dan meer op onze adviespagina: Wat is AEG UniversalDose?

De techniek PowerCare

PowerCare is een unieke functie van AEG wasmachines die een stap verder gaan dan de gebruikelijke wasprogramma’s. Wat doet deze speciale functie? Deze functie lost wasmiddel en wasverzachter op in het water voordat het bij je wasgoed komt. Daarna wordt dit mengsel gelijkmatig over je wasgoed verdeeld, zodat elke vezel grondig wordt bereikt. Heb je weleens last gehad van vlekken op je kleding na het wassen, vooral op zwarte stoffen? Dit kan komen doordat je wasmiddel dan niet goed oplost. PowerCare voorkomt ook dit soort vlekken.

Ben je er klaar voor om jouw wasgoed weer te laten stralen

De wasmachines van AEG beschikken over handige technieken. Met een breed assortiment wasmachines, vind je altijd iets dat precies bij je past. Misschien heb je al de ideale functie die je voor jouw onmisbaar is in gedachten? Als je meer wilt ontdekken over de unieke technologieën die AEG te bieden heeft, bekijk dan ons overzicht van alle AEG wasmachine technologieën.