Navigatie

Ontdek wat je allemaal met een smartwatch kunt doen

Benieuwd naar wat je allemaal met een smartwatch kunt doen? Er zijn veel mogelijkheden. Het bijhouden van alleen de tijd is verleden tijd, een smartwatch is een slimme horloge. Je kan het zien als een aanvulling op je smartphone of als een kleine smartphone die om je pols zit. Zo kun je eenvoudig je hartslag of je activiteiten bijhouden. In deze blog vertel ik je graag meer over wat je allemaal met een smartwatch kunt.

Dagelijkse activiteit meten: voor een gezonde levensstijl

Wil je graag je gezondheid wat beter in de gaten houden? Een smartwatch houdt het voor je bij. Zo kan je onder andere dagelijks bijhouden wat je slaappatroon is, hoeveel calorieën je verbrandt hebt, hoeveel stappen je hebt gezet en wat je hartslag is. Perfect als je elke dag 10.000 stappen wilt zetten, zo weet je direct of je nog wat extra meters moet maken.

Sportprestaties meten: voor de fanatiekelingen

Ben jij een fanatieke sporter? Dan is een smartwatch echt een musthave voor jou. Naast het meten van je slaapgedrag, stappen, hartslag en calorieverbranding kan je ook sportieve apps downloaden. Om je bewegingen goed bij te houden is het belangrijk dat de slimme horloge beschikt over een ingebouwde gps, of dat deze het gps signaal van je smartphone kan gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig je afgelegde route vastleggen van het wandelen, hardlopen of fietsen vastleggen, of je prestaties van het wielrennen, zwemmen of fitness meten. Wil je zeker weten dat je in de juiste hartslagzones traint? Ook dat kun je makkelijk bijhouden en inzien op een slimme horloge. Er zijn verschillende smartwatches die speciaal zijn gericht op het sporten.

Berichten ontvangen, sturen en bellen: altijd bereikbaar

Ben jij altijd graag verbonden met de buitenwereld? Met een smartwatch mis je geen enkele melding en blijf je op de hoogte van binnenkomende berichten, e-mails of telefoongesprekken. Zo kan je direct zien of de melding belangrijk is of wel even kan wachten. Ontvang je liever geen meldingen? Ook dat kan je instellen op je slimme horloge.

Muziek luisteren: geniet van jouw favoriete hits

Luister jij ook graag naar muziek terwijl je onderweg bent? Dat kan met een smartwatch. Laat je smartphone in je zak of tas, of thuis. Ideaal voor als je een rondje wilt hardlopen, in de sportschool bent, of op de mountainbike zit en toch wilt genieten van je favoriete hits. Veel smartwatches hebben een standaard muziekspeler, maar je kunt ook Spotify downloaden. Via bluetooth kun je eenvoudig je oortjes of hoofdtelefoon koppelen aan je slimme horloge. Speel de muziek af, pauzeer of sla een nummer over, zo geniet je overal makkelijk van jouw muziek.

Navigeren: Zo kom je van punt A naar B

Verdwaal jij weleens of ontdek je graag nieuwe plekken? Dan is smartwatch met een navigatie voor jouw perfect om van A naar B te komen. De meeste smartwatches beschikken over een GPS-ontvanger, ideaal voor kaarten en navigatie. Perfect om te gebruiken voor een wandeling door de stad, hardlopen in de natuur, volgen van een fietsroute of voor het verkennen van nieuwe gebieden.

Contactloos betalen: een bankpas is niet meer nodig

Maak jij ook steeds minder gebruik van contant geld of je bankpas? Misschien gebruik je het contactloos betalen al via je smartphone. Maar wist je dat je met de meeste smartwatches ook contactloos kan betalen? Dit werkt heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de bankapp koppelen met je slimme horloge. Gelukt? Dan kan je het horloge tegen de pinautomaat houden om te betalen. Het kan zijn dat jouw bank deze manier van betalen nog niet ondersteunt. Controleer dit daarom voordat je ermee aan de slag gaat.

De slimme gadget voor dagelijks gebruik

Een smartwatch is dus veel meer dan een klokje om je pols. Het is jouw persoonlijke assistent zodat je voldoende beweegt, je dagelijks ritme kunt analyseren, te communiceren, sportprestaties bij te houden, muziek te luisteren, te navigeren en niet te vergeten om te betalen. Dé gadget voor dagelijks gebruik.

Ben je nog op zoek naar de perfecte smartwatch? Kom dan eens langs in de winkel waar onze medewerkers graag met je meedenken!

Ontdek ook onze blog met handige sportapps voor je smartwatch.