Navigatie

Welke laptop kopen?

Je bent op zoek naar een nieuwe laptop maar ziet door de bomen het bos niet meer; welke laptop past bij jou? Dit hangt heel erg af van het gebruik, voor basistaken zoals Office-software, internetten en e-mailen is vrijwel elke laptop geschikt. Maar ga je meer van je laptop vragen zoals het bewerken van foto’s en video’s of gamen, dan is het erg belangrijk om op de specificaties te letten. Op deze pagina laten we zien waar je op moet letten en hebben we voor de verschillende situaties passende laptops geselecteerd.

Waarvoor gebruik je de laptop?

 

Om de juiste laptop te kiezen, is het belangrijk om te weten waar je de laptop voor gaat gebruiken. Kies het type gebruik waarvoor jij de laptop wilt inzetten.

 

Laptops voor basistaken

Wanneer je geen zware software nodig hebt en je nieuwe laptop voornamelijk voor basistaken zoals internetten en e-mailen gaat gebruiken is de keuze vrij gemakkelijk: dit kan namelijk met elke laptop. Je hoeft dus niet te letten op een specifiek type processor of grootte van het werkgeheugen. Bedenk wel dat de kwaliteit van dit soort onderdelen ook een belangrijke factor is in de levensduur van een laptop. Chromebooks zijn ideaal voor de basistaken. Het lichte systeem vraagt maar weinig van de hardware dus ook met een minder snelle processor haal je een hoge snelheid bij simpele taken.

Minimaal 12 inch   Lange accuduur     Intel Pentium en hoger

Bekijk alle laptops voor basistaken

Laptops voor basistaken | Expert

Laptops voor studenten

Je hebt een laptop nodig die je dagelijks mee kan nemen naar college, studieruimtes en afspraken buiten de deur. Dan is het wel zo handig dat je een laptop kiest die past bij dit gebruik. Het belangrijkste element is hierin misschien wel het formaat van de laptop, een compacte laptop (< 14 inch) is eenvoudig mee te nemen en licht. Je wilt geen lamme armen of last van je rug na het dragen van je tas. Kies een laptop met een batterij die de hele werkdag mee gaat, zo weet je zeker dat je niet plotseling met een lege batterij komt te zitten en gewoon kan werken waar en wanneer jij dat wilt.

Maximaal 14 inch     Lange accuduur     Intel Core i3-processor

Bekijk alle laptops voor studenten

Laptops voor studenten | Expert

Laptops voor fotobewerking

Ga je voor werk of studie foto’s bewerken op je laptop? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een laptop met een processor die dit werk aan kan, bijvoorbeeld een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor. Zorg voor voldoende werkgeheugen (minimaal 8 GB RAM) zodat je ook kan multitasken en bijvoorbeeld een element uit je Photoshop-ontwerp tegelijkertijd nog even kan finetunen in Illustrator. Om alle details en kleuren van je creaties goed te kunnen zien heb je een Full HD of een Ultra HD beeldscherm nodig.

Minimaal Intel Core i5 of AMD Ryzen 5-processor    8 GB RAM    Full HD beeldscherm

Bekijk alle laptops voor fotobewerking

Laptops voor fotobewerking | Expert

Laptops voor videobewerking

Het bewerken van video’s vraagt veel van een laptop. De processor moet voldoende kracht en snelheid hebben, het werkgeheugen moet groot genoeg zijn en voor het opslaan heb je een flinke opslagcapaciteit nodig. Welke laptop moet je dan kopen? Kies voor minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor, 8 GB RAM of meer en minimaal 512 GB opslagcapaciteit. Let ook goed op de resolutie van het beeldscherm, met een Full HD beeldscherm weet je zeker dat je geen details meer mist.

Minimaal Intel Core i7 of AMD Ryzen 7-processor    8 GB RAM of meer    512 GB opslagcapaciteit

Bekijk alle laptops voor videobewerking

Laptops voor videobewerking | Expert

Laptops voor gaming

Ga de strijd aan met je vrienden tijdens een potje Call of Duty: Modern Warfare, of ga in je eentje voor de winst in Fortnite. Niet elke laptop kan deze games aan, je wilt geen laptop hebben die op het moment van de waarheid hapert waardoor jij verliest. Welke laptop heb je nodig? Met een Intel Core i5 processor en 8 GB werkgeheugen heb je al voldoende kracht voor de meeste games. Kies voor minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1050 om zeker te zijn van goede prestaties tijdens het spelen. En met een Windows 11-laptop kan je vrijwel elke game prima installeren.

Intel Core i5-processor    8 GB RAM    NVIDIA GeForce GTX 1050 of hoger

Bekijk alle laptops voor gaming

Laptops voor gaming | Expert

Laptops voor zakelijk gebruik

Laptops voor zakelijk gebruik zijn uitgerust met het Windows 10 Pro besturingssysteem, dit is een uitgebreide versie van Windows 10 met een paar handige extra’s. Zo is de beveiliging bijvoorbeeld beter en kan je met BitLocker het apparaat en bestanden versleutelen. Met Windows 10 Pro is het ook mogelijk om extern in te loggen, staat je laptop nog op kantoor en wil je vanuit huis werken? Geen probleem.

Windows 11     Intel Core i3-processor

Bekijk alle laptops voor zakelijk gebruik

Laptops voor zakelijk gebruik | Expert

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!