Navigatie

5 redenen om voor True Wireless te kiezen

True Wireless | Te koop bij Expert

In 2016 toonde Apple met de eerste uitvoering van de Aipods de eerste echte True Wireless earbuds. Oordopjes die niet alleen zonder snoer aan je smartphone of tablet verbonden kunnen worden, maar ook draadloos aan elkaar gekoppeld zijn.

De eerste uitvoeringen van True Wireless koptelefoons werkte niet altijd even vlekkeloos, maar nu, twee jaar later, is True Wireless van de eerste kinderziektes genezen een hippe en handige nieuwe manier om onderweg naar muziek te luisteren. En niet alleen Apple, maar tientallen merken hebben deze techniek met open armen ontvangen en maken mooie True Wireless oordopjes.

Wat is true wireless?

True Wireless, ook wel truly wireless genoemd, is de nieuwe techniek waarbij oordopjes perfect synchroon samenwerken, zonder dat ze met een snoer aan elkaar verbonden zijn. Het was al een tijdje mogelijk om koptelefoons of oordopjes draadloos met je smartphone of tablet te verbinden via bluetooth, maar om ervoor te zorgen dat beide oordopjes de muziek synchroon afspelen, hadden ze nog een bedrade verbinding nodig. Zonder een snoer tussen de dopjes kon het voorkomen dat bijvoorbeeld het linker oordopje een halve maat voorliep op het rechter oordopje, wat muziek luisteren praktisch onmogelijk maakt.

Sinds de nieuwe versie van bluetooth is het ook mogelijk om het snoer tussen de oordopjes te vervangen met een draadloze verbinding. Hierdoor is het mogelijk om de oordopjes volledig draadloos (true wireless) te maken en heb je niet meer nodig dan een dopje per oor.

True Wireless | Te koop bij Expert

Nieuwe producten worden vaak met argusogen bekeken. “Is dit niet alleen maar onhandig?” en “Wat ik nu heb werkt toch goed genoeg”, zijn veelgehoorde argumenten die vaak bij nieuwe producten de kop op steken, zo ook bij True Wireless. Toch hebben die nieuwe producten vaak een goed bestaansrecht en na een paar jaar zijn zelfs de grootste sceptici om. Wij snappen dat het omarmen van een nieuwe techniek spannend is, daarom geven wij 5 redenen om voor True Wireless te kiezen.

1. Beweeg als nooit tevoren

Het duidelijkste selling-point van True Wireless is uiteraard het ontbreken van een snoer. Doordat je de oordopjes helemaal los in je oren kan stoppen kan je helemaal vrij bewegen zonder te bedenken of je snoer ergens achter blijft hangen of je koptelefoon van je hoofd stuitert. Je wordt nooit meer abrupt uit je muziek gehaald doordat je oordopjes met een luide klap uit je oren getrokken worden nadat het snoer achter een deurklink blijft haken. Met bluetooth-koptelefoons kan je natuurlijk ook heen en weer bewegen zonder dat er een snoer blijft hangen, maar doordat deze wat groter en zwaarder zijn, schuiven ze wat sneller op je hoofd en zijn deze iets minder geschikt om wild mee te bewegen. True Wireless earbuds zijn licht genoeg en zitten stevig genoeg in je oren dat je ongetemd wild kan bewegen zonder dat je ze verliest. Dit maakt True Wireless een uitstekende oplossing als je lekker ongeremd op je favoriete muziek wil dansen of als je muziek wil blijven luisteren tijdens het sporten.True Wireless | Te koop bij Expert

2. Makkelijk meenemen

Een groot voordeel van oordopjes ten opzichte van een koptelefoon is het formaat en het gewicht. De dopjes zijn klein genoeg om in elke jas- en broekzak te passen en licht genoeg dat je er niet door belemmerd wordt. Ook worden de oordopjes geleverd in een handige opbergdoos waardoor je ze niet om de haverklap kwijt bent.

3. Opbergdoos met power

Het opbergdoosje waar de True Wireless earbuds in zitten is meer dan een compact doosje waarmee je je dopjes niet verliest, de doosjes werken namelijk ook als kleine powerbank. Zo kan je uren luisteren en laden de oordopjes direct weer op als je ze even niet in hebt. Hierdoor kan je zonder veel problemen gedurende de hele dag naar je favoriete muziek luisteren.True Wireless | Te koop bij Expert

4. Meer dan muziek afspelen

True Wireless doet meer dan alleen het afspelen van jouw favoriete muziek. De koptelefoons zijn verbonden met je telefoon door bluetooth waardoor ze niet alleen signalen kunnen ontvangen, maar volledig met je toestel kunnen communiceren. Veel True Wireless-oordopjes zijn uitgerust met kleine microfoons, waardoor je er ook makkelijk telefoongesprekken mee kunt voeren zonder dat je je telefoon tevoorschijn hoeft te toveren. Ook zijn veel True Wireless earbuds uitgerust met een slimme assistent zoals Siri of Google Assistant, zodat je snel een ander liedje aan kan zetten, het volume kan wijzigen of de muziek kunt pauzeren.

5. In weer en wind

Veruit de meeste True Wireless earbuds kan je met een gerust hart gebruiken in weer en wind. De meeste oordopjes zijn spatwaterbestendig en kan je daarom rustig in een hevige regenbui gebruiken en de oordopjes zijn zodanig ontwikkeld dat ze steviger in je oor zitten dan ‘gewone’ oordopjes zonder in te leveren op comfort. Hierdoor blijven ze goed zitten, ook als je oren nat worden en als het hard waait.

True Wireless | Te koop bij Expert

Ben je overtuigd van True Wireless? Bestel dan direct via onze webshop of bezoek een van onze 140 winkels.