Navigatie

Met deze 9 apps haal je meer uit je Chromecast

Geplaatst op: 23-01-2019

Chromecast | Te koop bij Expert

De Chromecast is misschien wel het bestverkopende apparaat van Google tot nu toe. Sinds de Chromecast in 2013 werd geïntroduceerd zijn er wereldwijd al meer dan 55 miljoen exemplaren verkocht en wordt de technologie in steeds meer tv’s ingebouwd. De meeste mensen gebruiken hun Chromecast eigenlijk alleen om films of series te streamen, bijvoorbeeld vanaf Netflix, NPO Start of Videoland, maar met een Chromecast kan je veel meer dan dat. Wij zetten de 9 handigste, leukste en interessantste apps op een rij die je ook met een Chromecast kan gebruiken.

Het streamen van video’s is de meestgebruikte functie van de Chromecast. Dit is op zich logisch, een tv wordt natuurlijk in eerste instantie vooral gebruikt om films, series en tv-programma’s op te kijken. Maar met een Chromecast kan je veel meer. Wil je bijvoorbeeld iets lekker ontspannends op de achtergrond, terug naar de jaren 70 met Pong of moet je presenteren, dan kan een Chromecast ook een uitkomst bieden. Mits je de goede apps hebt, natuurlijk. Dit zijn 9 apps om meer uit je Chromecast te halen.

1. Polaris Office

Als je Office-bestanden, zoals Word-, Excel en Powerpoint-bestanden, wil bekijken op je smartphone heb je volop keus, onder andere Office van Microsoft zelf. Het grote voordeel van Polaris Office is dat je hiermee ook de bestanden kan casten naar een ander scherm. Zo kan je snel en eenvoudig je powerpointpresentatie geven of die Excelsheet met al die belangrijke data laten zien. En doordat je telefoon te gebruiken blijft, kan je hiermee snel en subtiel naar bijvoorbeeld de volgende sheet van je powerpointpresentatie.

2. Prezi

Presenteer je liever met met Powerpoint-alternatief Prezi, dan kan je direct met de Prezi-app op je telefoon de presentatie streamen op een tv of geprojecteerd op een scherm met een beamer. En ook als je Prezi cast kan je je telefoon als afstandsbediening gebruiken om voor- of achteruit te gaan in je presentatie.

3. Aquariums

Na al dat harde werken en presenteren heb je wel even wat rust verdiend. En als we duizenden Nederlandse liefhebbers mogen geloven is er weinig meer ontspannen dan een aquarium. Met deze app heb je de keuze uit twee aquariums die fraai en relaxed op je achtergrond kunnen spelen. De aquariums worden niet gestreamd, waardoor je uren kan kijken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dataverbruik. De aquariums komen met achtergrondgeluid, zodat je een levensechte ervaring krijgt, waar je ook bent.

Chromecast | Te koop bij Expert

4. Countdown Timer

Of je nu af en toe een potje Pictionary of Hints speelt, sportwedstrijden organiseert of om wat voor reden dan ook de spanning wil opvoeren met een aftelmoment, een countdown timer komt vaak van pas. En met deze handige app heb je altijd een handige countdown timer bij de hand. En elk aftelmoment is te personaliseren. Zo kan je de achtergrondkleur, de kleur van de cijfers en het lettertype aanpassen met verschillende thema’s en de tekst boven de teller zelf instellen.

5. ISS HD Live

Het is de (stiekeme) droom van velen om een keer de ruimte in te gaan en onze planeet als een blauwe knikker in het heelal te zien zweven. Voor de eerste multimiljonairs is een toeristische ruimtevlucht misschien al (bijna) binnen handbereik, maar voor de meeste van ons is een ruimtereis nog onbereikbaar. Gelukkig is daar de ISS HD Live-app. Deze app streamt livebeelden vanaf het International Space Station, het ruimtestation dat al meer dan 20 jaar zo’n 400 kilometer boven de aarde zweeft. Zo kan je genieten van de buitenaardse schoonheid en, als je mazzel hebt, een astronaut tijdens een ruimtewandeling zien.

Chromecast | Te koop bij Expert

6. FirePlaces

Blijf je liever met beide benen op de grond? Via Chromecast kan je ook knus en veilig genieten van een gezellig haardvuur. Deze app streamt, net als het aquarium, in een keer alle beelden en geluiden naar je tv, waardoor het niet continu van het internet geladen hoeft te worden, wat scheelt in data-verbruik. En ook deze app heeft geluid, zodat het haardvuur op je tv heel echt lijkt. Alleen de warmte moet je er zelf bij bedenken.

7. Google Chrome

Heb je online iets heel tofs gezien dat je in een keer aan je vrienden wil laten zien? Of wil je die mooie website op een groter scherm zien? Met Google Chrome kan je in een keer je internetbrowser casten op je tv of naar je beamer. Ook handig als je afbeeldingen wil tonen die op een online portfoliowebsite staan of als je gebruik wil maken van online presentatietools zoals Menti.

8. Gaming Cast

Heb je zin in een ouderwets computerspelletje maar heeft je Commadore 64 al tijden geleden de geest gegeven? Met GamingCast kan je een aantal klassieke spelletjes zoals Pong spelen op je tv. En de bediening? Die gaat gewoon via je smartphone. Daar heb je dus geen speciale controller voor nodig. Momenteel kan je kiezen uit zes klassieke spellen, maar de ontwikkelaar heeft laten weten dat er meer spellen in de pijplijn zitten.

Chromecast | Te koop bij Expert

9. Clock

Als een tv uitstaat is het al snel een statisch zwart vlak. Google Chromecast zendt al fraaie afbeeldingen uit om deze leegte op te vullen, maar heel subtiel is dit niet. Met deze klok-app kan je (de naam zegt het al) een fraaie klok streamen naar je tv. En de app heeft klokken in verschillende fraaie designs, zodat je altijd een mooie klok hebt die perfect en subtiel in jouw interieur past. Zo transformeer je het zwarte vlak in een mooie feature in je huis.

Wat is Chromecast?

Een Chromecast is een klein apparaatje van slechts € 44,95 waarmee je beeld en geluid kan streamen vanaf je telefoon. Dit betekent dat je bijvoorbeeld op je telefoon je favoriete film of serie kan opzoeken op Netflix en deze direct op je tv kunt bekijken. Het enige wat je nodig hebt is een tv of beamer met HDMI-poort, een vrij stopcontact, een wifi-netwerk en een apparaat waar je vanaf kan streamen, bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop. En natuurlijk een app om te streamen.

Chromecast | Te koop bij Expert

Heb je nog geen Google Chromecast? Bestel dan direct via onze webshop of bezoek een van onze 140 winkels.

Terug naar overzicht
Deel dit bericht via social media
Schrijf een reactie