Navigatie

Expert Groep blijft groeien in Europa

Nijkerk, december 2013 

Het merk Expert wordt steeds sterker: Het nieuwste lid van de op een na grootste Europese federatie van consumentenelektronica, informatietechnologie, telecommunicatie, entertainment en huishoudelijke apparaten is de Hongaarse Bravotechgroep. Per 1 januari 2014 zal Expert ook vertegenwoordigd zijn in Hongarije met 185 vakspeciaalzaken. Met deze ontwikkeling bestaat de Expert International Groep nu uit 17 Europese landen met meer dan 3.500 vakspeciaalzaken. En de Groep blijft haar sterke marktpositie uitbreiden. 

“We zijn erg verheugd over de groei in Hongarije,” verklaart Expert International managing director Dieter Mathys. “Vooral omdat de Bravotechgroep, met een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro, een van de topspelers op de Hongaarse markt is.” Op het hoofdkantoor in Hódmezövásárhely telt de Bravotechgroep 315 werknemers, 12.500 m2 winkelvloeroppervlakte en opereert als paraplu van diverse home-elektronica vakspeciaalzaken, inclusief 27 Euronics dealers. Vanaf 2014 zullen alle winkels onder het Expert merk opereren. 

Aanvullend op de uitbreiding in Hongarije, werkt de Expert International Groep ook aan autonome groei in reeds bestaande thuismarkten. Het meest recente voorbeeld hiervan is Italië: “Expert Marco Polo”, voornamelijk in Noord-Italië gesitueerd, heeft 96 Unieuro vakspeciaalzaken van de Dixons Retail Groep overgenomen, met een omzet van 500 miljoen euro. Dit zorgt ervoor dat Expert nummer 1 wordt in Italië. 

“Onze inspanningen om sterke partners in Europa te werven voor de Expert Groep betalen zich uit,” zegt Dieter Mathys, die omvang niet het belangrijkste vindt. Naast groei en versterking van het merk, is ook de uitbreiding van de gezamenlijke inkoop in de toekomst een van de hoofdactiviteiten van de Groep. “We willen geen simpele inkooporganisatie meer zijn, maar juist een leidende groep in eersteklas service en advies.” Expert International ziet deze koers als de sleutel naar het succes in de toekomst, omdat dit de enige manier is voor Expertdealers om zich te blijven onderscheiden van de concurrentie en te zorgen voor lange termijn winstgevenheid. Het doel is duidelijk: “We willen nieuwe standaarden neerzetten in Europa met top deskundigheid en duidelijke services.” 

Over Expert International
De Expert Groep is een sterke organisatie in de markt van consumentenelektronica, actief in Europa met meer dan 3.500 vakspeciaalzaken in de volgende 17 landen: Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Slowakije en Spanje. De Groep is opgericht in 1967 en het internationale hoofdkantoor is in Zwitserland gevestigd. In de laatste 50 jaar is Expert een sterk internationaal merk geworden met een consequente groeiende omzet.