Navigatie

Expert terug in Griekenland

Nijkerk, 16 december 2013

Per 1 januari 2014 zal de Expert Groep weer aanwezig zijn op de Griekse markt, een logische voortzetting van de ingezette groei in Europa. “We zijn opgetogen om Griekenland opnieuw als lid te verwelkomen in onze gelederen”, zegt Expert International managing director, Dieter Mathys. 

Van 1997 tot 2012 was het bedrijf “Expert Hellas” actief in Griekenland met in totaal 40 Expert vakspeciaalzaken. Door de nasleep van de financiële crisis ging het bedrijf failliet. Elf voormalige Expertondernemers hebben zich verenigd in Commercial & Industrial S.A., die vanaf het begin van het nieuwe jaar geïntegreerd zal worden binnen de Expert Groep. Deze elf ondernemers betreden de Griekse markt met 14 Expert vakspeciaalzaken. De op een na grootste Europese federatie van consumentenelektronica, informatietechnologie, telecommunicatie, entertainment en huishoudelijke apparaten zal dan bestaan uit 18 Europese landen met meer dan 3.500 vakspeciaalzaken. 

“Commercial & Industrial S.A. past perfect in de strategie van de Expert International Groep en haar focus op advies en uitstekende service. Zonder enige uitzondering, zijn de vakspeciaalzaken allemaal winstgevende en gezonde bedrijven, die al voorzien zijn van het merk Expert. Gelukkig is de Griekse markt haar diepste punt nu voorbij,” legt Mathys uit. 

“We zijn blij om terug te zijn bij de Expert Groep en zijn trots dat we de licentie voor Griekenland hebben gekregen voor het extreem bekende en populaire Expert merk, “ zegt Eleni Vartzi, managing director van Commercial & S.A. ‘We zijn er zeker van dat we andere succesvolle Griekse ondernemers zullen aantrekken om zich aan te sluiten bij de Expert Groep. Onderhandelingen hiervoor vinden momenteel plaats.” 

Over Expert International
De Expert Groep is een sterke organisatie in de markt van consumentenelektronica, actief in Europa met meer dan 3.500 vakspeciaalzaken in de volgende 17 landen: Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Slowakije en Spanje. De Groep is opgericht in 1967 en het internationale hoofdkantoor is in Zwitserland gevestigd. In de laatste 50 jaar is Expert een sterk internationaal merk geworden met een consequente groeiende omzet.