Navigatie

Recyclen bij Expert

Verantwoorde recycling betekent dat het milieu wordt ontzien doordat schadelijke stoffen worden verwijderd en er minder grondstoffen hoeven te worden onttrokken aan de natuur. Verantwoorde recycling betekent ook recycling met de best beschikbare technieken. Wij maken recycling van uw elektrische apparaten makkelijk en daarom kunt u oude apparaten altijd inleveren bij de Expert-winkel bij u in de buurt!

Al onze Expert-winkels beschikken over een speciaal inzamelmeubel waar u terechtkunt met kleine elektrische apparaten, lege batterijen en kapotte verlichting. Voor de afvoer van batterijen heeft Expert een samenwerking met de StiBat (Stichting Batterijen). De StiBat zorgt voor het transport, de sortering en de recycling van lege batterijen.

Oude apparaten nemen we graag voor u mee

Wanneer wij een nieuw apparaat bij u komen installeren, nemen we graag het oude apparaat voor u mee retour. Naast uw grote oude apparaat kunt u ook afgedankte kleine elektrische apparaten meegeven aan ons, zoals een föhn of bureaulamp. Helemaal gratis! Samen zorgen we zo voor meer recycling. Voor de afvoer van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting heeft Expert een samenwerking met Wecycle. Wecycle zorgt voor verantwoorde inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, Wecycle garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.

Recyclen

Veel apparaten worden gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren. Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op.

De recyclingbedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd.

De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Hierdoor hoeven minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Wecycle heeft een handige verzamelbox, de Ukko, voor thuis ontwikkeld. Deze verzamelbox is speciaal voor kleine elektrische apparaten, spaar- en ledlampen en batterijen en kunt u eenvoudig inleveren bij alle Expert-winkels. De Ukko is te verkrijgen bij Expert of via Wecycle.