Navigatie

Airco kopen bij Expert

Een ruim en verkoelend assortiment

Expert heeft een ruime keuze aan airconditioners. Dankzij het volledige assortiment zit er altijd een ideale airco voor jou bij. Je kunt kiezen voor een mobiele airco, split unit airco of een luchtkoeler. Deze hebben ieder hun eigenschappen, waarvan het belangrijk is dat bij de aankoop erop let. Je hebt keuze uit airco’s van gerenoveerde merken, zoals Qlima, Tristar, Delonghi, Honeywell en AEG. Wil je liever persoonlijk advies bij het kiezen van de beste airco? Kom dan langs in één van onze 140 Expertwinkels.

Drie soorten airco’s

Voor ieder een prettige airconditioner

Bij Expert kun je kiezen voor een mobiele airco, split unit airco of een luchtkoeler. Een mobiele airco zuigt warme lucht op, die het via een afvoerbuis uit het raam naar buiten afvoert. Zoals de naam al doet vermoeden is de airco mobiel, waardoor je hem eenvoudig tussen verschillende ruimtes kan verplaatsen. Een split airco bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Warme lucht wordt via het binnengedeelte, naar het buitengedeelte en vervolgens naar de buitenlucht afgevoerd. Een luchtkoeler is een airco zonder slang. Het koelt de lucht met verdampt koud water.

De eigenschappen van airco’s

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Naast de drie verschillende soorten, hebben airco’s ook een verschillend koelvermogen en geluidsniveau. Het koelvermogen bepaalt hoeveel lucht een airconditioner kan koelen. Het wordt aangegeven met BTU per uur. Gemiddeld heb je 136 BTU nodig om 1 m³ te koelen. Bereken voor de aanschaf van een airco altijd eerst het aantal m³ (lengte x breedte x hoogte) van de ruimte waar hij in komt te staan en vermenigvuldig dit met 136 BTU. Dan weet je het gewenste koelvermogen. Ook het geluidsniveau is belangrijk. Vooral wanneer je de airco in de slaapkamer wilt gebruiken, is het fijn als hij een zachte stand heeft.