Navigatie

Acer Aspire Vero

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder elektronica. Maar al die apparaten hebben helaas wel een flinke impact op het milieu. Daarom heeft Acer nu de Acer Aspire Vero-serie ontwikkeld. Krachtige laptops, gemaakt van gerecycled plastic, verfvrij en met gestandaardiseerde schroeven om reparaties en upgrades makkelijker te maken. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot per laptop met ongeveer 21% gereduceerd en verklein jij je carbon footprint.

Naast de behuizing is ook de software van de Acer Aspire Vero-laptops ontwikkeld om het milieu minder te belasten. Zo hebben deze laptops de slimme VeroSense-app. Hiermee houd je zelf de energiezuinigheid in de hand door te kiezen voor verschillende batterij- en verbruikstanden. En bij VeroSense gaat dit veel verder dan bij de meeste laptops. Zo heeft VeroSense de Eco+-stand, waarbij zelfs een aantal essentiële functies zijn uitgeschakeld. Zo kan jij veel langer werken zonder op te laden en verbruik jij minder stroom.

Bekijk alle Acer-laptops
Acer Aspire Vero Lifestyle | Te koop bij Expert
Acer Aspire Vero Awards | Te koop bij Expert

* De behuizing van onze Aspire Vero 15 (AV15-53) is gemaakt van 40% PCR-materiaal wat bijdraagt aan een vermindering van de CO2-uitstoot van 30% vergeleken met de behuizing van een laptop met hetzelfde gewicht van 100% nieuw plastic. De geschatte waarde wordt berekend op basis van ecoprofielrapporten van PlasticsEurope*. De vergelijking is alleen gericht op het materiaal zelf en beperkt zich tot het vergelijken van 100% nieuw plastic met 60% nieuw plastic en 40% gerecycled plastic van de Aspire Vero 15 (AV15-53P). Daarbij wordt er vanuit gegaan dat andere factoren die de CO₂-uitstoot kunnen beïnvloeden gelijk zijn. Voor meer informatie over de ecoprofielrapporten van PlasticsEurope kun je de website raadplegen (https://legacy.plasticseurope.org/en/resources/eco-profiles).
* Aspire Vero is recyclebaar wanneer labels van derden vóór het recyclen zijn verwijderd.
* De Aspire Vero 15 (AV15-53P) bestaat uit 40% PCR-materiaal, terwijl de Aspire Vero 14 (AV14-52P) uit 30% PCR-materiaal bestaat.
* De toename van 33% heeft betrekking op de procentpunttoename van PCR-materiaal in de Aspire Vero 15 (AV15-53P) vergeleken met de Aspire Vero 2022 (AV15-52). Deze toename is gebaseerd op het procentpuntverschil en dus niet op de procentuele toename van al het PCR-materiaal. Het gebruik van PCR-materiaal steeg van 30 naar 40%, een toename van 10%. Dit wordt berekend als een toename van 33,33% van de oorspronkelijke hoeveelheid PCR-materiaal.
* Benodigde tijd om een batterijniveau van 100% terug te brengen tot een kritiek batterijniveau in de donkere modus van Windows 11 terwijl er standaard taken worden verricht in een realistische omgeving. De resultaten van verschillende systemen kunnen variëren.