Navigatie

Afzuigkap filter schoonmaken

Tips voor het schoonmaker van het filter voor de afzuigkap

Als het filter in de afzuigkap verzadigd is met vuil en vet werkt het filter niet meer optimaal. Daarom is het belangrijk om de filters ongeveer elke twee maanden schoon te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat de afzuigkap efficiënt blijft werken. Er bestaan drie verschillende soorten filters, namelijk een filter van metaal, aluminium of stof. Afhankelijk van het model afzuigkap, heb je één van deze soorten filters. Het schoonmaken van een vetfilter doe je bijvoorbeeld met een speciaal ontvettingsmiddel en water. Hoe je de verschillende soorten vetfilters het beste kunt reinigen, lees je hieronder.

Afzuigkap monteren
Metalen filters

Metalen filter reinigen

De meeste moderne afzuigkappen hebben een metalen filter. Het voordeel van een metalen filter is dat het afzuigkap filter in de vaatwasser mag. Zo kun je de filters van de afzuigkap eenvoudig schoonmaken in vaatwasser.

  1. Klik de metalen vetfilters los.
  2. Spray de filters in met ontvetter voor afzuigkappen en laat het tien minuten intrekken.
  3. Plaats de filters onderin de vaatwasser met de meest vette kant naar beneden. Zorg dat de filters de sproeiarmen niet blokkeren.
  4. Stel de vaatwasser in op 40 graden en gebruik een vaatwasblokje.
  5. Plaats de droge filters terug in de afzuigkap.

Wil je meer weten over hoe je het beste metalen filters kunt reinigen? Lees dan ook onze adviespagina over het reinigen van rvs filters.

Vetfilter reinigen

Aluminium filter schoonmaken

Aluminium filters kun je eenvoudig zelf schoonmaken, maar dit type filter mag niet in de vaatwasser.

  1. Klik de aluminium vetfilters los.
  2. Spray de filters goed in met ontvetter voor afzuigkappen en laat het 10 minuten intrekken.
  3. Spoel daarna de filters af onder de hete kraan.
  4. Droog de filters en plaats ze terug in de afzuigkap

Stoffen filters

Stoffen filters worden bijna niet meer in afzuigkappen gebruikt. Toch kom je af en toe nog oudere typen afzuigkappen tegen die stoffen filters gebruiken. Het nadeel van een stoffen filter is dat je deze niet kunt schoonmaken. Wanneer een stoffen filter verzadigd is, moet je het filter daarom vervangen. Welk model stoffen filter je nodig hebt en hoe het vervangen precies in zijn werk gaat, lees je in de gebruiksaanwijzing van de afzuigkap.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt