Navigatie

Airfryer of frituurpan

Airfryer vs Frituurpan: wat zijn de verschillen?

Wat is nu beter, een frituurpan of een airfryer? In beide apparaten kun je heerlijke krokante snacks maken. Het verschil zit hem met name in de techniek en de hoeveelheid vet. Als je gezondere snacks met minder vet wil dan kies je voor een airfryer. Maar wil je snacks precies zoals je ze kent van de frituur dan kies je voor een friteuse. Een ander verschil is dat een airfryer meer mogelijkheden heeft: met een airfryer kun je naast frituren ook grillen en braden.

Airfryer vs oven

-Airfryer of friteuse

Een airfryer of een friteuse?

Wat is het verschil tussen een airfryer en een friteuse en welke is voor jou het meest geschikt? We hebben hieronder alle voor- en nadelen een rijtje gezet.

Airfryer

Airfryer

Bakken zonder frituurvet
Geen frituurlucht
Makkelijk schoon te maken
Frituren, grillen, bakken, roosteren, verwarmen
Langere baktijd
Duurder in aanschaf

Bekijk alle airfryers

Friteuse

Friteuse

Korte baktijd
Frituursmaak zoals je het gewend bent
Goedkoper in aanschaf
Moeilijk schoon te maken
Frituurlucht
Frituurvet vervangen en afvoeren

Bekijk alle friteuses

Meer weten over Airfryers?

Met een airfryer bereid je de lekkerste snacks, en met veel minder vet. Daarom is een airfryer een gezonder alternatief voor een friteuse. Bovendien zijn airfryers heel veelzijdig; je kunt er veel meer mee bereiden dan alleen friet. Voor meer informatie over airfryers bekijk je onze adviespagina over airfryers. Hier vertellen we je alles over wat een airfryer is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en geven we je een heerlijk recept dat je met een airfryer kunt bereiden.

Airfryer kopen: waar moet je op letten?

Meer weten over friteuses?

Met een frituurpan bereid je snacks zoals je ze kent van de snackbar. Snacks worden heerlijk smeuïg van binnen en met een krokante buitenlaag. Wil je meer weten over waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe friteuse? Bekijk dan onze adviespagina over friteuses. Daar leggen we je alles uit over kwaliteitsverschillen en het juiste formaat en geven we je een aantal frituurtips zodat je straks kunt frituren als een professional.

Friteuse kopen: waar moet je op letten?

 

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt