Navigatie

Tips voor mooiere foto's met je smartphone

Mooiere foto’s met je smartphone – Leading lines

Met een smartphone kan je tegenwoordig schitterende foto’s maken. De lenzen en sensoren die gebruikt worden zijn van hoge kwaliteit en de slimme software die gebruikt wordt om het beeld te verwerken wordt ook steeds beter. Wil je je smartphonefotografie naar een hoger niveau tillen, dan is er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Op deze pagina leggen we je daarom alles uit over de zogenaamde leading lines.

Een van de beste manieren om mooiere foto’s te maken is door goed te kijken naar de compositie. We bespraken eerder al de rule of thirds, en een andere veelgebruikte compositietechniek is deze met de leading lines.

Wat zijn Leading Lines?

Leading lines zijn lijnen op beeld die de kijker de foto intrekken. Onze ogen zijn heel erg gevoelig voor lijnen en pijlen. Als we dit zien volgen we deze onbewust om te kijken wat er aan het andere eind is. De lijnen sturen op deze manier als het ware onze ogen, waardoor we langer naar de foto kijken, meer van de foto in ons opnemen en uiteindelijk uitkomen bij het onderwerp. Dit onderwerp hoeft niet eens heel duidelijk te zijn; soms is de horizon al genoeg.

De lijnen kunnen erg duidelijk zijn, zoals een fietspad, trainrails, of een hekje, maar het kan ook subtieler door gebruik te maken van lichtstralen en schaduwen. Je kan de foto’s in dit artikel gebruiken als voorbeeld. De foto’s zijn overigens met een smartphone gemaakt.Conclusie

Met een sterke compositie maak je snel betere smartphonefoto’s. Door in je compositie gebruik te maken van leading lines kan je de kijker de foto intrekken. De lijnen sturen onze ogen waardoor we langer naar de foto kijken, meer van de foto zien en het onderwerp meer aandacht krijgt.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt