Navigatie

Chromebook resetten

Zo zet je je Chromebook terug naar fabrieksinstellingen

Als je veel op je Chromebook zit kan het voorkomen dat er een keer iets misgaat. In dat geval kan de beste optie zijn om de Chromebook helemaal terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maar ook als de Chromebook het nog prima doet en je hem wil doorverkopen of doorgeven aan een ander persoon kan het fijn zijn om hem helemaal te resetten. Hoe je dat doet? Dat leggen we op deze pagina voor je uit.

Chromebook resetten

Chromebooks staan bekend om hun veiligheid en betrouwbaarheid. Maar toch kan er altijd iets mis gaan. Heb jij hardnekkige problemen met je Chromebook en heb je alles geprobeerd? Dan kan een reset naar de fabrieksinstellingen de oplossing zijn. Daarnaast is het fijn om de Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen als hij van eigenaar gaat verwisselen. Zo weet je zeker dat de nieuwe eigenaar niet per ongeluk allerlei privégegevens houdt en kan hij met een schone lei aan de slag. Meer weten over Chromebooks? Lees dan onze adviespagina!

Chromebook resetten

Stap 1

Maak een Back-up. Oké. Technisch gezien is dit geen onderdeel van het proces om je Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, maar het is wel een belangrijk punt. In de loop der tijd sla je veel documenten en gegevens op op je Chromebook. Denk hierbij niet alleen aan verslagen, contracten en administratie, maar ook aan (vakantie)foto’s, video’s en andere kostbare herinneringen. Om te zorgen dat je deze niet allemaal verliest is het verstandig om hier een back-up van te maken. Dit kan makkelijk op je Google Drive, of op een externe harde schijf. Daarmee kan je ook bij je gegevens als je geen verbinding hebt met internet.

Stap 2

Log uit op je Chromebook. Dit doe je door rechtsonder op de tijd te klikken en vervolgens de optie ‘uitloggen’ te selecteren.

Stap 3

Druk de control-, alt-, shift- en R-toets van je toetsenbord tegelijk in.

Meer weten over sneltoetsen op een Chromebook? Lees dan onze adviespagina!

Stap 4

Selecteer de optie opnieuw opstarten en kies in het weergegeven vak voor de optie Powerwash en volg de stappen op het scherm.

Stap 5

Log tenslotte in met je Google-account. Let op: het account waarmee je inlogt wordt het eigenaarsaccount. Wil je de Chromebook aan iemand doorgeven, log dan niet in met je eigen account, maar met het account van de nieuwe eigenaar.

Stap 6

Volg de instructies op het scherm om de Chromebook weer in te stellen en geniet van een frisse, snelle en schone Chromebook.

Conclusie

Heb je wat problemen met je Chromebook en heb je alles al geprobeerd? Of krijgt de Chromebook een nieuwe eigenaar? Dan kan een reset naar de fabrieksinstellingen handig zijn. Vervolgens kan je de Chromebook in 5 stappen resetten met de Powerwash-optie.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt