Navigatie

Droogt je droger niet goed? Zo los je het op

Tips voor wanneer je droger niet goed meer droogt

Een droger is voor veel mensen en gezinnen een uitkomst. Niet meer dagenlang wachten tot de hele was goed droog is, maar binnen een paar uur alweer je favoriete jeans of trui aan, of je schone lakens op je bed leggen. Maar het kan gebeuren dat de droger het na verloop van tijd minder goed doet. Hoe dat kan en hoe je dat op kan lossen leggen we voor je uit.

-Droger droogt niet goed
-

Een droger kan heel veel tijd schelen. Maar dan moet hij het wel gewoon goed doen. Soms kan het echter gebeuren dat je na het droogprogramma de was uit de droger haalt, en dat dit niet niet helemaal (of zelfs helemaal niet) droog is. Gelukkig is de oplossing vaak simpel. Wij geven jou een aantal opties die in de meeste gevallen de oplossing blijken te zijn.

Maak de droger schoon

Ten eerste: maak de droger schoon. En vooral de pluisfilter en de condensor. Tijdens het drogen ontstaat veel pluis, waarvan het meeste wordt opgevangen in de pluisfilter. Is deze verzadigd, dan kan de warme lucht niet meer goed uit te trommel, waardoor de vochtigheid hoog blijft en jouw kleding minder goed droogt. Dit is overigens niet de enige reden om de pluisfilter vaak schoon te maken. Het pluis is zeer licht ontvlambaar en relatief vaak de oorzaak van woningbranden. Maak dus na elke droogbeurt de pluisfilter schoon en blijf veilig.

Gebruik het juiste programma

Grote wollen truien, flitsende spandex voor tijdens het sporten, of katoenen lakens, elke soort stof droogt op zijn eigen manier. Droog het wasgoed daarom zoveel mogelijk gescheiden en kies het juiste programma voor de juiste soort. Als je een kort droogprogramma kiest dat geschikt is voor outdoorkleding terwijl je al het beddengoed wil drogen, dan kan je bedrogen uitkomen.

Niet te vol

Doe de droger niet te vol

Het is verleidelijk om altijd zoveel mogelijk was in de droger te stoppen. Dat lijkt wel zo efficiënt. Maar helaas is dit niet het geval. Er moet altijd ruimte in de droogtrommel zijn om ervoor te zorgen dat de warme lucht over al jouw fris gewassen kleding geblazen kan worden. Het is daarom aan te raden altijd maximaal 90% van de wastrommel te vullen.

Maak de filter schoon

In elke droger zit een sensor die de luchtvochtigheid meet. Als deze sensor vies is geworden, bijvoorbeeld doordat er restjes wasmiddel of wasverzachter op zijn komen te zitten, dan meet hij niet goed hoe nat je was nog is en kan je droger denken dat hij al klaar is. Merk je dat je droger regelmatig niet goed droogt, ga dan na in de gebruiksaanwijzing van jouw droger waar deze sensor zit en maak hem schoon. En voor je het weet werkt je droger weer als nooit tevoren.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt