Navigatie

Welke kachel is geschikt voor jouw kamer?

Beste elektrische kachel voor jouw huis

In de zoektocht naar een geschikte kachel voor in jouw woon- of slaapkamer stuit je op veel verschillende soorten elektrische kachels. Hoe weet je nou welke kachel geschikt is voor jouw kamer? En waar moet je op letten? Op deze pagina leggen we je uit wat de beste elektrische kachel is per kamer!

Bekijk alle kachels

Elektrische kachel in de woonkamer

De belangrijkste kamer van je huis is misschien wel de woonkamer. Het liefst heb je deze kamer natuurlijk goed verwarmd zodat je overdag, maar ook ’s avonds, geniet van aangename temperaturen. Voor de woonkamer zijn alle soorten elektrische kachels geschikt, met uitzondering van de bouwkachel. Vooral convectoren en infrarood verwarming zijn het meest geschikt voor de woonkamer.

Convectoren en infrarood verwarming hang je eenvoudig aan de muur of het plafond. Een convector zuigt als het ware koude lucht op en blaast het er als warme lucht weer uit. Een infraroodkachel richt zijn warmte op mensen, objecten en dieren in de woonkamer. Daardoor voelt de warmte heel prettig aan.

Naast dat dit soort kachels makkelijk te plaatsen zijn, zijn ze ook nog eens laag in geluidsniveau. Dat is natuurlijk ideaal voor in de woonkamer.

Waar kan je verder dan nog op letten? Kijk bijvoorbeeld naar een elektrische kachel met zwenkwieltjes of een handig handvat. Deze kachels verplaats je heel makkelijk en gebruik je op daarom ook in andere kamers. Daarnaast is het goed om te letten op de maximale capaciteit van de kachel. Is jouw kamer 24m²? Dan is het zonde om een kachel te nemen die kamers van 50m² kan verwarmen. Verder kan je nog letten op de vectoren van een kachel. Brede vectoren blazen namelijk de lucht veel makkelijker de kamer in.

Wil je weten hoe krachtig een kachel moet zijn om een bepaalde kamer goed te verwarmen? Lees dan onze adviespagina over het berekenen van de benodigde warmte!

Slaapkamer

Slapen in een warme kamer is toch wel lekkerder dan slapen in een ijskoude kamer. Het liefst heb je een kachel die zo weinig mogelijk geluid maakt zodat je ongestoord een dutje kan doen! Daarvoor is een convectorkachel het meest geschikt!

Tijdens de werking van een convectorkachel wordt er nauwelijks geluid gemaakt. Koude lucht wordt geruisloos omgezet in warme lucht. Convectoren moet je vaak monteren aan de muur of aan het plafond, maar zijn ook te verkrijgen als vrijstaande modellen.

Heb je liever een mobiele kachel? Let er dan op of de kachel oververhittings- of omvalbeveiliging heeft. Zo kan er niks gebeuren terwijl je slaapt. Overigens zijn infraroodkachels ook geschikt voor de slaapkamer.

Badkamer

De badkamer is de moeilijkste ruimte van het huis om te verwarmen. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, is het risicovol om daar met elektriciteit aan de slag te gaan. Pas daarom ook op met het plaatsen van een kachel in de badkamer. Bekijk goed de handleiding of vraag de hulp van één van onze Experts!

Gelukkig zijn er wel kachels die geschikt zijn voor de badkamer. De meest logische keuze is een infraroodkachel. Deze zorgt namelijk voor een directe en gerichte verwarming. De badkamer wordt over de gehele dag niet veel gebruikt, dus zal de kachel vaak uitstaan. Met een infraroodkachel hoef je niet lang te wachten totdat de badkamer lekker warm is.

Thuiskantoor

Thuiswerken is over de afgelopen jaren een bekender begrip geworden. Als thuiswerker zit je acht uur per dag op je thuiskantoor en breng je dus een groot gedeelte van de dag in één ruimte door. Het is dus ook belangrijk dat je in die kamer kunt genieten van een optimale temperatuur.

Voor een thuiskantoor of studeerkamer zijn alle soorten elektrische kachels geschikt. Aangezien deze ruimtes vaak niet heel groot zijn, is een ventilatorkachel een geschikte verwarmer. Deze apparaten zijn heel compact, waardoor er niet veel ruimte ingenomen wordt. Daarnaast geven ze snel warme lucht af en zijn ze ook nog eens stil.

Net als in de woon- en slaapkamer komen convector- en infraroodkachels zeer goed tot hun recht in een studeerkamer. Deze kachels zijn stil in werking, waardoor jij je kan concentreren op je werk of studie!

Garage

Zit je liever niet op kantoor, maar ben je graag bezig in de garage? Ook dan komt een kachel goed van pas. Garages zijn grote ruimtes. Om die hele ruimte te kunnen verwarmen heb je een kachel nodig met een groot vermogen. Daarvoor zijn bouwkachels zeer geschikt.

Dit soort kachels hebben een grotere gloeidraad dan standaard kachels en werken met een hoog vermogen. Daarbij wordt er ook meer geluid gemaakt, maar als je hard aan het klussen bent zal je daar weinig last van hebben. En anders zet je het volume van de radio gewoon iets harder.

Is jouw garage niet goed geïsoleerd? Dan komt een infraroodkachel goed van pas. In de plaats van dat de hele ruimte verwarmt wordt, worden alleen personen en objecten verwarmd.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt