Navigatie

Frontpaneel vaatwasser vervangen

Hoe monteer ik het frontpaneel van een vaatwasser?

Als je een nieuwe inbouwvaatwasser hebt gekocht en deze zelf in wil bouwen, dan wil je ook het frontpaneel van de vaatwasser monteren. Als je een oude vaatwasser hebt met een frontpaneel dat nog goed is dan kun je dit overzetten. Of, als je oude vaatwasser verder nog goed is, wil je misschien alleen het frontpaneel vervangen. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij het monteren van het frontpaneel.

Energieverbruik van de vaatwasser?

Over het frontpaneel

Als je een nieuwe inbouwkeuken hebt en de vaatwasser zelf in wilt bouwen, zit het frontpaneel voor de vaatwasser als het goed is bij je keuken. Heb je een oude inbouwkeuken en heb je alleen een nieuw frontpaneel nodig? Zoek dan op welk type keuken je hebt en neem contact op met de leverancier. Het typeplaatje van de keuken vind je meestal in één van de keukenkastjes. Of als het frontpaneel op jouw oude vaatwasser nog goed is dan kun je dit frontpaneel gebruiken, mits de schroeven bij de nieuwe vaatwasser op dezelfde plek zitten en de vaatwasserdeur dezelfde afmetingen heeft.

Frontpaneel losschroeven

Het oude frontpaneel losschroeven

Als je het frontpaneel van je oude vaatwasser wil overzetten, of als het frontpaneel aan vervanging toe is, moet je het eerst losschroeven. Aan de binnenkant van de vaatwasserdeur vind je vier schroeven, in elke hoek één. Als je deze losschroeft en de vaatwasserdeur daarna sluit, kun je het oude frontpaneel er voorzichtig aftillen.

Vaatwasser paneel | Expert

Juiste afmetingen van het frontpaneel

Het is belangrijk dat het frontpaneel de juiste afmetingen heeft voor jouw vaatwasser en dat de boorgaten op de juiste plek komen. Gebruik hiervoor de montagehandleiding van jouw vaatwasser. Hierin staat precies hoe groot het paneel moet zijn en op welke plaatsen de schroeven moeten komen. Als je geen montagehandleiding hebt, vind je deze vaak terug op de website van de leverancier.

Als je het frontpaneel van je oude vaatwasser wil vervangen en geen montagehandleiding hebt, kun je met behulp van het oude frontpaneel kijken waar de boorgaten moeten komen. Meet de boorgaten nauwkeurig op en boor de gaten even voor voordat je gaat schroeven.

Als het frontpaneel hoger is dan de vaatwasser, kan de deur van de vaatwasser niet goed open en dicht. Kijk voor de juiste hoogte in de montagehandleiding of meet de juiste hoogte eerst op. Let bij het opmeten op de plek van het bedieningspaneel van jouw vaatwasser. Bij een half-geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de buitenkant waardoor je een minder hoog frontpaneel nodig hebt. Meet vanaf de onderkant van de deur tot aan het bedieningspaneel. Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de binnenkant, hierbij kun je dus de gehele hoogte van de deur gebruiken.

Frontpaneel vaatwasser

Het frontpaneel monteren

Als het frontpaneel de juiste maat heeft en de boorgaten op de juiste plek zitten, kun je het frontpaneel vastzetten. Aan de binnenkant van de vaatwasserdeur vind je in de hoeken de plekken waar de vier schroeven moeten komen. Schroef het paneel vast en controleer daarna of het paneel stevig op de vaatwasser zit door de deur een paar keer open en dicht te doen. Het is belangrijk dat de deur volledig open en dicht kan.

Vaatwasser frontpaneel | Expert

Expert inbouwservice

Kom je er niet uit, of wil je de vaatwasser toch liever laten inbouwen? Neem dan contact op met jouw lokale Expertwinkel. Met de inbouwservice van Expert wordt je nieuwe vaatwasser vakkundig ingebouwd door een van onze professionele monteurs. Wil je meer weten? Hier lees je meer over onze inbouwservice.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt