Navigatie

Harman Kardon Citation installeren

Je hebt net een Harman Kardon Citation-speaker gekocht. Gefeliciteerd! Je bent nog maar een paar minuten verwijderd van het gemak van Google Assistant in kristalheldere geluidskwaliteit. De installatie van de Citation-speakers stelt niet heel veel voor, maar we begrijpen dat je je goed wil voorbereiden. Op deze pagina vind je daarom een aantal duidelijke video’s die jou helpen met het installeren van je nieuwe aanwinst. Zo kan je extra snel genieten.

Bekijk alle Harman Kardon Citation-speakers
Harman Kardon Citation installeren? Expert helpt je verder
Harman Kardon Citation installeren? Expert helpt je verder

Wat de mogelijkheden van jouw Citation-speaker zijn en hoe ingewikkeld de installatie is, is afhankelijk van het model dat je hebt gekocht. De Citation ONE is een relatief eenvoudig model, maar ben je de trotse eigenaar van een Citation 300 of 500, dan heb je een stuk meer opties door het fraaie touchscreen. Zo kan je hier presets instellen om bepaalde handelingen sneller uit te voeren, van het afspelen van je favoriete playlist tot het bedienen van de smart-lampen in je huis. Op deze pagina hebben we een aantal video’s verzameld die jou snel op weg kunnen helpen met het installeren en instellen van jouw Citation-speaker.

Lukt het niet om jouw Harman Kardon Citation-speaker goed te installeren of heb je last van haperend of wegvallend geluid? Controleer dan of de internetverbinding in je huis goed genoeg is. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze adviespagina over wifi.

Installeren Harman Kardon Citation ONE en Citation 100

De Citation ONE en Citation 100 zijn de eenvoudigste speakers in de Harman Kardon Citation-lijn. Deze modellen hebben geen touchscreen, maar uiteraard wel Google Assistant en prachtig geluid. De Citation ONE en Citation 100 zijn compact, maar produceren een volwassen geluid dat krachtig en vol genoeg is om kleinere kamers te vullen met jouw favoriete muziek.

De installatie van de Citation ONE en 100 gaat volledig via de Google Home-app. Installeer deze op jouw telefoon of tablet en volg de instructies op het scherm.

Harman Kardon Citation ONE Harman Kardon Citation 100

Installeren Harman Kardon Citation 300 en Citation 500

De Harman Kardon Citation 300 en 500 zijn de grotere broers uit de Citation-familie. Deze speakers hebben een fraai touchscreen en meer vermogen, waardoor ze zonder problemen ook grotere kamers vullen met muziek.

De installatie van de Citation 300 en 500 lijkt op die van de One en 100, maar begint iets anders. Selecteer eerst op de speaker de taal die je wil gebruiken via het touchscreen. Vervolgens open je de Google Home-app en volg je de stappen die op je scherm verschijnen.

Harman Kardon Citation 300 Harman Kardon Citation 500

Instellen stereopaar

Heb je niet een, maar twee identieke Citatation-speakers in dezelfde kamer staan? Deze kan je zeer eenvoudig met elkaar verbinden zodat je kan genieten van optimaal stereogeluid. Ook het opzetten van een stereoverbinding gaat via de Google Home-app. Selecteer een van de speakers in de app, ga naar instellingen en onder ‘Sound Settings’ zie je de optie ‘Speaker Pair’. Selecteer deze optie en volg de instructies op je telefoon of tablet.

Bekijk alle Harman Kardon Citation-speakers

Installeren Harman Kardon Citation BAR

Wil je niet alleen muziek luisteren met een hoge geluidskwaliteit, maar ook ultiem genieten van jouw favoriete films en series? Dan is een Harman Kardon Citation BAR iets voor jou. Deze fraaie soundbar heeft een vermogen van 150 watt en maakt van elke film een ware beleving. Maar ook als je muziek wil luisteren kan je heerlijk genieten met de Citation Bar.

Het installeren van de Harman Kardon Citation Bar is vergelijkbaar met die van de Citation 300 en 500. Selecteer eerst op de speaker de taal die je wil gebruiken via het touchscreen. Vervolgens open je de Google Home-app en volg je de stappen die op je scherm verschijnen.

Harman Kardon Citation BAR

Geluid van de Citation BAR en tv synchroniseren

Merk je dat het geluid steeds net iets eerder te horen is dan het op jouw tv te zien is? Met een Harman Kardon Citation Bar stel je heel eenvoudig een kleine vertraging in, zodat het geluid weer perfect synchroon loopt met het beeld.

Het instellen van de Lyp Sync gaat volledig zonder de Google Home-app. Open de instellingen via het touchscreen, tik op ‘Speaker setup’, tik op ‘Lip-sync delay’ en stel de vertraging in die bij jou past.

Bekijk de Harman Kardon Citation BAR

Installeren Harman Kardon Citation BAR

Wil je jouw favoriete films en series echt ervaren? Voeg dan de Citation Sub toe aan jouw Citation BAR. Deze krachtige subwoofer voegt een indrukwekkend basgeluid toe aan jouw geluidsinstallatie, waardoor je de actie niet alleen ziet en hoort, maar ook voelt.

De subwoofer voeg je toe aan je BAR via het menu van de BAR. Betreed via het touchscreen de instellingen, tik op ‘Speaker Setup’, tik op ‘Pairing’ en tik op ‘subwoofer pairing’. Even wachten en de soundbar en de subwoofer zijn met elkaar verbonden.

Harman Kardon Citation SUB

Presets maken en verwijderen op Citation-speakers

Heb je een Citation 300, 500, BAR of Tower, dan kan je je eigen presets maken. Hiermee kan je korte stemcommando’s opnemen en deze koppelen aan een actie die jij wil laten uitvoeren op het moment dat je deze spreekt.

Deze presets maak je eenvoudig in het menu van jouw Citation-speaker. Veeg over het touchscreen totdat je bij ‘Voice Presets’ -scherm komt. Tik op het plusje, spreek je commando in en selecteer het icoontje dat past bij jouw commando.

Wil je een preset weghalen? Tik in het ‘Voice Presets’-scherm op het commando en druk simplelweg op het prullenbakje.

Bekijk alle Harman Kardon Citation-speakers

De ultieme 5.1 Surround-opstelling maken met Citation

Wil je het beste uit je Citation set-up halen? Dan kan je een indrukwekkende surround-opstelling maken met de Citation Bar, Citation Towers en de Surround-speakers.

  • Installeer als eerste de Citation Bar zoals hierboven beschreven en te zien.

  • Koppel vervolgens de Citation Towers aan de Bar via het touchscreen op een van de Tower-speakers.

  • Keer terug naar de Citation Bar en koppel de surround-speakers via het menu op het touchscreen. Dit is te vinden onder 'speaker setup'.

  • Volg alle stappen en je komt vanzelf bij de optie om de locatie van elke speaker te checken/bepalen.

  • Er volgt nog een laatste check en als alles klopt kan je genieten van een fantastische surround-ervaring

Bekijk alle Harman Kardon Citation-speakers

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!