Navigatie

Het beste geluid voor elke sportwedstrijd

Beleef elke sportwedstrijd alsof je langs de zijlijn staat

Juichende supporters, haarscherpe analyses en helder commentaar… Als je kijkt naar het de Tour de France of de Olympische Spelen, dan is het geluid bijna net zo belangrijk als het beeld. En met de sportzomer voor de deur is dit het uitgelezen moment om jouw tv-geluid op te waarderen. Wij leggen uit waar je op moet letten en waar je voor kan kiezen, zodat jij straks elke wedstrijd ultiem meemaakt.

Als je prachtig tv-geluid wil, heb je verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan een soundbar of een homecinemaset. Wil je ook een nieuwe tv kopen, dan kan je ook kiezen voor een tv met ingebouwde soundbar of een tv met een ander geavanceerd geluidssysteem. Wij zetten de opties hier voor je onder elkaar, zodat je weet waar je uit kan kiezen.

De beste tv voor het EK 2021
Beste geluid voor sportwedstrijden

Soundbar – Voor iedereen een oplossing

De makkelijkste manier om jouw tv beter geluid te geven is met een soundbar. Een subtiele balk die je vaak met slechts een kabel aan je tv koppelt. Soundbars zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, dus er is er altijd een die bij jouw wensen past. Van eenvoudige modellen die alleen voor een groter geluid zorgen, tot luxe modellen met draadloze soundbars en surroundspeakers.

Wil je helemaal het stadiongevoel in je woonkamer ervaren? Kies dan voor een Dolby Atmos-soundbar. Dolby Atmos is een techniek die het geluid op slimme wijze je kamer instuurt, zodat je het niet alleen van voren hoort, maar ook van links, rechts en zelfs van boven. Zo ervaar jij de wedstrijd alsof je zelf in het stadion zit.

Wil je meer weten over soundbars? Lees onze adviespagina over soundbars voor meer info over welke soundbar je moet kopen.

Beste geluid voor sportwedstrijden

Jouw ultieme geluidervaring

Wil je een stapje verder, dan kan je er ook voor kiezen om een homecinemaset neer te zetten. Het grote voordeel hiervan is dat het geluid al snel beter is dan van een soundbar. Ook heb je zelf veel meer controle over je opstelling en kan je makkelijker delen opwaarderen. Ten slotte kan je hier ook heel snel andere apparatuur op aansluiten zoals een platenspeler, cd-speler of tuner. Zo zorg je niet alleen voor het mooiste geluid tijden sportwedstrijden, maar luister je ook naar muziek op het hoogste niveau.

Om een homecinemaset te maken verbind je de tv met een receiver, die je vervolgens aansluit op speakers. Hierbij kan je zelf kiezen welke opstelling je wil. Vind je stereo genoeg, dan kan je kiezen voor twee vloerstaande of boekenplankspeakers, maar wil je liever echt surroundgeluid, dan koppel je net zo makkelijk extra luidsprekers voor een 5.1, 7.1 of 9.1 opstelling. Ook kan je ervoor kiezen om een Dolby Atmos-opstelling te maken. Hiervoor moet de receiver dit uiteraard wel kunnen ondersteunen.

Wil je meer weten over het kiezen van een homecinemaset? Lees onze adviespagina over hifi voor meer uitleg over welke receivers en speakers je moet kopen.

Beste EK tv

Beeld en geluid in één

Ga je helemaal goed voorbereid de sportzomer in en koop je ook een nieuwe tv? Dan kan je ook twee vliegen in een klap slaan. Er zijn namelijk ook tv’s met ingebouwde soundbar. Dit zijn over het algemeen vrij luxe tv’s waarbij de soundbars ook echt indrukwekkend geluid geven. Vaak ondersteunen deze soundbars bijvoorbeeld Dolby Atmos en meestal kan je hier ook nog een subwoofer op aansluiten.

Naast tv’s met ingebouwde soundbar zijn er ook tv’s die op een andere manier indrukwekkend geluid produceren. Zo heeft Sony bijvoorbeeld televisies met Acoustic Surface Audio, waarbij de speakers in het scherm zitten en heeft Samsung tv’s die de kamer analyseren en op elk moment het geluid optimaliseren.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt