Navigatie

Inbouw koelkast uitbouwen

Hoe moet ik mijn inbouw koelkast eruit halen?

Je hebt een mooie inbouwkeuken maar je oude koelkast is aan vervanging toe. Je hebt al een mooie nieuwe inbouw koelkast op het oog, maar hoe moet je je oude inbouw koelkast verwijderen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.

Koelkast maakt geluid

Verwijder het frontpaneel

Het frontpaneel zit op de koelkastdeur en heeft hetzelfde uiterlijk als jouw inbouwkeuken. Als je je oude inbouw koelkast gaat vervangen, wil je het frontpaneel bewaren zodat je het voor je nieuwe koelkast kunt gebruiken. Hoe dat moet ligt eraan of jouw inbouw koelkast een deur-op-deur of een sleepdeur systeem heeft.


a. Frontpaneel verwijderen van sleepdeur koelkast
Een koelkast met een sleepdeur-systeem heeft naast de deur twee geleiders. Nadat je deze geleiders hebt losgeschroefd, kun je bij de scharnieren aan de binnenkant van het frontpaneel. Schroef vervolgens deze scharnieren los. Ga eerst verder met stap 2 en 3 als je nu niet goed bij de schroeven kunt.

b. Frontpaneel verwijderen van deur-op-deur koelkast
Bij een deur-op-deur systeem zitten de schroeven bovenop de deur, onder het kunststof afdekplaatje. Draai de schroeven los en schuif daarna het frontpaneel naar boven om het van de koelkast af te halen.

Koelkast uitbouwen | Expert

De inbouw koelkast losschroeven

De inbouw koelkast is in de hoeken bij de scharnieren op vier plekken vastgeschroefd aan de nis. Verwijder de plastic afdekkapjes, draai de vier schroeven los en verwijder alle afdekstrips. Probeer nu of je de koelkast naar voren kunt schuiven. Als de koelkast nu toch nog vastzit, controleer dan op extra schroeven en strips en haal ook deze los.

De inbouw koelkast uit de nis tillen

Nu de koelkast is losgeschroefd kun je hem uit de nis halen. Schuif de koelkast helemaal naar voren en til hem dan uit de nis. Vergeet niet om de stekker uit het stopcontact te halen.

Koelkast uitbouwen

Expert inbouwsservice

Als je het zelf uitbouwen van je oude koelkast toch teveel gedoe vindt, neem dan contact op met jouw lokale Expertwinkel. Met de inbouwservice van Expert bouwen we niet alleen je nieuwe inbouw koelkast voor je in, maar bouwen we ook je oude koelkast uit. Je oude koelkast voeren we af voor recycling en je hebt er zelf geen omkijken naar. De professionele monteurs van Expert hebben jarenlange ervaring met inbouwapparatuur. Hier kun je meer lezen onze inbouwservice, of neem contact op met de dichtstbijzijnde Expertwinkel. Wij helpen je graag!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt