Navigatie

Advies over inbouw ovens

Oven kopen? Wij adviseren je graag!

Wanneer je een oven gaat kopen, kun je uit veel soorten kiezen. Iedere oven heeft andere mogelijkheden. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe oven.

Expert biedt een ruim assortiment oven, van o.a. Miele, Siemens, Bosch en Samsung. Zo weet je zeker dat je bij Expert een oven koopt waar je lang plezier van hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Bekijk alle ovens bij Expert

Oven advies
Oven advies

Wat voor inbouwoven kies je?

Een combimagnetron, heteluchtoven of een stoomoven, welke oven past het beste bij jou? In het onderstaande overzicht vind je een overzicht van geschikte ovens voor bepaalde gebruikssituaties:

Je wilt alleen gerechten kunnen bakken Solo oven (traditionele oven met alleen boven- en onderwarmte)
Je bakt graag grote gerechten, of meerdere gerechten tegelijk Heteluchtoven
Je wilt zowel magnetron- als ovenfuncties gebruiken Combi oven
Je wilt graag vitamines en smaak behouden Stoomoven / Combi stoomoven
Inbouw solo oven

Inbouw solo oven

Een solo oven is een traditionele oven zoals je die gewend bent, met boven- en onderwarmte. In een solo oven bak je bijvoorbeeld ovenschotels, taarten en pizza’s.

Inbouw hetelucht oven

Inbouw hetelucht oven

Bij een heteluchtoven wordt de hete lucht gelijkmatig over de hele oven verdeeld. Dit is handig voor als je grote gerechten bakt, of voor als je meerdere gerechten op verschillende inschuifniveaus tegelijk wilt bakken.

Inbouw combi oven

Inbouw combi oven

Een combi oven combineert alle voordelen van een magnetron met de voordelen van een oven. Met een combi oven kun je bakken, ontdooien en snel eten opwarmen. Een combi oven is meestal groter dan een combimagnetron en hij heeft meer inschuifniveaus. Daarnaast heeft een combi oven zowel boven- als onderwarmte waardoor taarten en ovenschotels overal even gaar worden.

Inbouw combi stoomoven

Inbouw stoomoven / Combi stoomoven

Bij een stoomoven kun je tijdens het bakken gebruik maken van stoom. Smaak en vitamines blijven behouden tijdens het koken. En je eten wordt minder vet doordat je geen boter of olie nodig hebt.

Met een volwaardige stoomoven kun je zelfs vis, groenten en pasta koken. Je hebt voor deze gerechten dan geen kookplaat nodig.

Een combi stoomoven combineert de functies van een stoomoven met een oven zodat je zowel kunt stomen als bakken. Sommige combi stoomovens hebben daarnaast ook een grill- of magnetronfunctie.

Stoomoven met gedeeltelijke stoom Bij een gedeeltelijke stoomoven wordt alleen aan het begin van het bakproces stoom toegevoegd. Daarna bakt de oven met warme lucht, zoals bij een traditionele oven. Je eten krijgt hierdoor een extra knapperige korst van buiten en is lekker zacht van binnen. 
Stoomoven met volwaardige stoom Een volwaardige stoomoven gebruikt tijdens het koken continu stoom. In een volwaardige stoomoven kun je zelfs vis, groente, pasta en rijst koken. Je hebt geen kookplaat meer nodig.

Alle inbouw stoomovens Alle inbouw combi stoomovens

Oveninhoud

Inhoud van de inbouw oven

De inhoud van een oven wordt gemeten in liters. Hoe groter het aantal liters, hoe groter de binnenruimte van de oven.

Nismaten inbouwoven

Nismaten

De hoogte van de nis bepaalt de hoogte van de oven. Er zijn twee standaard inbouwhoogtes voor ovens: 45 cm en 60 cm.

Ook de breedte en diepte kunnen per model verschillen. Bij een inbouw oven is het daarom belangrijk om alle maten nauwkeurig op te meten. Lees meer over de afmetingen van een oven op onze adviespagina!

Ikea inbouwmaten
Inbouw ovens met een standaard inbouwhoogte van 45 of 60 cm passen in een Ikea keuken.

Inbouwoven inmeetservice van Expert

Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfel je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw oven meten zij gratis voor je in. Zo weet je zeker dat de oven in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert. Of bekijk de inmeetservice voorwaarden.

Inbouwoven inbouwservice van Expert

Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw oven aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de oven? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht. Klik hier voor meer informatie over onze inbouwservice.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!