Navigatie

Advies over magnetrons

Magnetron kopen? Wij adviseren je graag!

Wanneer je een magnetron gaat kopen, kun je uit veel soorten kiezen. Iedere magnetron heeft andere mogelijkheden. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe magnetron.

Expert biedt een ruim assortiment magnetrons, van o.a. Miele, AEG, Bosch en Samsung. Zo weet je zeker dat je bij Expert een magnetron koopt waar je lang plezier van hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan naar een van onze 140 winkels.

Bekijk alle magnetrons bij Expert

Magnetron advies
Magnetron advies

Wat voor magnetron kies je?

Zoek je een magnetron voor je keuken? Of is je oude magnetron aan vervanging toe? Wij adviseren je graag bij de aanschaf van een nieuwe magnetron. Wij verkopen solo magnetrons, combimagnetrons en inbouwmagnetrons.

Solo magnetron

Solo magnetron

Een solo magnetron is een traditionele magnetron zoals je die gewend bent. Met een magnetron kun je heel snel eten ontdooien en opwarmen. Een magnetronmaaltijd is bijvoorbeeld al in 5-6 minuten gaar.

Je kunt met een solo magnetron niet bakken met een krokant laagje, dus een solo magnetron is niet geschikt voor pizza’s of knapperige broodjes.

Alle solo magnetrons

Combimagnetron

Combimagnetron

Een combimagnetron combineert alle voordelen van een magnetron met de voordelen van een oven. Met een combimagnetron kun je bakken, ontdooien en snel eten opwarmen.

Met een combimagnetron kun je heel snel je eten opwarmen of ontdooien. Daarnaast kun je ook lekkere krokante pizza’s en broodjes bakken. Het is zelfs vaak mogelijk om de magnetron functie met de ovenfunctie te combineren waardoor je nog sneller bakt.

Alle combimagnetrons

Inbouwmagnetron

Inbouwmagnetron

Ook inbouwmagnetrons zijn er in solo en combi uitvoering. Met een solo magnetron warm je snel een maaltijd op, maar kun je niet bakken. Een combimagnetron combineert alle voordelen van een magnetron met de voordelen van een oven. Met een combimagnetron kun je bakken, ontdooien en snel eten opwarmen.

Wat is het verschil tussen een inbouw combimagnetron en een combi oven?
Een inbouw combi oven is een volwaardige oven, met daarnaast een magnettronfucntie. Een inbouw combimagnetron is meestal kleiner dan een combi oven en heeft minder inschuifniveaus. Daarnaast heeft een combimagnetron geen boven- en onderwarmte zoals bij een combi oven. Een combimagnetron heeft meestal alleen aan de bovenkant een verwarmingselement. Wel hebben sommige combimagnetrons een crispfunctie waarmee het gerecht zowel boven- als onder goed warm wordt en een krokante korst krijgt.

Alle inbouwmagnetrons

Inhoud magnetron

Inhoud van de magnetron

De inhoud van een magnetron wordt gemeten in liters. Hoe groter het aantal liters, hoe groter de binnenruimte van de magnetron.

Alle magnetrons van 25L of meer

Wattage magnetron

Wattage – Wat is het vermogen van de magnetron?

Het vermogen van een magnetron wordt gemeten in de hoeveelheid watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de magnetron en hoe sneller je eten klaar is. Bij kant-en-klaar maaltijden wordt vaak op de verpakking aangegeven op hoeveel watt je de magnetron in moet stellen. De meeste magnetrons hebben een vermogen van 700 tot 1000 watt. Bij een combimagnetron is het totale vermogen vanwege de ovenfunctie vaak hoger. Het magnetronvermogen wordt bij een combimagnetron apart vermeld.

Alle magnetrons van 900W of meer

Nismaten magnetron

Nismaten bij een inbouwmagnetron

De hoogte van de nis bepaalt de hoogte van de inbouwmagnetron. Er zijn twee standaard inbouwhoogtes voor magnetrons: 38 cm en 45 cm.

Ook de breedte en diepte kunnen per model verschillen. Bij een inbouw magnetron is het daarom belangrijk om alle maten nauwkeurig op te meten. Lees meer over de afmetingen van een magnetron op onze adviespagina!

Ikea inbouwmaten
Inbouw magnetrons met een standaard inbouwhoogte van 38 of 45cm passen in een Ikea keuken.

Magnetron inmeetservice

Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfel je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw magnetron meten zij gratis voor je in. Zo weet je zeker dat de magnetron in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert. Of bekijk de inmeetservice voorwaarden.

Magnetron inbouwservice

Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw magnetron aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de magnetron? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht. Klik hier voor meer informatie over onze inbouwservice.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!