Navigatie

Maximaal volume instellen op je Sonos-speaker

Maximaal volume beperken

Met Sonos vul je je huis met de mooiste muziek. Heb je enthousiaste tieners in huis, dan kan het echter gebeuren dat de muziek heel luid door je huis klinkt. Gelukkig kan je je hierop voorbereiden door een grens te zetten aan het maximale volume. Hoe je dat doet, dat lees je op deze pagina.

Sonos heeft speakers in verschillende formaten, waardoor je snel voor elke kamer de perfecte speaker hebt. Heb je een kleine kamer, dan kan het maximale volume van de Sonos One echter al aan de hoge kant zijn. Of stel: je hebt een Sonos Five voor in de woonkamer, maar tijdens het thuiswerken verplaats je hem naar je thuiskantoor. Het geluid dat uit de Sonos-speaker kan komen is dan al snel te hard.

Waarom het volume beperken

Als je de speaker net aanzet zal je het volume niet zo snel zo hoog zetten, maar als je de hele dag bezig zijn kan het verleidelijk zijn om de speakers steeds net een beetje harder te zetten. Met alle gevolgen van dien. Langdurige blootstelling aan hogere volumes kan onomkeerbare gehoorschade veroorzaken.

Heb je kleine kinderen, dan is het ook verstandig om het maximale volume te beperken. Tijdens hun ontdekkingstocht door het huis kunnen ze de volumeknop ontdekken waardoor de speakers binnen no-time veel te hard spelen. Met een beperking bescherm je hun gehoor en dat van jezelf, en hou je de buren te vriend.

Maximale volume beperken op een Sonos-speaker

Om het volume van een Sonos-speaker te maximaliseren hoef je alleen maar een paar stappen uit te voeren in de Sonos-app.

  1. Open de Sonos-app op je telefoon of tablet
  2. Ga naar de instellingen
  3. Kies de kamer waar je het volume wil maximaliseren
  4. Kies voor Volume Limiet en selecteer hier hoe hard de speaker maximaal mag klinken

Verander je vanaf nu het volume, dan toont de balk nog steeds waarden tussen de 0 en 100%, waarbij de 100% nu het maximale volume is dat jij hebt ingesteld. Een bijkomend voordeel hierbij is dat je meer controle hebt over het precieze volume.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt