Navigatie

Miele droger problemen

Meest voorkomende storingen van Miele drogers

Als je Miele droger problemen geeft en de was niet meer droogt dan is dat natuurlijk vervelend. De droger geeft hierbij meestal een foutcode op het display. Als je benieuwd bent wat de meest voorkomende foutcodes bij een Miele droger betekenen en hoe je deze in veel gevallen zelf op kunt lossen, lees dan verder. We hebben de foutcodes en mogelijke oplossingen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Zo reset je je Miele wasmachine

Miele droger

Miele droger resetten

Een wasdroger reset je door hem uit te zetten en minstens een halve minuut de stekker uit het stopcontact te halen. Daarna kun je de wasdroger weer aansluiten. Soms is het probleem hiermee opgelost. Maar kijk voordat je dit gaat doen altijd wel even of er een foutcode op het display staat. Zo ja, kijk dan eerst of de foutcode er hieronder bij staat en volg de stappen om het probleem te verhelpen. Lukt dit niet en geeft de droger nog steeds problemen? Neem dan contact op met Miele.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Miele droger?

Miele droger melding “Giet reservoir leeg”

Deze melding krijg je als het condenswaterreservoir vol is. Haal het reservoir uit de droger en giet het leeg. Plaats vervolgens het lege reservoir weer terug in de droger en start het programma opnieuw. Om de foutmelding weg te krijgen kun je de droger even aan en uit zetten of de drogerdeur open en dicht doen. Als je een droger met een afvoerslang hebt voor het condenswater, controleer dan of de slang goed is aangesloten en of er geen knik in zit.

Miele droger foutcode 0:00 of “blokkering geregistreerd”

Een Miele wasdroger geeft deze melding als het wasgoed niet goed over de trommel is verdeeld. Als de trommel heel vol zit, haal er dan een beetje wasgoed uit. Verder helpt het om het wasgoed gelijkmatig over de trommel te verdelen en om het even op te schudden. Reset vervolgens de droger en start het programma opnieuw.

Miele droger foutcode F 066 of “Sokkelfilter reinigen”

De droger geeft deze foutmelding wanneer je de filters schoon moet maken. Als de filters vol pluizen zitten, kan de droger zijn werk niet goed doen. Maak eerst het pluizenfilter bij de trommel schoon door het stof er af te vegen en hem vervolgens af te spoelen onder de kraan. Maak het filter droog en plaats het terug in de droger. Maak vervolgens ook het sokkelfilter achter het klepje onderaan de droger schoon. Open het klepje en verwijder het filter. Maak het filter schoon en spoel het af met water. De condensor, die achter het filter zit, maak je vervolgens stofvrij met een stofzuiger. Laat het sokkelfilter goed drogen en plaats het filter daarna terug in de droger. Druk vervolgens op OK.

Miele droger foutcode F met een getal

Staat er F met een cijfer erachter op het display van je droger? Voor F 066 kijk je hierboven bij “sokkelfilter reinigen”. Bij F gevolgd door een ander getal is er sprake van een andere oorzaak. Reset dan de droger zoals hierboven omschreven bij “Miele wasdroger resetten” en start het programma opnieuw. Lost dit het probleem niet op, neem dan contact op met Miele.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt