Navigatie

Miele wasmachine storing

Meest voorkomende storingen van Miele wasmachines

Miele wasmachines zijn betrouwbare apparaten. Toch kan er soms een probleem ontstaan tijdens het wassen. Je ziet dit aan een foutcode op het display. Hieronder leggen we je uit wat je kunt doen bij de meest voorkomende storingen. Vaak kun je deze eenvoudig zelf verhelpen zodat je daarna weer snel verder kunt gaan met wassen. In sommige gevallen is het echter nodig om er een monteur bij te roepen.

Miele wasmachine resetten

Miele wasmachine resetten

Een Miele wasmachine kun je eenvoudig resetten door het apparaat uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht vervolgens ongeveer een halve minuut voordat je het apparaat weer aansluit en inschakelt. Als dit het probleem niet oplost, kijk dan hieronder bij de verschillende foutmeldingen en hoe je deze op kunt lossen. Soms is het nodig om een monteur in te schakelen.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Miele wasmachine?

Miele wasmachine foutcode F63

Als een Miele wasmachine foutcode F63 geeft, is er sprake van teveel schuim in de wastrommel. Meestal betekent dat dat je teveel wasmiddel hebt gebruikt. Haal het wasgoed uit de trommel en draai een 90 graden wasprogramma zonder wasmiddel en met een lege trommel. Gebruik in het vervolg minder wasmiddel. Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van het wasmiddel.

Miele wasmachine foutcode F220 of storing watertoevoer

Deze foutcode betekent dat er een storing is in de watertoevoer. Controleer of de toevoerslang niet geknikt is en dat de waterkraan helemaal is opengedraaid. Je kunt verder controleren of er voldoende waterdruk is bij de wasmachinekraan: lukt het om in 1 minuut een 10 liter emmer te vullen met water? Maak ook het filter van de aanvoerslang schoon. Hiervoor moet je de slang eerst loskoppelen. Let er op dat er hierbij wat water kan lekken.

Miele wasmachine foutcode storing waterafvoer

Als er een storing is in de waterafvoer kan er water in de wasmachinetrommel blijven staan. Mogelijk zit de afvoer of de afvoerpomp verstopt. Controleer of er geen knik zit in de afvoerslang en maak het filter van de afvoerpomp schoon. Je vind het filter achter het klepje aan de voorkant van de wasmachine. Let erop dat er water uit de wasmachine kan stromen wanneer je het filter losschroeft, dus zorg ervoor dat je een emmer en een dweil bijdehand hebt. Het filter kun je eenvoudig schoonmaken onder de kraan.

Miele wasmachine foutcode storing waterproof

Als je Miele deze foutmelding geeft of als je een symbool met een kraan op het display ziet dan is er sprake van een lekkage. Een lekkage kan op verschillende plaatsen zitten: in de aanvoerslang, wasmachinetrommel of wasmachinebodem. Draai de waterkraan dicht en schakel de wasmachine uit. Haal ook de stekker uit het stopcontact. Neem daarna contact op met een monteur.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!