Navigatie

Overstappen van scheertechniek

Bekijk alle scheerapparaten bij Expert

Waar moet je op letten wanneer je wisselt van scheertechniek?

Wanneer je naar een ander soort scheersysteem overstapt, of als je na jaren met een scheermesje te hebben geschoren voor het eerst begint met een scheerapparaat, wordt je gezicht in het in begin vaak wat minder glad dan dat je gewend was. Dat is normaal, iedereen moet in het begin aan de nieuwe methode wennen, en ook je huid heeft wat tijd nodig om over te schakelen. Na een paar weken scheren met het nieuwe apparaat, gaat het scheren weer als van ouds.

Scheren van de baard

Hoe komt het dat je met een ander scheersysteem in het begin minder glad scheert?

Waarom je in het begin met een nieuwe scheermethode minder glad scheert heeft twee redenen. Ten eerste moet je wennen aan de nieuwe scheertechniek. Met een nieuw soort scheerapparaat moet je andere scheerbewegingen gebruiken dan eerst. Verder moet je misschien wennen aan hoe weinig druk je uit hoeft te oefenen, want je laat het scheerapparaat het werk doen.

Een tweede reden is dat ook je huid de tijd nodig heeft om aan een nieuwe scheermethode te wennen. Als je overstapt van een ander schoort scheerapparaat dan duurt dit doorgaans zo rond de twee weken. Als je je gezicht altijd met een scheermesje scheerde en nu voor het eerst begint met een scheerapparaat dan heeft je huid wat langer nodig om te wennen: rond de drie weken.

Hoe lang duurt het tot je huid aan de nieuwe scheertechniek gewend is?

Als je overstapt vanaf scheren met een scheermesje dan duurt het ongeveer drie weken totdat je huid aan een scheerapparaat gewend is. En als je je gezicht al scheerde met een scheerapparaat maar nu bent overgestapt naar een andere scheermethode dan heeft je huid ongeveer twee weken nodig om te wennen. Dat is wanneer je overstapt van een scheerapparaat met een kopsysteem naar een bladsysteem, en andersom.

Hoe help je jouw huid om aan een nieuwe scheertechniek te wennen?

Als je begint met een nieuwe scheertechniek dan is het beter om je gezicht niet iedere dag te scheren. Geef je huid voldoende rust om tussentijds te herstellen. Houd je gezicht schoon door het iedere dag te wassen. Dep je gezicht voorzichtig droog met een handdoek en gebruik een verzorgende gezichtscrème om je huid te voeden en hydrateren.

Hoe scheer je met een Philips kopsysteem?

Een kopsysteem scheerapparaat van Philips heeft drie ronde scheerkoppen. Spoel je gezicht eerst met warm water zodat de haartjes wat omhoog komen en zachter worden waardoor je ze makkelijker kunt scheren. Het meest comfortabel is om nat te scheren met scheergel of -schuim, maar dit kan alleen als jouw scheerapparaat hier geschikt voor is. Maak tijdens het scheren ronde bewegingen met het scheerapparaat. Druk niet te hard en scheer dezelfde plek niet vaker dan twee keer. Na het scheren spoel je je gezicht af met koud water en dep je je gezicht voorzichtig droog. Verzorg je je huid en maak je het scheerapparaat schoon.

Hoe scheer je met een Braun bladsysteem?

Een Braun scheerapparaat met een scheerbladsysteem heeft een rechte scheerkop met een aantal scheerbladen. Was je gezicht eerst met warm water. Hierdoor komen je haartjes wat omhoog en worden de haartjes zachter zodat je ze makkelijker kunt scheren. Maak tijdens het scheren rechte bewegingen van boven naar onder en houdt het scheerapparaat onder een hoek van 90 graden op je gezicht. Druk niet te hard en scheer hetzelfde stukje niet vaker dan twee keer. Het meest comfortabel is om te scheren met scheergel of -schuim, maar dit kan alleen als jouw scheerapparaat waterdicht is. Als je klaar bent met scheren spoel je je gezicht met koud water af en dep je de huid voorzichtig droog met een handdoek. Verzorg je huid met een hydraterende crème en maak het scheerapparaat schoon.

Wat als je na drie weken geen beter resultaat ziet?

Normaalgesproken wordt scheerirritatie die ontstaat door het wennen aan een nieuwe scheertechniek na zo’n twee á drie weken minder. Als je je huid goed verzorgd hebt maar na drie weken toch nog last hebt van een geïrriteerde huid, dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. In dat geval kun je het beste voor een scheerapparaat kiezen dat speciaal is gemaakt voor het scheren van de gevoelige huid. Verder is het milder voor je huid om nat te scheren met scheergel of -schuim. En kies ook bij de scheergel en de verzorgende crème voor een soort die geschikt is voor de gevoelige huid, dus zonder alcohol of parfum.

Hoe scheer je als je een gevoelige huid hebt?

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt