Navigatie

Zo sluit je een platenspeler aan op een Sonos-speaker

Sonos & platenspelers: zo werken ze samen

Sonos-speakers zijn misschien wel de populairste speakers van het moment. En dat is niet zo gek: Sonos staat garant voor prachtig geluid, een hoge gebruiksvriendelijkheid en een mooi design. En veel muziekliefhebbers zijn niet alleen enthousiast over deze moderne manier van muziek luisteren, maar ook van klassieke methodes zoals de platenspeler. Gelukkig kan je oud en nieuw makkelijk verenigen. Zo sluit je een platenspeler aan op een Sonos-speakers.

Platenspeler aansluiten op Sonos

Hoe je een platenspeler aansluit op een Sonos-speaker is heel erg afhankelijk van welke speaker je hebt. Bij sommige is het zo simpel als een kabeltje in de speaker steken, maar bij anderen heb je iets meer nodig. Op deze pagina leggen we de verschillende methodes uit en vertellen we bij welke speakers dat kan. Wil je direct weten hoe je jouw speakers aansluit, bekijk dan de mogelijkheden in de tabel.

Sonos Speaker Methode 1 Methode 2
Sonos Era 300 RCA naar aux-kabel via usb-c-adapter Bluetooth
Sonos Era 100 RCA naar aux-kabel via usb-c-adapter Bluetooth
Sonos Five RCA naar aux-kabel
Sonos Play:5 RCA naar aux-kabel
Sonos Move Bluetooth
Sonos Roam (SL) Bluetooth
Sonos One (SL) Sonos Amp of Sonos Port
Sonos Arc Sonos Amp of Sonos Port
Sonos Beam Sonos Amp of Sonos Port
Sonos Ray Sonos Amp of Sonos Port

Welke platenspeler kan op Sonos?

In principe kan je elke platenspeler aansluiten op een Sonos-speaker. Het kan echter voorkomen dat je iets aan de keten moet toevoegen, bijvoorbeeld een bluetooth-adapter of een voorversterker. Wil je een platenspeler kopen die in één keer werkt, dan is het in ieder geval aan te raden om een platenspeler met ingebouwde voorversterker te kopen. Wil je de platenspeler aansluiten via bluetooth, dan is een bluetooth platenspeler de juiste keuze.

Platenspeler aansluiten op Sonos

Aansluiten via een usb-c-adapter

In het nieuwe Era-tijdperk biedt Sonos de mogelijkheid om een platenspeler aan te sluiten op zowel de Sonos Era 100 als de Sonos Era 300 via de usb-c-poort aan de achterkant van de speaker. Hiervoor heb je echter wel een speciale adapter nodig. Die adapter heeft aan de ene kant een usb-c-plug en aan de andere kant een aux-ingang. Daarnaast heb je een RCA naar aux-kabel nodig om de platenspeler met de adapter te verbinden. Wil je meer weten over de Sonos Era? Lees dan ook onze Sonos Era 100 review en onze Sonos Era 300 review.

Aansluiten via RCA naar aux-kabel

Heb je een Sonos Five of Sonos Play:5, dan is het iets makkelijker om een platenspeler aan te sluiten. Het enige dat je dan nodig hebt is een RCA naar aux-kabel. Deze speakers hebben een aux-ingang in de speaker, waaraan je direct een platenspeler kan koppelen.

Platenspeler aansluiten op Sonos

Aansluiten via bluetooth

Wil je niet met adapters en kabels in de weer, dan kan je de platenspeler ook aansluiten via bluetooth. Dit kan met beide Sonos Era-speakers, maar ook met de Sonos Move en Sonos Roam. Het heeft lang geduurd voordat Sonos bluetooth omarmde, maar nu er meerdere Sonos bluetooth-speakers beschikbaar zijn (altijd in combinatie met wifi) is het nog makkelijker om platen te luisteren via Sonos-speakers.

Aansluiten via Sonos Amp of Sonos Port

Heb je een Sonos One of een oudere speaker, of wil je via een Sonos-soundbar zoals de Sonos Beam luisteren naar je platencollectie, dan heb je een extra apparaat nodig: een Sonos Port of Sonos Amp. Het verschil tussen deze twee apparaten is dat de Sonos Port alleen een streamer is en de Sonos Amp ook een versterker.

Conclusie

Afhankelijk van de Sonos-speaker die je hebt zijn er verschillende opties om via Sonos platenspelers te koppelen. Met de nieuwste speakers zoals de Sonos Era heb je de meeste mogelijkheden en kan je zowel een kabel aansluiten als gebruikmaken van bluetooth. Heb je een ouder model of een soundbar zoals de Sonos Arc, dan ben je overgeleverd aan een extra apparaat zoals de Sonos Amp of Port.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt