Navigatie

Siemens droger resetten

Meest voorkomende storingen van Siemens wasdrogers

Als je Siemens wasdroger niet wil drogen dan is dat natuurlijk vervelend. Je wil de was immers snel en gemakkelijk gedroogd hebben. Hieronder leggen we je uit wat je kunt doen bij een Siemens droger storing. Hoe je de droger kunt resetten en wat de verschillende foutcodes betekenen.

Siemens droger resetten
Siemens droger resetten

Hoe kun je een Siemens droger resetten?

Als je Siemens wasdroger problemen geeft, noteer dan eerst de foutcode op het display voordat je hem probeert de resetten. De betekenis van de foutcodes kun je hieronder opzoeken. Zet het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Na een halve minuut kun je het apparaat weer aansluiten en inschakelen. Lost dit het probleem niet op? Kijk dan bij onderstaande foutcodes en wat je kunt doen om de foutcode op te lossen. Schakel zo nodig een monteur in.

Lees ook:

Siemens vaatwasser resetten Siemens wasmachine resetten

Siemens droger foutcode E01 of E02

Foutcode E01 of E02 bij een Siemens wasdroger betekent dat het pluizenfilter moet worden geleegd en schoongemaakt. Voor een goed werkende droger is het belangrijk om na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken. Haal het pluizenfilter eruit en verwijder het stof. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan en droog hem voorzichtig af. Plaats het filter vervolgens terug.

Vochtsensor foutcode

Siemens droger foutcode E06

Maak bij een Siemens E06 foutcode eerst het pluizenfilter goed schoon en kijk daarna of de droger nog steeds dezelfde foutcode geeft. Zo ja, dan is er een probleem met het verwarmingselement. Laat dan een monteur langskomen.

Siemens droger foutcode E08, E09, E24, E25, E28 of E90

Laat een monteur langskomen wanneer je Siemens wasdroger een van de volgende foutcodes geeft: E08, E09, E24, E25, E28 of E90. Bij deze foutcodes is er een probleem met de electronica.

Bosch droger elektronica

Siemens droger start niet met programma

Druk de startknop ongeveer 2 seconden in om het programma te starten. Als je de startknop heel kort of heel lang indrukt kan het zijn dat de droger niet reageert. Ditzelfde geldt als je een droger met tiptoetsen hebt: houd je vinger ongeveer 2 seconden op Start / Pauze om het droogprogramma te starten.

Siemens droger trommel draait niet

Controleer bij een niet-draaiende trommel van een Siemens wasdroger of er geen wasgoed tussen de deur zit en of de deur goed is gesloten. Doe het wasgoed goed in de trommel, zorg ervoor dat de trommel niet te vol zit en let op dat er geen wasgoed tussen de deur klemt. Als de deur goed sluit, hoor je een klik.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt