Navigatie

Siemens wasmachine resetten

Meest voorkomende storingen van Siemens wasmachines

Als je Siemens wasmachine een storing heeft dan is dat vervelend. Vooral als je net een was wou draaien of als er nog wasgoed in de machine zit. Veel foutmeldingen kun je zelf eenvoudig oplossen. Kijk op het display welke melding de wasmachine geeft en zoek hieronder de foutcode op. Met de hulp van Expert ben je bij de meeste problemen in een mum van tijd weer aan het wassen. Voor sommige wasmachineproblemen heb je echter een monteur nodig.

Lees ook:

Siemens vaatwasser resetten Siemens droger resetten

Siemens wasmachine

Siemens wasmachine resetten

Een Siemens wasmachine kun je eenvoudig resetten door hem uit te zetten en 5 seconden te wachten. Zet het apparaat vervolgens weer aan. Kijk voordat je de wasmachine reset altijd eerst welke foutcode er op het display staat. Hieronder staat een lijst met alle foutcodes en hoe je deze op kunt lossen. Soms zal het nodig zijn om de hulp van een monteur in te roepen.

Siemens wasmachine sleutelsymbool op display

Het kinderslot is geactiveerd. Kijk in de gebruiksaanwijzing hoe je de wasmachine van het kinderslot kunt halen. Vaak is dit door de startknop 5 seconden ingedrukt te houden. Bij sommige modellen haal je het apparaat van het kinderslot door “toerental” en “klaar in” tegelijkertijd in te drukken. En bij modellen met een aanraakscherm druk je het sleutelsymbool 3 seconden in om het apparaat van het kinderslot te halen.

Wat betekenen deze foutmeldingen bij een Siemens wasmachine?

Siemens wasmachine kraansymbool op display

De wasmachine krijgt geen water. Is de kraan open en zit er geen knik in de aanvoerslang? Controleer ook of er water uit de kraan komt en of de waterdruk hoog genoeg is.

Siemens wasmachine foutcode E00 of E10

Reset de wasmachine door hem uit te zetten en na 5 seconden weer aan te zetten. Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact op met een monteur.

Siemens wasmachine foutcode E16 / F16

De deur zit niet goed dicht of er zit wasgoed tussen de deur. Doe het wasgoed goed in de trommel en zorg ervoor dat de deur met een klik sluit, zonder dat er kleding tussen de deur klemt.

Siemens wasmachine foutcode E17 / F17

Er is een probleem met de watertoevoer. Dit kan er op duiden dat de wasmachinekraan een te lage waterdruk heeft. Sluit de kraan en koppel de wasmachineslang los. Controleer vervolgens of je in 1 minuut een 10 liter emmer met water direct uit de kraan kunt vullen. Controleer ook of de zeef in de wateraansluiting schoon is en of de AquaStop-slang niet is geblokkeerd. Schakel een installateur in als er een probleem is met de waterdruk.

Siemens wasmachine foutcode E18 / F18

Bij foutcode E18 is het filter verstopt of de waterafvoerslang geknikt of geblokkeerd. Controleer de afvoerslang en reinig het filter.

Bekijk ook de video van Siemens over deze foutcode.

Siemens wasmachine foutcode E19 / F19

Foutcode E19 staat voor “verwarmingstijd overschreden”. Schakel een monteur in.

Siemens wasmachine foutcode E20 / F20

Code E20 staat voor “onverwachte verwarming”. Reset de wasmachine door hem uit en aan te zetten.

Siemens wasmachine foutcode E23 / F23

De wasmachine lekt of er zit water in de bodemplaat. Draai de waterkraan dicht. Controleer vervolgens of de deur goed dicht zit en of er geen wasgoed tussen de deur zit. Controleer de rubberen afdichting van de deur en maak deze schoon. Gebruik niet teveel wasmiddel. Door overmatig schuim kan de wasmachine gaan lekken.

Siemens wasmachine foutcode E25 / F25

E25 staat voor “troebelheidssensor defect”. Schakel een monteur in.

Siemens wasmachine foutcode E26 / F26

E26 betekent “Analoge druksensor defect”. Schakel een monteur in.

Siemens wasmachine foutcode E27 / F27

E27 staat voor “niveauregelaar defect”. Schakel een monteur in.

Siemens wasmachine foutcode E29 / F29

Bij foutcode E29 is er een probleem met de waterinlaat. Dit kan er op duiden dat de wasmachinekraan een te lage waterdruk heeft. Sluit de kraan en koppel de wasmachineslang los. Controleer vervolgens of je in 1 minuut een 10 liter emmer met water direct uit de kraan kunt vullen. Controleer ook of de zeef in de wateraansluiting schoon is en of de AquaStop-slang niet is geblokkeerd. Schakel een installateur in als er een probleem is met de waterdruk.

Siemens wasmachine foutcode E32 / F32

Bij foutcode E32 is het wasgoed ongelijkmatig over de trommel verdeeld waardoor de wasmachine niet goed kan centrifugeren. Verdeel grote en kleine stukken wasgoed gelijkmatig over de trommel en centrifugeer nogmaals.

Siemens wasmachine foutcode E33 / F33

Bij foutcode E33 is er teveel schuim. Gebruik minder wasmiddel.

Siemens wasmachine foutcode E34 / F34

Bij foutcode E34 is de deur niet goed gesloten. Controleer of er geen wasgoed tussen de deur zit en doe het wasgoed goed in de trommel. Sluit de deur met een klik.

Siemens wasmachine overige foutcodes

Bij overige foutcodes kun je de Siemens wasmachine resetten door hem uit te zetten en 5 seconden te wachten. Zet het apparaat vervolgens weer aan. Verschijnt dezelfde foutcode opnieuw? Neem dan contact op met een monteur.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!