Navigatie

Advies over trimmers en bodygrooms

Wil je een bodygroom of trimmer kopen? Expert adviseert je graag

Ons haar groeit op allerlei plekken op het lichaam, ook op plekken waar je dat soms niet wilt. Met bodygrooms en trimmers verwijder je haar eenvoudig, maar het aanbod bodygrooms en trimmers groeit bijna net zo hard als de haren op ons lichaam.

Het is dan ook niet eenvoudig om de perfecte bodygroom of trimmer te vinden. Heb je advies nodig op het gebied van trimmers of bodygrooms? Wij van Expert leggen uit op welke zaken je moet letten bij de aankoop van een bodygroom of trimmer, zodat je een product vindt dat perfect bij je past.

Bodygroom en trimmer advies
Bodygroom en trimmer advies

De verschillende soorten trimmers

Bij een trimmer staat de vertanding dichter bij elkaar dan bij een tondeuse, en ben je in staat om de contouren van je haar met precisie bij te werken. Hieronder vallen de bakkebaarden, de randjes bij je oren of in je nek. Trimmers zijn iets minder krachtig dan tondeuses, en zijn dus niet geschikt om grote lokken haar te scheren. Er zijn verschillende soorten trimmers met elk een ander gebruiksdoel. Zo zijn er normale trimmers, baardtrimmers, neustrimmers of bodygrooms waarmee je verschillende delen van het gezicht of lichaam eenvoudig onthaart.

Bekijk alle baardtrimmers bij Expert

Baardtrimmers

Een baardtrimmer is ideaal om je baard bij te werken, te trimmen of te stijlen. De motor van een baardtrimmer is krachtiger dan die van een gewone trimmer, waardoor je beter in staat bent om dik baardhaar te trimmen. Wanneer je bakkebaarden of je snor ook wil trimmen is het verstandig om te kijken naar baardtrimmers die uitgerust zijn met een precisietrimmer.

Bekijk alle baardtrimmers bij Expert

Neustrimmers

Met een neustrimmer verwijder je neusharen eenvoudig en pijnvrij. Neustrimmers maken gebruik van een roterend systeem zodat er niet aan de haartjes wordt getrokken. Sommige neustrimmers worden geleverd met verschillende opzetstukken, waarmee je wenkbrauwen of bakkebaarden kunt trimmen.

Bekijk alle neustrimmers bij Expert

Bekijk alle neustrimmers bij Expert

Bodygrooms

Wil je een bodygroom kopen om ongewenst lichaamshaar te verwijderen? Met een bodygroom kun je al je lichaamshaar vanaf de hals (zoals je borsthaar, oksels en intieme zones) eenvoudig en snel scheren. Bodygrooms zijn ontworpen om je huid te beschermen tijdens het scheren, zodat je veilig je lichaamshaar bijwerkt. Het voordeel van groomen ten opzichte van waxen of harsen is dat het lichaamshaar veel minder pijnlijk wordt verwijderd.

Bekijk alle bodygrooms bij Expert

Bekijk alle bodygrooms bij Expert

waar moet je op letten?

Lengtestanden

Bij het kopen van een trimmer is het belangrijk om na te denken over de minimale haarlengte die de trimmer kan scheren of trimmen. Wanneer je je baard op een bepaalde lengte wil trimmen is het natuurlijk belangrijk dat de trimmer dit ook daadwerkelijk kan. Veel trimmers worden met verschillende opzetstukken geleverd, zodat je kan spelen met de lengte waarop je wil trimmen.

Er zit echter altijd een minimum lengte verbonden aan een trimmer, ook als je de opzetstukken meerekent. Verdiep je hier dus goed in en controleer bij het kopen van het product dan ook wat de minimale haarlengte is die de trimmer kan bijwerken.

Bekijk alle trimmers bij Expert

Precisietrimmer

Sommige trimmers of grooms hebben een handige precisietrimmer waarmee je moeilijk bereikbare plekjes bij kan werken of symmetrische lijnen maakt. Precisietrimmers worden bij sommige trimmers of grooms meegeleverd als opzetstuk, maar sommige apparaten hebben een geïntegreerde precisietrimmer. Deze zit vaak aan de achterkant van het apparaat en is uitschuifbaar, waardoor je de precisietrimmer altijd bij de hand hebt.

Bepaalde trimmers zijn, om je een handje te helpen, uitgerust met een richtlaser. De laser geeft je tijdens het trimmen houvast en geeft aan hoe je de contouren van je baard recht kan trimmen. Zo stijl je baardharen nog nauwkeuriger en weet je zeker dat de contouren recht en symmetrisch afgewerkt zijn.

Bekijk alle trimmers met precisietrimmer bij Expert

Bekijk alle precisietrimmers bij Expert

Waterdichte trimmers

Trim of groom je je haar graag onder de douche? Let dan goed op bij het kiezen van een trimmer of bodygroom: lang niet alle apparaten zijn bruikbaar onder de douche. Ook is het goed om te controleren of de kop van het apparaat afspoelbaar is. Zo kan je de mesjes van de trimmer of groom snel schoonmaken en ga je snel door met scheren. De meeste apparaten beschikken tegenwoordig over een afspoelbare kop, maar het blijft goed om dit voor de aanschaf van een apparaat te controleren.

Het scheren van een gevoelige huid kan soms pijnlijk en vervelend zijn, maar door een trimmer of groom te kiezen die onder de douche gebruikt kan worden maak je de groom- of trimbeurt aangenamer voor de huid. Het water maakt in combinatie met het scheerschuim de haartjes zachter, waardoor ze makkelijker te trimmen of groomen zijn. Daar wordt een gevoelige huid blij van, en dus zal je minder irritatie ervaren bij het trimmen of groomen.

Bekijk alle trimmers bij Expert

Accuduur

Er zijn een hoop draadloze trimmers te verkrijgen, en de accuduur is een belangrijk onderdeel om op te letten bij het kiezen van een trimmer. Ben je iemand die snel klaar is met trimmen? Dan is een trimmer met een accuduur van 30 minuten meer dan voldoende. Met een bodygroom onthaar je grotere oppervlakken, en dus is een langere accuduur hierbij wenselijk. De accuduur verschilt per apparaat behoorlijk en kan oplopen tot wel 100 minuten; maak voordat je een apparaat aanschaft dus een inschatting van de accuduur die je nodig denkt te hebben en selecteer het apparaat hierop.

Bekijk alle trimmers bij Expert

Bekijk alle trimmers bij Expert

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!