Navigatie

Zo pak je een tv uit zonder hem te beschadigen


Voorzichtig je tv uitpakken

Je hebt talloze modellen vergeleken en de perfecte tv uitgekozen. En nu hij is afgeleverd kan je niet wachten om hem uit te pakken en te genieten van jouw favoriete film in de hoogste kwaliteit. Alleen dat uitpakken, daar moet je wel mee uitkijken. Een ongelukje zit in een klein hoekje en voor je het weet zit er een kras op het scherm of laat je hem vallen. En denk niet ‘dit gebeurt mij niet’, bij Expert zien we regelmatig klanten die hun nieuwe televisie tijdens het uitpakken hebben beschadigd. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen. En op deze pagina vertellen we je hoe.

Heb je een kleine tv gekocht, dan kan je hem misschien makkelijk zelf uitpakken en neerzetten, maar heb je een middelgroot of groot model, dan kan het verstandig zijn om de hulp van Expert in te schakelen. Onze vakkundige installateurs komen bij jou langs om de televisie uit te pakken en te installeren waar jij dat wil. Zo loopt jouw nieuwe tv gegarandeerd geen schade op en kan jij nog jaren genieten van perfect beeld.

Doe je het liever toch zelf? Let dan op deze tips om schade te voorkomen. Let op: dit zijn algemene tips en specifieke instructies kunnen verschillen. Volg altijd de instructies van de fabrikant boven onze tips. Expert is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die is ontstaan na het volgen van deze tips.

De voorbereidingen

 • Zorg ervoor dat je niet alleen bent. Een tv is niet alleen vrij zwaar, maar ook een groot vlak. Door samen met iemand anders de tv uit te pakken en te verplaatsen verklein je de kans dat je hem laat vallen, en op schade door stoten.
 • Leg een deken over een tafel of maak de bank vrij. Let er hierbij wel op dat de tv erop moet liggen, dus dat het oppervlak groot genoeg is.
 • Maak een pad vrij naar de plek waar je de tv wil plaatsen. Als je een zware tv in je handen hebt wil je niet bezig zijn met het ontwijken van troep op de vloer.
 • Leg een schroevendraaier klaar. De meeste poten schroef je met een kruiskop vast aan de tv. Heb je meerdere maten, leg deze dan allemaal neer zodat je snel de goede bij de hand hebt.

Het uitpakken

 • Om bij het begin te beginnen: het verplaatsen van de tv in de doos. Gebruik hiervoor zoveel mogelijk de handvaten in de doos en zorg ervoor dat je de tv rechtop en horizontaal vervoert. Zo voorkom je dat er drukpunten ontstaan die de tv kunnen beschadigen.
 • Staat de doos in de juiste kamer, dan kan je hem openmaken. Bij de meeste tv’s snijd je voorzichtig met een mesje het plakband aan de bovenkant los en vouw je de flappen open. Bij andere tv’s zitten onderaan plastic clips. Maak je deze los, dan kan je de bovenkant van de doos er makkelijk afschuiven.
 • Verwijder nu alle accessoires en het piepschuim. Leg de accessoires op een handige plek neer, zodat je er makkelijk bij kan als je ze tijdens de installatie nodig hebt. Zit er een beschermhoes om de tv, laat deze nog wel even zitten.
 • Tussen de accessoires vind je de gebruiksaanwijzing en vaak een installatiegids. Kijk deze goed door om je voor te bereiden op de volgende stappen. Hierin staat bijvoorbeeld hoe je de poten stevig op de tv plaatst.
 • Til de tv voorzichtig uit de doos. Houd met een hand de onderkant vast en met de andere de zij- en achterkant. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je het scherm aanraakt. Leg de tv plat, met het scherm naar beneden op de tafel of bank die je bij de voorbereidingen hebt klaargemaakt.
 • Haal de eventuele beschermhoes van de tv en plaats de poten zoals in de handleiding wordt aangegeven. Je hoeft de schroeven niet heel erg vast te draaien. Wil je de tv aan een muurbeugel ophangen, volg dan vanaf nu de instructies die bij de muurbeugel zijn meegeleverd.
 • Til de tv weer voorzichtig op en plaats hem waar je hem wil hebben. Ten slotte kan je als finishing touch het beschermfolie en de stickers van het scherm halen. Zijn er wat vlekken op de tv gekomen, kijk dan op onze adviespagina over het schoonmaken van een tv-scherm.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt