Navigatie

Voordelen van een stille stofzuiger

Bekijk alle stille stofzuigers bij Expert

Meer weten over stille stofzuigers? Expert laat je alles weten!

Je herkent het ongetwijfeld wel, een stofzuiger die zodanig veel herrie maakt dat je nog maar nauwelijks iets hoort van je omgeving. Je huisgenoot zet net de stofzuiger aan op het punt dat jij een filmpje aan het kijken bent en dus de helft niet kan horen. Vandaag de dag poppen de ‘stille’ stofzuigers als paddenstoelen uit de grond. Is dit misschien iets voor jou? Expert informeert je er graag meer over!

Airfryer mand

Verschil tussen een stille- en normale stofzuiger

Het geluidsniveau van een stofzuiger wordt gemeten in decibel (dB). Als een stofzuiger minder dan 65 dB geluid maakt dan spreken we van een stille stofzuiger. Het maakt dan nog steeds wel geluid, maar wel verstaanbaar minder dan een gemiddelde stofzuiger. Volledig stille stofzuigers bestaan namelijk niet. Een verschil van slechts 3 dB kan al een hoop verschil geven, sterker nog 3 dB betekent de helft van het volume. Een stofzuiger van 62 dB is dus twee keer zo stil als een stofzuiger van 65 dB.

Pan schoonmaken

Welke modellen zijn het meest geruisloos?

Stofzuigers met een zak zijn doorgaans de stilste apparaten. Dit komt omdat een deel van het geluid gedempt wordt door de stofzak. Er zijn ook zakloze- en steelstofzuigers die gerekend worden tot ‘stil’, maar over het algemeen zijn het de stofzuigers met zak die in de in de klasse ‘stil’ vallen. Als je echt rust wilt ervaren dan is een robotstofzuiger misschien wel iets voor jou. Je kan dan aangeven wel oppervlak het moet schoonmaken en de stofzuiger doet de rest. De meeste robotstofzuigers zijn stille apparaten, het nadeel is wel dat de stofzuiger moeilijk in de hoeken van de kamer komt. Bij Expert hebben wij een ruim aanbod aan stofzuigers met zak.

Verwarmingselement

Wat zijn de beste stille stofzuigers?

Je kunt dan wel een ‘stille’ stofzuiger uitzoeken, maar daarnaast moet de kwaliteit natuurlijk ook goed zijn. Een stofzuiger die geen sterke zuigkracht heeft heb je in feite weinig aan. Let bij het zoeken naar een ‘stille’ stofzuiger dus niet alleen op het aantal decibel, maar ook op de andere specificaties die de stofzuiger heeft aan te bieden. Zo zijn er meerdere stofzuigers bij Expert te vinden die een goede kwaliteit hebben en daarbij ook nog eens minder lawaai maken. Kijk op de website of ga langs bij een van de Expert-winkels bij jou in de buurt.

Vaatwasserbestendig

Verschillende soorten stofzuigers

Zoals eerder al aangegeven zijn de stofzuigers met zak over het algemeen de meest geruisloze stofzuigers. Ze zijn niet alleen het meest geruisloos maar daarnaast ook nog eens het populairst. Wat ook steeds populairder wordt zijn stofzuigers zonder zak. Hierbij wordt de stof tegen de binnenkant van de bak geslingerd. Hierin zit dus geen zak die een deel van het geluid kan dempen, dus over het algemeen is dit soort wat luider. Verder hebben we nog de steelstofzuigers. Deze zijn praktisch, omdat ze licht zijn en makkelijk op te bergen zijn. De meeste steelstofzuigers maken meer dan 65 dB aan geluid, daardoor maken ze over het algemeen meer herrie dan anderen modellen. Een andere soort stofzuiger die heel stil is zijn de robotstofzuigers. Ideaal voor thuis, want je hoeft niks te doen en je laat de robot al het werk doen. Daarnaast maakt het weinig lawaai en kan je ondertussen gewoon rustig een filmpje kijken. Tot slot hebben we nog de handstofzuigers, deze zijn meer voor de kleine kruimels en is niet bedoeld om het hele huis mee schoon te zuigen. De kleine stofzuigers hebben geen zak en maken over het algemeen meer lawaai dan de bovengenoemde stofzuigers.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt