Navigatie

Wasgoed sneller drogen

Hoe wordt je wasgoed sneller droog?

Als je een keer haast hebt en je net gewassen wasgoed sneller wil drogen, hebben we een aantal tips voor je. Zo droogt wasgoed sneller als je de droogtrommel minder vol doet, en kun je sneller drogen wanneer je de droger op een hogere temperatuur instelt. Verder hebben sommige wasdrogers een kort-programma voor als je snel een kleine hoeveelheid was wil drogen.

Droog met een minder volle trommel

Als je de droogtrommel vol doet dan heeft de droger meer tijd nodig om het vochtige wasgoed te drogen. Doe daarom de trommel niet te vol als je haast hebt. De was wordt sneller droog met een halfvolle trommel. En veel drogers passen het droogprogramma automatisch aan wanneer je de droogtrommel minder vol doet zodat het programma minder lang duurt.

Kies voor een snel droogprogramma

Sommige wasdrogers hebben een snel programma voor als je maar een paar dingen wil drogen. Met dit programma is de droger vaak al binnen een uur klaar, en soms zelfs nog sneller. Ideaal als je jouw favoriete kledingstuk snel wil drogen zodat je het direct weer aan kan.

Sorteer het wasgoed

Als je jouw favoriete kledingstuk snel wil drogen, dan helpt het om het wasgoed uit de wasmachine te sorteren. Dik wasgoed zoals badhanddoeken worden langzamer droog. Dus als je haast hebt en je jouw overhemd of shirt snel weer aan wilt, droog het dan samen met andere dunnere stoffen en niet samen met de dikke handdoeken.

Wasgoed droogt sneller op een hogere temperatuur

Wasgoed wordt sneller droog als je het droogt op een hogere temperatuur. Wel verbruik je op deze manier meer energie en is een hogere temperatuur minder goed voor je kleding. Gebruik een hogere temperatuur daarom bij voorkeur alleen voor handdoeken, keukentextiel, beddengoed en vaatdoekjes. Als je geen haast hebt, kun je energie besparen door voor een lagere temperatuur te kiezen.

Wil je energiezuinig drogen?

Snelle droogprogramma’s op hogere temperatuur gebruiken vaak meer energie. Het kost immers meer energie om op een hogere temperatuur te drogen, en als je droogt met een halfvolle trommel dan is dat minder efficiënt.

Als je geen haast hebt en energie wil besparen, is het beter om op een lagere temperatuur te drogen. Het duurt langer tot de was droog is, maar je bespaart op deze manier energie. Bovendien is een lagere droogtemperatuur beter voor je kleding.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt